IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    ей като почнеш с твойте "Дали?" ами божа работа!
    кажи какво правиш в Инглънд. Аз ако съм на чичо Оги, след 1година запор и невъзможност за напускане на границата - сега бих си пушил пурата на някое топло място, като карибите например.
    Какъв запор? Каква граница???

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Въпрос към г-н Донев:
      -Дали лекарственият пазар в БГ ще увеличи ръста си до 8-10% годишно през 2013-2014 години?
      ей като почнеш с твойте "Дали?" ами божа работа!
      кажи какво правиш в Инглънд. Аз ако съм на чичо Оги, след 1година запор и невъзможност за напускане на границата - сега бих си пушил пурата на някое топло място, като карибите например.

Коментар

• Въпрос към г-н Донев:
        -Дали лекарственият пазар в БГ ще увеличи ръста си до 8-10% годишно през 2013-2014 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
          1. Не е редно да публикувам инфо касаеща трети лица ... Ако въпросът ти касае мен няма проблем.
          2. 2012 г беше гадна и изнервена година - но в икономически план успяхме да съхраним основните показатели. Решение на УС-ти не са вземани още, но сигурно ще са логични.
          1. ОК - имах в предвид това не е ли публично инфо.
          2. да така беше, видях че побеляхте съвсем, е поне след такова изпитание човек излиза по-мъдър. Аз имах в предвид вие вече решил ли сте(за себе си).

Вярно че фармацевтичния бранш не е много натиснат от кризата, но не е ли сега момента за нови придобивания?

Коментар

ех явно така мързелуват рентиерите с пура в ръка

1. г-н Донев ако не е тайна може ли да видим последния списък с акционерите с който разполагате?
            2. Ако не е тайна решил ли сте вече как ще гласувате на предстоящите ОСА? - 2011 решихте и подкрепихте раздаването на дивиденти на всякъде! 2012 групата бе под обстрел и бе по-консервативна, а какво да очакваме 2013???
            1. Не е редно да публикувам инфо касаеща трети лица ... Ако въпросът ти касае мен няма проблем.
            2. 2012 г беше гадна и изнервена година - но в икономически план успяхме да съхраним основните показатели. Решение на УС-ти не са вземани още, но сигурно ще са логични.

Коментар

• ех явно така мързелуват рентиерите с пура в ръка

1. г-н Донев ако не е тайна може ли да видим последния списък с акционерите с който разполагате? че с тия промени в ТР вече и достъп нямаме.
              2. Ако не е тайна решил ли сте вече как ще гласувате на предстоящите ОСА? - 2011 решихте и подкрепихте раздаването на дивиденти на всякъде! 2012 групата бе под обстрел и бе по-консервативна, а какво да очакваме 2013???
              Last edited by tony1975; 24.03.2013, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев -
                Време е за отпускане например с една хубава кубинска пура ...
                Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                И аз ще се включа като си поръчам ром за отскок и си пална кубинска пура в някое английско кафене !!!!
                Ех, момчета .......

ще ме накарате да съгреша и аз

Коментар

а! наздраве приятел! какво правиш чак там?
                  какви аптеки ще купуваме?
                  ще ми е интересно да ви чуя за бъдещето на сфарм, ама то(бъдещето) в момента си пуши кубинската пура
                  това по бтв шефа на свилоза ли беше - много лют
                  той беше

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                    И аз ще се включа като си поръчам ром за отскок и си пална кубинска пура в някое английско кафене !!!!
                    С критикуващият колега там можем да обсъдим и начертаем бъдещето на групата Софарма .........
                    и да ме въведе в бизнеса с аптеки, защото това мисля да провя скоро.......
                    НАЗДРАВЕ от далечна и дъждовна Англия
                    а! наздраве приятел! какво правиш чак там?
                    какви аптеки ще купуваме?
                    ще ми е интересно да ви чуя за бъдещето на сфарм, ама то(бъдещето) в момента си пуши кубинската пура
                    това по бтв шефа на свилоза ли беше - много лют

