IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
    http://www.videoinvolver.com/forbes-...0%D0%B8%D1%8F/
    мисля, че ще ви е интересно
    Мили "чичо О", дълбоко заседна в душата ми мисълта - "Скоро ще прочетем някъде обява - търсят се работодатели"...
    Но оня гологлав плазмодий, седнал отдясно, беше кух и глух за тази мисъл. Представител на най-големия монополист в сянка, срещу когото никой не роптае - банковия монопол - те съсипват в момента каквото е останало едва дишащо...
    Моля те "чичо О" - избягвай тяхното нечистоплътно присъствие - това са изроди, готови да спрат мизерната пенсия на инвалид (множествена склероза) за да му приберат наказателните лихви от просрочен и смешен по величина заем, когато го е взел преди да разбере че ще стане инвалид и когато не е знаел, че после никой няма да го вземе на работа....
    Имаме нужда от нова житейска философия чичо О, преосмисляне на материята и смисъл на живота, имаме нужда гологлавите изчадия, да разберат, че над двестате хилядарки които прибират годишно, (без да работят), няма да им послужат, че няма да ги занесат на оня свят, а поколението им ще ги разпилее по безумен начин ...
    Та може ли да свалят с най-високи лихви, одраната кожа на най-големия бедняк в Европа, заради суми, които самите те са му навирали в ръцете по времето на бума, а сега когато няма приходи, да му вдигат и още лихвите, да го смажат и да си мислят, че това е нормално ??
    А после да разсъждават и философстват защо се палят хора ?
    Демагогията на банковия понопол, макар добре прикрита, вече не отстъпва на тази от аушвиц, бухенвалд или гулаг !!! Сори за емоционалното изказване, понякога емоцията ме събаря и припалвам
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Наближаваме момента в които ще се окаже че и демокрацията в БГ не работи.
      Повечето лидери на мнения могат да формулират проблемите, а никои се мъчи ефективно да ги решава !
      Вероятно защото винаги мнозинството избиратели / на ръба или отвъд него на мизерията / избират със стомасите а не с главата си.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

+1

Коментар

Интересно и доста кратко

Коментар

• http://www.videoinvolver.com/forbes-...0%D0%B8%D1%8F/

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              а тука ми дошли на цената!!!
              айде само нагоре 2013 е годината на СФАРМ!!!
              Софарма купува като бясна Софарма и дойде на цената ти на Софарма? Това верно се очертава годината на Софарма

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr. Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company “Donev Investments Holding AD" related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:

Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
                18.03.2013 Buy 1500 2.222
                18.03.2013 Sale 500 2.26
                19.03.2013 Sale 200 2.27
                19.03.2013 Sale 500 2.266
                19.03.2013 Sale 300 2.27
                21.03.2013 Sale 500 2.33
                21.03.2013 Sale 500 2.325
                21.03.2013 Sale 1000 2.329
                21.03.2013 Sale 1000 2.32
                21.03.2013 Sale 300 2.325
                22.03.2013 Sale 800 2.32
                22.03.2013 Sale 500 2.32
                22.03.2013 Sale 500 2.31

в един ден бай и сел, това ако не е маркетмейкърство - здраве!!!
                Е Тони, Донев продава, Софарма купува (на 2 лв. Софарма не можа да купи, но нищо, сега на 2 и 30 ще може да си накупи). Предполагам си доволен

Коментар

• а тука ми дошли на цената!!!
                  айде само нагоре 2013 е годината на СФАРМ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Ето ти още един ъгъл на гледане!
                    Какво да кажа, като си е напълно възможен.
                    Може да има подгрупа измежду колегите от Севто, които пък чакат да вземат Фармите, че да почерпят, като през цялото време се кръстят и викат:
                    Какво ли щеше да беше, ако не беше
                    Било е някога, вече не е С хубавото се свиква бързо и лесно се забравя, а и Всичко тече и се променя
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      Aaaa, тук е важно да уточниш кои точно колеги от Севто имаш предвид, защото има колеги и колеги
                      Има едни, които са в Севто от 2006,
                      Ето ти още един ъгъл на гледане!
                      Какво да кажа, като си е напълно възможен.
                      Може да има подгрупа измежду колегите от Севто, които пък чакат да вземат Фармите, че да почерпят, като през цялото време се кръстят и викат:
                      Какво ли щеше да беше, ако не беше

Коментар

Където успеем - за предпочитане са държави с многобройно население
                        Не всички пазари с многобройно население стават, защото част от тях са с много, дори неоправдано високи регулаторни норми и критерии или имат много евтино собствено производство и са извън конкуренция.
                        В Магреба има вече прецедент за продукти на Софарма които имат търсене -Тунис, същото важи и за съседен над 40 мил. Алжир където е имало пазар на бълг. медикаменти.
                        Тези страни са изходна позиция за много страни в Африка. В Азия - подобни на Виетнам държави също са добър таргет.
                        Това са държави, където здравеопазването е приоритет и се развива с много бързи темпове.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                          ...
                          Трудно ще бъдат успокоени колегите от Севто.
                          Аз не се заемам с подобна задача.

