IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hristok Разгледай мнение
    Аз мисля, че тук се очаква лека корекция!

Не е препоръка
    Лека, лека, колко да е лека !? Само да не се гмурне под 2-та лв, че вече няма да е и корекция Е, ако мосюто е сложил шапката на номинала и причака там цялата спек-общност, сегашната така наречена корекция ще ни се стори песен
    Не е препоръка. Държа хартии на фармата

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
      Защо така се запъна още преди 2,40 ? Да не си объркал цифрите, защо реши 4,50 а не 2,40
      Аз мисля, че тук се очаква лека корекция!

Не е препоръка

Коментар

• Някои започнаха да пишат доста от високо. Влезли са във форум на малка компания, а не на Pfizer, GlaxoSmithKline или Sanofi-Aventis, където те вероятно държат поне по 20% всеки във всяка.
        Да вземете малко да кацнете ли????

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Хахаха, тук няма да има спирачка до 4,50

Лично мнение е, или по-скоро лично желание
          Защо така се запъна още преди 2,40 ? Да не си объркал цифрите, защо реши 4,50 а не 2,40

Коментар

• Днес ясно се видя поведението на продавачите, които доминираха сесията от около 11 ч. нататък. Днешната сесия въобще не ме изненада, дори очаквах малко повече ватък при възходящото движение. Два анализа показват, че тези стойности на акцията са справедливи. Като цяло мисля, че през следващите дни тук няма да има пари. Не знам какво трябва да каже г-н Донев, за да ми промени мнението. (което не е препоръка.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
              Такааааааа. Днес по стечение на обстоятелствата първо прочетох коментарите на интервюто на ОД и в последствие самото интервю. Това, което ми направи впечатление във форума бе, че се оказа, че всеки е прочел и разбрал, това което е търсил и искал да прочете и разбере. Така започнаха разни въпроси за това сериозно ли е да не открие завода поради лошото време. Всъщност по тази тема, човекът си прави ясно разграничение между това да започне работа завода и да му се направи откриване. Това, което казва ОД е че събира документи, за да започне работа заводът. А опрели нещо до държавата не можеш да спазваш срокове, особено имайки предвид, че едни хора бяха вкарали цялата власт на държавата, за да го спъват и да излезе от медийния пазар. Относно ще се разширяват или ще се подменят производствените мощности, човекът не е завявал, че със завода ще ги увеличи с 92%, това го правят в анализа изготвен от 3-то лице.

Наблюдавайки дискусията в самата тема забелязвам, че са се събрали прекалено много спекуланти на едно място и инвеститори почти не се мяркат. Въртят се и се сучат какви ли не коефициенти и сметки, за да се изкара подценена акцията. Явно искат хората да се сдобият на жълти стотинки с акции и набързо да направят някои лев и после към други спекулативни печалби. Никой не пише обаче за перспективи пред компанията, развитието й, стойността, която може да създава и т.н.

Не е препоръка
              Стойност тя създава, но.... както се писа многократно с надути цени. Дали ОД спомена нещо за този факт ? .... а инвестиралите тук не би трябвало да го подминават с лека ръка.
              Лично мен този факт ме отказа да ви стана съдружник, понеже го приех за основен "фундамент"
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Аз преди години следих компанията и групата. Реших да купя акции и купих. Виждам, че бизнесът се движи много добре.
                С времето засилих доверието си в г-н Донев.
                И сега не ровя и човъркам къде кой какво бил казал или направил.
                Знам, че той работи за всички акционери и всички са равнопоставени.
                Имам му доверие и съм поверил част от капитала си на него - да го управлява.
                Ако бях много мнителен и недоверчив не трябваше да купувам акции никога.
                Доволен съм от резултатите и дивидента.
                това е с няколко думи

нямам акции в други компании

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                  .
                  на мене ми прави впечатление, че всички играчи тука мерят с двоен аршин.
                  свестните компании се гледат под лупа и се търси под вола теле,
                  а тези с доказано скапани мажовци всички им се радват като деца
                  ако ги залъжат с нещо дребно, нищо че не са изкарали нито печалба нито нищо,
                  а само правят увеличения и трупат загуби
                  Общите лафове също не са от файда.
                  Ако искаме да кажем нещо нека бъдем малко по конкретни.

Подкрепям и мнението на равновесния по долу. Ако ми позволи да го цитирам :

До като дивидентната политика е произволна много ясно че рационалната гледна точка е спекулантска. Все пак едва ли на някой му пука каква стойност прави компанията за мажоритарите, важното е каква прави за миноритарите. А тази стойност се измерва с паричните потоци към миноритарите - т.е. дивидента.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение

Обяснението е много лесно - във свестните компании всеки се чуди да влиза или не. А не свестните са си само за клуба им, никой друг не се интересува от тях.

Коментар

• Наблюдавайки дискусията в самата тема забелязвам, че са се събрали прекалено много спекуланти на едно място и инвеститори почти не се мяркат. Въртят се и се сучат какви ли не коефициенти и сметки, за да се изкара подценена акцията. Явно искат хората да се сдобият на жълти стотинки с акции и набързо да направят някои лев и после към други спекулативни печалби. Никой не пише обаче за перспективи пред компанията, развитието й, стойността, която може да създава и т.н.

Не е препоръка[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                        Такааааааа.

