If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Айде за последно да ти обясня тогава:
Първо, сравнението ти със Санофи предлагаше алтернатива на Софарма, което автоматично предполага, че инвеститора не е местно за Франция лице.
Второ, да, ако има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане (СИДДО) - данъкът е според нея. И почти никога не е "точно 0%", както твърдиш - безплатен обяд няма, все някъде си го плащаш.
И трето, ако няма СИДДО - данъкът е 30%.
К'во ще ми обясняваш?! Прочети закона! 15% без спогодба.
"Article 15 (1) :
b) 15 p. cent du montant brut des dividendes dans les autres cas."
Пичове,дръжте фронта....Като стане ХИМа 2лв,обещавам да продам там 30% от акциите си .....и да идвам като подкрепление.....Няма да се плашите....Засега мога да давам само морална подкрепа
Най-обичам някой, който си няма представа за това, което коментира да седне да ми обяснява.
Данък дивидент във Франция и в много други държави не е фиксиран като в БГ, а се изчислява според доходите. Колкото повече, толкова повече. Може да е далеч над 30% или много по-малко.
А за чужди граждани е съвсем друго :
- Ако има данъчно споразумение за избягване на двойното облагане със съответната държава, данъка е точно 0%.
- Ако няма, тогава е 15%. За оптимизация чрез юридическо лице - 10%.
Почваме да се отклоняваме от темата. Не целя да правя реклама на този или онзи, а да ви дам тема за размисъл.
Айде за последно да ти обясня тогава:
Първо, сравнението ти със Санофи предлагаше алтернатива на Софарма, което автоматично предполага, че инвеститора не е местно за Франция лице.
Второ, да, ако има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане (СИДДО) - данъкът е според нея. И почти никога не е "точно 0%", както твърдиш - безплатен обяд няма, все някъде си го плащаш.
И трето, ако няма СИДДО - данъкът е 30%.
Не е въпрос дали ми харесва или не. Нямам акции нито в Софарма, нито в Санофи. А данък дивидент е точно 30 процента и ако ми обясниш как се "оптимизира" това, ще ти бъда много благодарен.
Освен това, от 2013 година френските компании ще могат да приспадат само 85% от лихвените си разходи, а от 2014 - само 75% от тях.
Успех в инвестициите!
Най-обичам някой, който си няма представа за това, което коментира да седне да ми обяснява.
Данък дивидент във Франция и в много други държави не е фиксиран като в БГ, а се изчислява според доходите. Колкото повече, толкова повече. Може да е далеч над 30% или много по-малко.
А за чужди граждани е съвсем друго :
- Ако има данъчно споразумение за избягване на двойното облагане със съответната държава, данъка е точно 0%.
- Ако няма, тогава е 15%. За оптимизация чрез юридическо лице - 10%.
Почваме да се отклоняваме от темата. Не целя да правя реклама на този или онзи, а да ви дам тема за размисъл.
Ако ги познаваше наистина, вероятно щеше да знаеш и за 30 процентния данък върху дивидентите. С него, чистата дивидентна доходност пада до 2,6%.
Стига смешни цифри тука бе. Какво сте се захванали за десетичните знаци.
На БФБ от 1-2 години човек спокойно може да си поддържа 10-12% дивидентен портфейл без никакъв зор. И то нискорисков. В акции които и добра капиталова могат да ти кихнат с времето.
Мисля че в това отношение доста див.песове маняци по другите борси биха ни завидели. И с основание.
Ако ти знаеше нещо по въпроса, щеше да правиш разлика между данък печалба и данък дивидент. Данък печалба във Франция е 33%. Ама това е без да броиш фискалната оптимизация. Ако погледнеш реалния данък, който плащат ще видиш, че е около 10%.
Не е въпрос дали ми харесва или не. Нямам акции нито в Софарма, нито в Санофи. А данък дивидент е точно 30 процента и ако ми обясниш как се "оптимизира" това, ще ти бъда много благодарен.
Освен това, от 2013 година френските компании ще могат да приспадат само 85% от лихвените си разходи, а от 2014 - само 75% от тях.
Успех в инвестициите!
Хахаха. Много ме кефите. Напише ви някой нещо, което не ви харесева и веднага се почва.
Имах до скоро, продадох ги. Виж графиката как някой взе да натиска цената надолу като чукна 74€. Аз бях
Не е зле да. Ама щом боравиш добре с гугъл, напиши и ти твоето. Ето и жокери :
- Genzyme
- Aubagio, Zaltrap, Auvi-Q (одобрени) и 14 нови до 2015
- едва 6% от портфейла заплашен от генерици през 2013 (най-нисък в целия сектор)
Ако ти знаеше нещо по въпроса, щеше да правиш разлика между данък печалба и данък дивидент. Данък печалба във Франция е 33%. Ама това е без да броиш фискалната оптимизация. Ако погледнеш реалния данък, който плащат ще видиш, че е около 10%.
гензим са биотехнологична компания, много далеч от софарма като специфика. Аз лично съм позитивно настроен само към биотехнологии и генерични компании. Всички стари, големи фармацефтични компании са просто дойни крави, ще дават добра дивидентна доходност, но трудно ще направят някаква капиталова печалба.
А за данъците мисля че колегата ти говореше за данъка върху дивидента. Там няма какво да оптимизираш.
Ами не е зле да си донапишеш домашното. Що не напишеш в гугъл sanofi patent cliff и ще ти стане ясно защо се търгува на толкова.
Не е зле да. Ама щом боравиш добре с гугъл, напиши и ти твоето. Ето и жокери :
- Genzyme
- Aubagio, Zaltrap, Auvi-Q (одобрени) и 14 нови до 2015
- едва 6% от портфейла заплашен от генерици през 2013 (най-нисък в целия сектор)
Ако ги познаваше наистина, вероятно щеше да знаеш и за 30 процентния данък върху дивидентите. С него, чистата дивидентна доходност пада до 2,6%.
Ми да вземем да сверим часовниците, а?
Аз ще направя едно бързо сравнение със Санофи, че най-добре ги познавам.
А тука в тази тема стана размисли и страсти. Стреляте се с някви анализи 2 лева - 4 лева - 6 лева. Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!
Ами не е зле да си донапишеш домашното. Що не напишеш в гугъл sanofi patent cliff и ще ти стане ясно защо се търгува на толкова.
Ми да вземем да сверим часовниците, а?
Аз ще направя едно бързо сравнение със Санофи, че най-добре ги познавам.
- Цена = 72,75€ ; Дивидент 2012 = 2,80€ (3,85%) (при Фармата в момента е към 3%)
- Оборот 2011 = 33 389 М€ ; Печалба 2011 = 5 693 М€ ; П/Е 2012 = 11,82
- Капитализация = 96 491 M€ (1ва в САС 40 пред Тотал)
- Продава и генерици като Софарма, ама не им е основния бизнес
- Приходите се реализират приблизително 1/3 в Европа, 1/3 в Америка, 1/3 в Азия
- Мажоритар няма. Големи акционери са Л'Ореал с 8,82%, Тотал с 2,83%. И чичо Бъфет има тук
За Софарма ги знаете тези цифри наизуст. И сега като теглим чертата какво излиза. Тази акция носи повече дивидент, има добри перспективи (не продава само генерици, т.е. висока добавена стойност и съответно маржове), ниско рискова е.
А тука в тази тема стана размисли и страсти. Стреляте се с някви анализи 2 лева - 4 лева - 6 лева. Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!
значи ти си едни от големите акционери в Санофи???
Коментар