Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеДобре дошъл и успех!
аз преди няколко дена питах не е ли по-удобно да се влиза във Сфарм през Севто - ама никой не коментита.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеE , Тони помагнах малко и на Севто до 1,313, с около 3кила, чух гласове ;- почти деседневка Фармата не мръдна и реших да атакувам през задния двор ,дано не съм избързал
аз преди няколко дена питах не е ли по-удобно да се влиза във Сфарм през Севто - ама никой не коментита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеВече си над водата(йес йес йес)
- ти ме следиш ли?
аз съм над вода откакто съм се качил на кораба СФАРМ, слиизането под дадени нива бе само добра възможност!
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеКолега, чета с интерес постовете ти щото има много логика в тях. Тук обаче нещата не се връзват. При положение, че мога да си сложа парите на 8.5% лихва, да коментираме, че WACC от 13-14% е ок практически погледнато е малко смешно. Гледам го от инвеститорска гледна точка. Всичко под 20% не върви в момента. Просто рисковете са прекалено много, асиметрични, и взаимно-допълващи и увеличаващи ефектите си.
Въпроса е че и двете крайни мнения реално не въздействат на пазара. Защото по предпазливите така и ката нямат акции, пък и не искат да купуват, а по-рисковите така и така са в акции и пак едва ли ще купуват много. Това което движи пазара са тези които са на границата. Те влизат и излизат от позиции и реално те движат пазара. Както добре се вижда настоящата цена на софарма отразява близки до моите измерения на риска. Което всъщност е лесно защитимо и от теоретична гледна точка, разглеждано в дългосрочен период.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнениеНовото ценообразуване е за сега все още само предложение за ново ценообразуване. Надявам се в процеса на обществено обсъждане да се прецизират някои въпроси особено по отношение на непазарните и нелогични дейтвия,като намесата в ОТС пазара и обвързването на генеричните медикаменти с цената на оригинала. Смятам, че е разумно да има сриктна регулация само по отношение на сегмента заплащан с публичен финансов ресурс, за останалите цени конкуренцията е достатъчен механизъм за справедливо ценообразуване. Бихме искали да видим и по-добър избор на референтни държави, в момента Гърция е в спсъка с референтните държави, а там цените са свалени с правителствен акт като част от общите мерки за икономии. С две думи очакваме да видим как ще протекат и приключат дискусиите. А какво е Вашето мнение?
Политическата обстановка в България е непредсказуема в близко бъдеще и всякакви груби извън пазарни намеси на държавата в икономиката могат да доведат до големи щети на българското производство.И това важи не само за фармацията - защото не правителствата създават работни места и ръст на икономиката , а частният производител. Колкото по-малко пипат, толкова по-добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеАз мисля че новият завод ще увеличи много производствените мощности. Нали не мислиш че ще е 1:1 (старо:ново)Но трябва и да има по агресивно продаване извън БГ
Софарма с 10% спад на продажбите през март
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеНе виждам причина да не стигне до 10 ст.
Коментар
Коментар