IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    К'во ще ми обясняваш?! Прочети закона! 15% без спогодба.
    "Article 15 (1) :
    b) 15 p. cent du montant brut des dividendes dans les autres cas."
    Ти за коя точно държава гледаш

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
      Айде за последно да ти обясня тогава:
      Първо, сравнението ти със Санофи предлагаше алтернатива на Софарма, което автоматично предполага, че инвеститора не е местно за Франция лице.
      Второ, да, ако има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане (СИДДО) - данъкът е според нея. И почти никога не е "точно 0%", както твърдиш - безплатен обяд няма, все някъде си го плащаш.
      И трето, ако няма СИДДО - данъкът е 30%.
      К'во ще ми обясняваш?! Прочети закона! 15% без спогодба.
      "Article 15 (1) :
      b) 15 p. cent du montant brut des dividendes dans les autres cas."

Коментар

• Гетоф, чакаш ли още в ниското ?
        Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
        Санофи е друга работа. Това е истинска фармацевтична компания. Дайте да видим какво става със Софарма. Днес ще врътнем ли малко надолу?

Коментар

• Пичове,дръжте фронта....Като стане ХИМа 2лв,обещавам да продам там 30% от акциите си .....и да идвам като подкрепление.....Няма да се плашите....Засега мога да давам само морална подкрепа

Успех

Коментар

Най-обичам някой, който си няма представа за това, което коментира да седне да ми обяснява.

Данък дивидент във Франция и в много други държави не е фиксиран като в БГ, а се изчислява според доходите. Колкото повече, толкова повече. Може да е далеч над 30% или много по-малко.
            А за чужди граждани е съвсем друго :
            - Ако има данъчно споразумение за избягване на двойното облагане със съответната държава, данъка е точно 0%.
            - Ако няма, тогава е 15%. За оптимизация чрез юридическо лице - 10%.

Почваме да се отклоняваме от темата. Не целя да правя реклама на този или онзи, а да ви дам тема за размисъл.
            Айде за последно да ти обясня тогава:
            Първо, сравнението ти със Санофи предлагаше алтернатива на Софарма, което автоматично предполага, че инвеститора не е местно за Франция лице.
            Второ, да, ако има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане (СИДДО) - данъкът е според нея. И почти никога не е "точно 0%", както твърдиш - безплатен обяд няма, все някъде си го плащаш.
            И трето, ако няма СИДДО - данъкът е 30%.
            Last edited by fantasy_gt; 25.01.2013, 13:35.

Коментар

Не е въпрос дали ми харесва или не. Нямам акции нито в Софарма, нито в Санофи. А данък дивидент е точно 30 процента и ако ми обясниш как се "оптимизира" това, ще ти бъда много благодарен.
              Освен това, от 2013 година френските компании ще могат да приспадат само 85% от лихвените си разходи, а от 2014 - само 75% от тях.
              Успех в инвестициите!
              Най-обичам някой, който си няма представа за това, което коментира да седне да ми обяснява.

Данък дивидент във Франция и в много други държави не е фиксиран като в БГ, а се изчислява според доходите. Колкото повече, толкова повече. Може да е далеч над 30% или много по-малко.
              А за чужди граждани е съвсем друго :
              - Ако има данъчно споразумение за избягване на двойното облагане със съответната държава, данъка е точно 0%.
              - Ако няма, тогава е 15%. За оптимизация чрез юридическо лице - 10%.

Почваме да се отклоняваме от темата. Не целя да правя реклама на този или онзи, а да ви дам тема за размисъл.

Коментар

• още ли мърдате тука

Коментар

Ако ги познаваше наистина, вероятно щеше да знаеш и за 30 процентния данък върху дивидентите. С него, чистата дивидентна доходност пада до 2,6%.
                  Стига смешни цифри тука бе. Какво сте се захванали за десетичните знаци.
                  На БФБ от 1-2 години човек спокойно може да си поддържа 10-12% дивидентен портфейл без никакъв зор. И то нискорисков. В акции които и добра капиталова могат да ти кихнат с времето.
                  Мисля че в това отношение доста див.песове маняци по другите борси биха ни завидели. И с основание.

Коментар

Ако ти знаеше нещо по въпроса, щеше да правиш разлика между данък печалба и данък дивидент. Данък печалба във Франция е 33%. Ама това е без да броиш фискалната оптимизация. Ако погледнеш реалния данък, който плащат ще видиш, че е около 10%.
                    Не е въпрос дали ми харесва или не. Нямам акции нито в Софарма, нито в Санофи. А данък дивидент е точно 30 процента и ако ми обясниш как се "оптимизира" това, ще ти бъда много благодарен.
                    Освен това, от 2013 година френските компании ще могат да приспадат само 85% от лихвените си разходи, а от 2014 - само 75% от тях.
                    Успех в инвестициите!