...
                          Пролича, че имам Фарми и не е необходимо да го изтъквам отделно, нали ,
                          Aaaa, тук е важно да уточниш кои точно колеги от Севто имаш предвид, защото има колеги и колеги
                          Има едни, които са в Севто от 2006, а и те хвърляха шапки в тавана от радост, когато ги взе фармата тогава, иначе както каза чичо О, за да не говорим сега за тях в минало време, като за кремиковци, меком, полимери, елма, хдпат, мост и плеядата избушеняци в чисти картони.
                          Ако не беше фармата, тези именно колеги (от преди 2006-та) щяха да си търгуват сега хартиите в зоната на екстремно чистия диапазон (като меком), а дори и нямаше да е сигурно дали щяха изобщо да се търгуват, защото има примери и на избушеци, които са спрени от търговия, а странно защо никой не роптае за това - като например едни медийни системи, които бяха много перспективни уж, като се листнаха малко преди 2007,. а сега са спрени от търговия. Нека роптаят за такива случаи - за спирането от търговия.
                          Като казваш колеги, може би имаш предвид тези, които преди година-най-много 2 се набутаха тайно в севто, за да ударят кьоравото, като дойде келепира със сливането. Но сам разбираш, че игра, разчитаща на голям преобразуващ коефициент си е чисто спекулативна, според надеждите им, и не знам колко са правилни сега основанията им да роптаят - не са внасяли кинти на увеличенията, играли са си кинтите по другите блу-чипшове, табаци, химски, синергонски, и т.н. хави а нищо чудно някои да са се вкарали в севто и в последния момент, хващайки "бичата" вълна Цирк общо взето. Чичо О, мисля, че се изказа добре по въпроса Като си спомням коментарите в тази тема и от други съфорумци, имаше и такива, които считаха, че и 0,55хх е много. Затова предложих соломоновско решение - направо по 0,5, две севто хартии за една фармова и всичко се смята лесно, бързо, точно, акуратно, без да има нужда от закръгления
                          Last edited by precakanoto; 28.03.2013, 16:15.
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Когато е нарушен твой интерес, много трудно (да не кажа невъзможно) се приема тезата на противната страна.
                            Това е закодирано в генома на вида ни.

Трудно ще бъдат успокоени колегите от Севто.
                            Аз не се заемам с подобна задача.

Мислейки по темата, склонен съм бил да приема, че дружествата освен всичко са и свързани лица по смисъла на много закони, които препращат един към друг. Когато се търси решение за подобна операция, това решение трябва да е равноотдалечено не само от интересите на държателите на капитала на тези дружества, но и от , да кажем "интереса" на разни органи и власти, които биха имали резонно право да поискат да вникнат в сделката и да и направят оценка. Дори биха имали право да третират примерно резултатите по начин, че да се отговори на въпроса: А как би изглеждала тази сделка, ако това не бяха свързани лица?! Защото ние имаме право да третираме резултатите и по начин, по който биха се случили, ако не бяха свързани.

Балансиране на интереси на две страни е достатъчно трудна работа. Като са включени интереси, пазар и т.н.
                            В рамките дори на едната група (страна) може да има и единици, който са с малко по-особен статус и виждания, които не могат да се прескочат по разни причини.

Ами ако станат повече от две?!

Трудна е тази работа!

Това с третата страна в светлина на свързани лица беше само някакъв пример, може би и не най-удачен.

Без по никакъв начин да го свързвам с Фарма, Севто, а само като илюстрация за други, потенциално възможни трети страни, представете си, че примерно имаш дю дилиджънс в момента поради някакви причини. Повтарям, никакви внушения или намеци за Фарма.

Животът винаги е по-богат от опитите ни да го обхванем и ни поставя дори в "немислими" ситуации.

Нямам нищо против г-н Донев да каже пак за Севто, ама няма да съм разочарован ако си останем с казаното досега.

Пролича, че имам Фарми и не е необходимо да го изтъквам отделно, нали ,
                            Last edited by nacheff; 28.03.2013, 15:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg
                              Malko emocionalno reagirash. Taka ne se pe4eli na borsata
                              на колегата явно не му трябват, а за мен ще е печалбичка

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                Абе направо да ни ги взема безплатно акциите, така и така благодарение на неговото благоволение дишаме въздух. Числата нямат никакво място в тази игра, само благоволението на Цезаря, ако даде някоя троха на плебса, да се радва и толкова, че може и толкова да няма.
                                Аз лично моите ги подарявам на г-н Донев, чисто ритуално, защото не му искам трохите. Ако има такъв начин, г-н Донев моля да уредим нещата по този начин, не ви искам акциите в Софарма.
                                може ли да ги подариш на мен? ако може

Коментар

Working...
                                X