Коментар

EP, благодаря за информацията. Но явно се позоваваш на инфо от Бареков и Ко., защото никога не съм бил съдружник с цитираните от теб господа. Това че им помогнах финансово да направят сделката с ВАЦ си беше моя грешка. Защото те не са в състояние финансово ...
                      Относно търговията с акции на Софарма - мисля, че и ти се включи, дано на подходящо ниво. Време е за отпускане например с една хубава кубинска пура ...
                      С критикуващият колега там можем да обсъдим и начертаем бъдещето на групата Софарма .........
                      и да ме въведе в бизнеса с аптеки, защото това мисля да провя скоро.......
                      НАЗДРАВЕ от далечна и дъждовна Англия

Коментар

EP, благодаря за информацията. Но явно се позоваваш на инфо от Бареков и Ко., защото никога не съм бил съдружник с цитираните от теб господа. Това че им помогнах финансово да направят сделката с ВАЦ си беше моя грешка. Защото те не са в състояние финансово ...
                        Относно търговията с акции на Софарма - мисля, че и ти се включи, дано на подходящо ниво. Време е за отпускане например с една хубава кубинска пура ...
                        ех г-н Донев........ а аз едно време с Табекс отказах цигарките, ама по някога още сънувам че пафкам
                        п.с. пак сте чел книгата с акционерите
                        Last edited by tony1975; 24.03.2013, 12:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                          Аз ноември и декември не съм ги споменавал, така че не знам защо си останал с впечатление, че аз не съм бил в час.
                          Говоря за транзакцията конкретно в средата на януари когато се продадоха малко над 4.0м акции и бяха моментално изкупени 2.9м от заинтересовано лице, така че само 1.1м реално бяха поети от пазара. Естествено част от тия 2.9м после пак дойдоха на пазара, ама ви ги сервираха на малко по-висока цена.
                          Аз за това казвам евала на изпълнението!
                          EP, ами то се видя че има интерес за големи пакети на Софарма през последната година - оборота беше голям. Не знам защо дълбаеш в тази посока. Много добре си избираш само определени цифри удобни за твоята позиция. Донев вече каза че големи продажби от Павлов не очаква. А за това че Донев продал някакви си 10-20 хил акции е просто смешно да се говори Донев също и купува по малко през последните 2 месеца.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                            Г-н Донев, от доста време все се каня да ви питам за сделката с вестниците и по-специaлно за хората, с които бяхте избрали да я направите.
                            По стечение на обстоятелствата съм се виждал един път с Даниел Руц преди години, но определено го познавам много бегло.
                            Още тогава той имаше репутацията на човек, който буквално си продава името - плаща му се хонорар, за да бъде лице на определен проект и да придава oпределен имидж на сделката. Той навсякъде обявява, че бил инвестиционен банкер, но определено не прави такова впечатление, а и не си спомням да е работил в инвестиционна банка, a по-скоро в няколко малки инвестиционни фирми без особена репутация.
                            Репутацията му по-скоро бе нa нещо като на лобист отколкото на инвеститор. Не съм сигурен обаче, че точно такъв елемент сте търсили за сделката.

После като прочетох, че в сделката освен него бил и Карл фон Хабсбург нямаше как да не се засмея, защото беше ясно каква е целта на цялото начинание. Липсваше само Фиона Сваровски или някой от семейство Майер-Мелнхоф, за да може комедията да е пълна.

Извинете за въпроса, ама свързвайки се с такива хора, защо очаквахте друго развитие на нещата?
                            Вие не знаехте ли и не проверихте ли с кого ви "вкарва в леглото" Христо Грозев?
                            Предполагам той е архитекта на цялата трупа, заради връзката с Altelys и по-конкретно с Австрия. Той мисля живее във Виена.

Коментар

• 10 млн. погасяване на заеми, 25 млн. за инвестиции. Без дивиденти.
                              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                              не е препоръка

Коментар

• така вече почти изтича първо трим, време е за оса и т.н.
                                тъй като борда ще се събере да решава какво ще се прави с печалбата и на оса ще се вкара готов текст за гласуване с 'да' или "не", какво бихте предложили в аванс???
                                мисля че говорим за около 35млн, та аз бих:
                                1. заделил 5млн. за резерви
                                2. ползвал 10млн за намаляване на задълженията
                                3. купуване на някое малко бижу в Македония за 10млн.
                                4. и с последните 10млн. бих зарадвал акционерите, които останаха със фармата през една от най-тежките години в новата й история

п.с. дано ОСА-то да е юни, че май месец ме няма!
                                Last edited by tony1975; 24.03.2013, 08:40.

Коментар

Working...
                                X