Коментар

Хахаха. Много ме кефите. Напише ви някой нещо, което не ви харесева и веднага се почва.

Имах до скоро, продадох ги. Виж графиката как някой взе да натиска цената надолу като чукна 74€. Аз бях

Не е зле да. Ама щом боравиш добре с гугъл, напиши и ти твоето. Ето и жокери :
                      - Genzyme
                      - Aubagio, Zaltrap, Auvi-Q (одобрени) и 14 нови до 2015
                      - едва 6% от портфейла заплашен от генерици през 2013 (най-нисък в целия сектор)

Ако ти знаеше нещо по въпроса, щеше да правиш разлика между данък печалба и данък дивидент. Данък печалба във Франция е 33%. Ама това е без да броиш фискалната оптимизация. Ако погледнеш реалния данък, който плащат ще видиш, че е около 10%.
                      гензим са биотехнологична компания, много далеч от софарма като специфика. Аз лично съм позитивно настроен само към биотехнологии и генерични компании. Всички стари, големи фармацефтични компании са просто дойни крави, ще дават добра дивидентна доходност, но трудно ще направят някаква капиталова печалба.

А за данъците мисля че колегата ти говореше за данъка върху дивидента. Там няма какво да оптимизираш.

Коментар

• Санофи е друга работа. Това е истинска фармацевтична компания. Дайте да видим какво става със Софарма. Днес ще врътнем ли малко надолу?

Коментар

• Хахаха. Много ме кефите. Напише ви някой нещо, което не ви харесева и веднага се почва.

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          значи ти си едни от големите акционери в Санофи???
                          Имах до скоро, продадох ги. Виж графиката как някой взе да натиска цената надолу като чукна 74€. Аз бях

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ами не е зле да си донапишеш домашното. Що не напишеш в гугъл sanofi patent cliff и ще ти стане ясно защо се търгува на толкова.
                          Не е зле да. Ама щом боравиш добре с гугъл, напиши и ти твоето. Ето и жокери :
                          - Genzyme
                          - Aubagio, Zaltrap, Auvi-Q (одобрени) и 14 нови до 2015
                          - едва 6% от портфейла заплашен от генерици през 2013 (най-нисък в целия сектор)

Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                          Ако ги познаваше наистина, вероятно щеше да знаеш и за 30 процентния данък върху дивидентите. С него, чистата дивидентна доходност пада до 2,6%.

Коментар

Ми да вземем да сверим часовниците, а?
                            Аз ще направя едно бързо сравнение със Санофи, че най-добре ги познавам.

- Цена = 72,75€ ; Дивидент 2012 = 2,80€ (3,85%) (при Фармата в момента е към 3%)
                            - Оборот 2011 = 33 389 М€ ; Печалба 2011 = 5 693 М€ ; П/Е 2012 = 11,82

.................Тази акция носи повече дивидент,
                            ........ Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!

Коментар

А тука в тази тема стана размисли и страсти. Стреляте се с някви анализи 2 лева - 4 лева - 6 лева. Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!
                              Ами не е зле да си донапишеш домашното. Що не напишеш в гугъл sanofi patent cliff и ще ти стане ясно защо се търгува на толкова.

Коментар

- Цена = 72,75€ ; Дивидент 2012 = 2,80€ (3,85%) (при Фармата в момента е към 3%)
                                - Оборот 2011 = 33 389 М€ ; Печалба 2011 = 5 693 М€ ; П/Е 2012 = 11,82
                                - Капитализация = 96 491 M€ (1ва в САС 40 пред Тотал)
                                - Продава и генерици като Софарма, ама не им е основния бизнес
                                - Приходите се реализират приблизително 1/3 в Европа, 1/3 в Америка, 1/3 в Азия
                                - Мажоритар няма. Големи акционери са Л'Ореал с 8,82%, Тотал с 2,83%. И чичо Бъфет има тук

За Софарма ги знаете тези цифри наизуст. И сега като теглим чертата какво излиза. Тази акция носи повече дивидент, има добри перспективи (не продава само генерици, т.е. висока добавена стойност и съответно маржове), ниско рискова е.

А тука в тази тема стана размисли и страсти. Стреляте се с някви анализи 2 лева - 4 лева - 6 лева. Извадете си главата от г*за и я ползвайте по предназначение! Препоръка е!!!!!
                                значи ти си едни от големите акционери в Санофи???

Коментар

Working...
                                X