IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Добро утро Форти - жив и здрав!!!
    Ти и друг път си питал за доходност след нялколко години, ама не вярвам някой да обещае нещо толкова напред - виж тук за 2-3 години колко неща се случиха, камо ли след 5години!!!
    Айде и аз да вкарам няколко въпроса(не че има нещо което не знам - все пак си говорим с шефа на една от най-прозрачните компании в БГ):

1. СФАРМ ограничава(намалява) инвестициите в БГ, а сега накъде? - намаляване на дълг, дивидентна политика, придобивания в чужбина или ще търсите баланса с по малко и от трите?
    2. СФТРД - какво става с разширяването към западната ни съседка?
    3. Има ли напредък с поглъщането на СЕВТО, УНИ и МЕДИКА и мислите ли при създалата се обстановка(калта върху името на СФАРМ), да оставите продуктите им под старите наименования и производители на пазара би било по-добре.
    4. Как се развиват нещата със сделките на ОТС пазара и обвинението в укриване на данъци(все пак там подобна практика имат и тим и бориславова и мнооого други компании) - не ви слагам в една група с тях, но обвинения имаше само срещу вас.
    5. Сега след, като са спрени разследванията не мислите ли за контрадела или някакви други стъпки поради уронен авторитет(все пак компанията дава 16млн. за ПР и реклама - сигурно имате добри съвети от ПР агенции). Едно мълчание може да се приеме, като :"Ох, измъкнахме се - тихо сега!"???
    6. Исками да ви питам има ли политическа сила, която оценявате че може да създаде благоприятна среда за развитие на бизнеса в България или по друг начин казано ще е по-малкото зло?
    7. СФАРМ е голяма компания която първа започна да излъчва онлайн срещите с инвеститорите, мислите ли подобни иновации свързани и с ОСА?

хайде стискам палци и дано нещата започнат да си идват на мястото - вие и СФАРМ го заслужавате! Не знаех че ще се връщате толкова страници назад, съжалявам ако някои от въпросите ми се повтарят.
    Тони, накратко:
    1 - в зависимост от ситуацията ще търсим баланс.
    2 - още не е на дневен ред
    3 - докъде сме стигнали - вече отговорих за СЕВТО. Не мисля, че поддържането на толкова много имена на производители е добра идея. Но ще видим - така и така не става бързо.
    4 - по понятни причини - без коментар
    5 - да, мисля
    6 - няма такава
    7 - вече отговорих каква е причината, че понастоящем не е възможно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
      Фортисов извинявай - ето и отговорите
      1 - може би, дано
      2 - по-модерно производство, съгласно ной-високите световни стандарти. Не съм виждал по-модерно нещо в БГ, а обичам да разглеждам заводи.
      3 - не, поне не съществено.
      БЛАГОДАРЯ
      освен да купувам още акции друго не ми остава

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Да сме живи и здрави всички!!! Когели, гледайте си бизнеса, какво друго да искаме?
        Г-н Донев, както и досега предполагам ще ръководи успешно групата Софарма.
        Всеки, който прецени, че си заслужава инвестицията, може да се купи акции като мен!
        УСПЕХ
        отивам да правя овощна градина и ще си мисля за Софарма !!!!

въпроси към г-н Донев:
        1.Може ли да се предполага, че след 5 год примерно, ако притежавам 150 000 акции от Софарма, ще мога да разчитам на годишен дивидент от 30 000лв, с който да живея и да драскам по цял ден във форума на Инвестора, да следя зърнените пазари, да си карам колата по нивите и да пиша съобщения ???
        2.Какво ще донесе новия завод за по-доброто развитие на компанията? За колко години ефектът от завода ще покрие разходите за изграждането му?
        3.Нови лица в търговията на едро с лекарства искат да заемат пазара. Смятате ли, че може да има сериозно разместване на пазарните дялове?
        Фортисов извинявай - ето и отговорите
        1 - може би, дано
        2 - по-модерно производство, съгласно ной-високите световни стандарти. Не съм виждал по-модерно нещо в БГ, а обичам да разглеждам заводи.
        3 - не, поне не съществено.

Коментар

• Г-н Донев, Бихте ли посочили основната причина за негативния паричен поток от оперативна дейност за 2012, и как го виждате за 2013. Софарма за мен е една от много малкото стойностни публични компании в България. Акционер съм!

Коментар

• Здравейте,
            Докато бях на нивата е станала дискусия тук! Ама моите въпроси - без отговор!!!

Коментар

• Г-н Донев, Бихте ли казали дали имате амбиции и стратегии за навлизане в по големи пазари като Америка и Китай. Предварително ви благодаря за отделеното време.

