Първоначално изпратено от малката сестра
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
-
май този път Бъфет не можа до дооцени дълбочината на кризата
докато същото не се отнася мениджмънта на Софарма
всеки се ръководи от някакви свои виждания за процесите и се старае да взема адекватни решения предвид заобикалящата ни действителност
конкретно за Софарма - те отчетливо си проличават в текущите резултати на компанията
ако някой е присъствал на Общото събрание днес може да сподели нещо интересно от дискусиите на събранието
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от bulman1974Първоначално изпратено от ИмператорътАз разбира се бил на.
Компанията се развива повече от добре, напук на кризата, от наученото и преживяното доволен съм... :-)
Изгубил е, има няма няколко десетки милиарда, хахах, но ако беше раздал дивидент маймунката, поне деведента нямаше да е изгубил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulman1974Първоначално изпратено от ИмператорътАз разбира се бил на.
Компанията се развива повече от добре, напук на кризата, от наученото и преживяното доволен съм... :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulman1974Първоначално изпратено от ИмператорътАз разбира се бил на.
Компанията се развива повече от добре, напук на кризата, от наученото и преживяното доволен съм... :-)
мисля, че целите на ръководството са други
и затова не е платен дивидент
този факт може да се оцени по-скоро положително в сегашния момент
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от El DiabloМи те и други ги познават "лично", ама да фамилиарничиш във форум си е комплексарщина и простотийка. Абе чалга работа.
Там са му казали здрасти и са се уговорили да им прати по някой аспирин.
А, колкото до чалгата - http://www.vbox7.com/play:406a17d3
Коментар
-
Първоначално изпратено от El DiabloМи те и други ги познават "лично", ама да фамилиарничиш във форум си е комплексарщина и простотийка. Абе чалга работа.
Там са му казали здрасти и са се уговорили да им прати по някой аспирин.
А, колкото до чалгата - http://www.vbox7.com/play:406a17d3
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от dobiПървоначално изпратено от EquityPrivateАми отговори си на въпроса кой може да продава и какъв процент има.
Като погледнеш отвъд публично обявената акционерна структура - Телсо, Мелсо и сие, Софарма реално си е на 1) Огнян, 2) Венцислав, 3) Грамърси, 4) мениджмънта на компанията и 5) институционалните инвеститори и физически лица държащи 12-13%.
Моето мнение е че:
1) не би продал (по някакви сантиментални причини извън реалноста на финансовата действителност)
3) ще прави офъринг във Варшава, т.е. няма защо да прелитат техните "кюфтета" в България
4) не би продал без съгласието на 1)
5) повечето са загубили всичко тук в спада от 9лв до 2лв, така че сега ще държат надявайки се на чудо
Лично мнение!
1) защото няма акции, но е силно зает с каузата и другите да нямат
2) по някакви си лично негови причини
3) който и както да инвестира в "Софарма"
4) независимо от всичко и всички
5) как да не си мисли човек, че си обиден инсайдер след този пост особено :-)
6) но пък си е много мъжкарско да наричаш собствениците на малки имена, все едно си пиеш ракията всеки ден с тях. Евала на такиви мъже!
П.п. Не е никаква проява на "мъжкарско", и двамата ги познавам лично и смея да твърдя, че знам част от динамиката отвъд публично обявеното.
Коментар
Коментар