Наблюдавайки дискусията в самата тема забелязвам, че са се събрали прекалено много спекуланти на едно място и инвеститори почти не се мяркат. Въртят се и се сучат какви ли не коефициенти и сметки, за да се изкара подценена акцията. Явно искат хората да се сдобият на жълти стотинки с акции и набързо да направят някои лев и после към други спекулативни печалби. Никой не пише обаче за перспективи пред компанията, развитието й, стойността, която може да създава и т.н.

Не е препоръка
                        Железен си! Много се ядосват някои хора, че цената не падна под 2 лв. както го искаха. Хубаво е че тръгна и сега изпусналите се спекуланти няма да имат смелост за вход на това ниво?!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                          Тук..гробна тишина....

Днес смятах да пиша нещо,ама си викам...дай да мине сесията.......Сега си сипах една холандска водка,бива.

че така....какво ми направи впечатление в интервююто...
                          ОД казва,че не е можал да купи достатъчно,много били кандидатите...и се блъскали едва ли не с лакти....кой да набара пакета и да грабне.....пък и не се знаело дали има повече за продаване ,НА ТАЗИ ЦЕНА....
                          Аз ако бях,и са ме изпреварили,щях да сложа един ордер на 2.05 за ...колкото милиона искам ОщЕ...два,три,пет,...десет милиона.И щеше да се види,че искам да купя ОщЕ на тази цена,чЕ ИМАМ ПАРИТЕ....пък и ако Продавачът иска на тази цена,щеше да ми даде.Тогава ,щяхме НАИСТИНА да разберем,че има сериозно търсене(подплатено с пари)...което е най-важното,за мен.....ПЪК И ЗА ОСТАНАЛИТЕ МИшОЦИ(КАТО МЕН).....
                          Сега...само можем да гадаем...кой какво иска,дали му стИска...и дали има възмоьност да купи.Наличието на оферти КУПУВА ..на определено ценово ниво,щеше да провокира и другите купувачи...Добре е зад гърба ти да седи оферта ..за 5млн акции примерно...Пък и тогава щеше да се разбере,дали някой иска да продава.....ОщЕ,на тази цена

Друго няма да казвам....още сме в "зоната на сдрача".....Днес видяхме едно покачване,смазано от продавачът/ите накрая....
                          ...за разлика от други позиции

че така...
                          Не е препоръка за покупко-продажба на акции
                          Много добре го описа! И аз наистина мисля, че тези огромни капитали, които са чакали да купят щяха да излезат наяве. То като говорят парите и .......инвеститорите... мълчат!

Коментар

• Не че нещо но като почнат да раздават по 60% от печалбата като дивиденти. Ако започнат. Идържат това съотношение три четири години и да започне човек да гледа като инвеститор. да си рпави сметки за ръст на печалба и съответно за ръст на дивидент. До като дивидентната политика е произволна много ясно че рационалната гледна точка е спекулантска. Все пак едва ли на някой му пука каква стойност прави компанията за мажоритарите, важното е каква прави за миноритарите. А тази стойност се измерва с паричните потоци към миноритарите - т.е. дивидента.

Коментар

• Такааааааа. Днес по стечение на обстоятелствата първо прочетох коментарите на интервюто на ОД и в последствие самото интервю. Това, което ми направи впечатление във форума бе, че се оказа, че всеки е прочел и разбрал, това което е търсил и искал да прочете и разбере. Така започнаха разни въпроси за това сериозно ли е да не открие завода поради лошото време. Всъщност по тази тема, човекът си прави ясно разграничение между това да започне работа завода и да му се направи откриване. Това, което казва ОД е че събира документи, за да започне работа заводът. А опрели нещо до държавата не можеш да спазваш срокове, особено имайки предвид, че едни хора бяха вкарали цялата власт на държавата, за да го спъват и да излезе от медийния пазар. Относно ще се разширяват или ще се подменят производствените мощности, човекът не е завявал, че със завода ще ги увеличи с 92%, това го правят в анализа изготвен от 3-то лице.

Не е препоръка

Коментар

• Тук..гробна тишина....

Днес смятах да пиша нещо,ама си викам...дай да мине сесията.......Сега си сипах една холандска водка,бива.

че така....какво ми направи впечатление в интервююто...
                                ОД казва,че не е можал да купи достатъчно,много били кандидатите...и се блъскали едва ли не с лакти....кой да набара пакета и да грабне.....пък и не се знаело дали има повече за продаване ,НА ТАЗИ ЦЕНА....
                                Аз ако бях,и са ме изпреварили,щях да сложа един ордер на 2.05 за ...колкото милиона искам ОщЕ...два,три,пет,...десет милиона.И щеше да се види,че искам да купя ОщЕ на тази цена,чЕ ИМАМ ПАРИТЕ....пък и ако Продавачът иска на тази цена,щеше да ми даде.Тогава ,щяхме НАИСТИНА да разберем,че има сериозно търсене(подплатено с пари)...което е най-важното,за мен.....ПЪК И ЗА ОСТАНАЛИТЕ МИшОЦИ(КАТО МЕН).....
                                Сега...само можем да гадаем...кой какво иска,дали му стИска...и дали има възмоьност да купи.Наличието на оферти КУПУВА ..на определено ценово ниво,щеше да провокира и другите купувачи...Добре е зад гърба ти да седи оферта ..за 5млн акции примерно...Пък и тогава щеше да се разбере,дали някой иска да продава.....ОщЕ,на тази цена

Друго няма да казвам....още сме в "зоната на сдрача".....Днес видяхме едно покачване,смазано от продавачът/ите накрая....
                                ...за разлика от други позиции

че така...
                                Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X