Коментар

Консултанте, краткият отговор би бил:
                1 и 2 - не знам
                3 и 4 - не
                5 - защото беше безмислено да се слага долна граница, тъй като всички акционери нямат нищо против обратното изкупуване да е на по-ниски цени при възможност. Получи се така, че три пъти трябваше да гласува ОС. Казано иначе - учим се от грешките си.
                Благодаря за отговора!

Успех!

Коментар

• Консултанте, краткият отговор би бил:
                  1 и 2 - не знам
                  3 и 4 - не
                  5 - защото беше безмислено да се слага долна граница, тъй като всички акционери нямат нищо против обратното изкупуване да е на по-ниски цени при възможност. Получи се така, че три пъти трябваше да гласува ОС. Казано иначе - учим се от грешките си.

Коментар

• Г-н Донев, здравейте отново. Бихте ли КОМЕНТИРАЛИ поставените от мен ВЪПРОСИ?!

Първоначално изпратено от Konsultant
                    Здравейте отново,
                    Ще се опитам да формулирам няколко фундаментални въпроса, на които бих се радвал ако отговорите:

1. Прекратяването на предварителното производство от СГП, предстоящото назначаване на 13 март на СЛУЖЕБНО правителство и факта, че ще ИМА предсрочни парламентарни избори, КАК БИХА СЕ ОТРАЗИЛИ НА БИЗНЕСА НА ГРУПАТА?

2. Каква ДИВИДЕНТНА политика ще води Софарма и групата като цяло /без АДСИЦ, там е ясно/, за период от 3-ри до 5-ет години?

3. Бихте ли ПРОПРАВИЛИ нова и положителна КОРПОРАТИВНА практика и култура в БГ за ПУБЛИЧНА компания като НАЗНАЧИТЕ НЕзависим член на СД, представител на МИНОРИТАРНИТЕ инвеститори в Софарма и останалите дружества от групата?

Считам, че едно подобно НЕСТАНДАРТНО решение, много бързо ще възстанови злоумишлено нанесените ВРЕДИ на публичния образ на ВАС и на ГРУПАТА, ще увеличи ДОПЪЛНИТЕЛНО доверието на инвестиционната общност във вас като емитент и ще даде ПОЛОЖИТЕЛНА практика!

4. Не считате ли, че е време да изберете МАРКЕТМЕЙКЪР по позицията на Софарма като начало?

5. Мисля, че би било добре и да ОБОСНОВЕТЕ решението на ИОС за обратно изкупуване на 1-ин лев!

С уважение!
                    Поздрави!

P.S. Само Левски!

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                      Здравейте,

Да, ВАЖНО е да се използват ТОЧНИТЕ термини ..!

Вече можете да НАСРОЧИТЕ нова среща с акционерите, в по-СПОКОЙНА и НОРМАЛНА обстановка .. .

Поздрави!

P.S. И ако може една фирмена шапка за Тони, а за нас ... каквото прецените!
                      До всички племенници от чичо Оги
                      След изборите ще започне честването на 80-годишнината и щом толкова настоявате ще има шапки за всички – това в рамките на шегите

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                        Г-н Донев, тъй като доста се спекулира с нуждата от този нов завод, бихте ли казали каква е неговата главна цел: по-скоро увеличаване на производството или намаляване себестойността на продукцията? Соларните панели на покрива собственост на Софарма ли са и има ли сключен договор за изкупуването на мощностите им?
                        Вече няколко пъти обяснявам, но сега ще се опитам да го направя образно: Ако имате 8-годишен автомобил Форд и купувате ново БМВ ... Разбира се, освен подобряване на качеството ще имате възможност да използвате и втория си автомобил.
                        Процентов, по отношение на фотоволтаиците ти как би постъпил ако си на мое място?

Коментар

• Дойнов да се ориентира, както го прави при всяка смяна на кабинет
                          домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                            А парите дето ги дадохте за гаранцията ще ви върнат ли ? Че не съм запознат напълно как стоят нещата, но доколкото си спомням над 100 000 ви взеха?
                            Трябва да се изтеглят от КТБ срещу решението.

Коментар

Турския пазар се развива добре въпреки трудностите, за сега имаме 5 регистрирани продукта там и продажбите за 2012 спрямо 2011 година са се увеличили с над 13%. Планираме регистрацията и на още два продукта.
                              Това ме учудва поради ниските ценови равнища на турските лекарства и поради турската държавна политика да внася основно суровини и само в изключителни случаи продукти. Търсил съм начини да изнасям своя продукция в Турция, ала бариерите обезмислят начинанието. Явно във фармацевтиката нещата стоят по друг начин, което за Вас означава само едно - пазарен потенциал. Успех!

Коментар

• айде стига с тоя ББ вече, че ми призлява. Навсякъде само и единствено тоя - не мога ,повръща ми се, искам да заплача като онова бебе с бронко бама и мит ромней...
                                http://www.youtube.com/watch?v=OjrthOPLAKM
                                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                                не е препоръка

Коментар

Working...
                                X