IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
    Според мен и чичо Костов също има шанс за парламента, но пак не става за коалиция. ББ и Костов са силни лидери с гоооолямо достойнство и няма да могат да постигат често компромиси, тъй като всеки ще дърпа постоянно чергата към него. Най-оптимистичен вариант, който ще работи ми изглежда Кунева - БСП. Кунева вярно е ориентирана кум ЕНП, към където гледа ГЕРБ, но заложи на много силно анти-ГЕРБ говорене в кампанията си и сега ако се прегърнат, доста хора ще се откажат от нея. А имайки предвид, че има крехка подкрепа, която едвам й стига да влезе в парламента и това, че от властта никой не се е измъкнал сух (няма партия участвала във властта, чиято подкрепа след мандата да не пада), този съюз ще е началото на края на партията на Кунева.
    Аз не искам ГЕРБ в управлението. Все едно с каква коалиция. Ако и Кунева е в коалиция с ГЕРБ това ще смекчи малко нещата, но не достатъчно поне за мен. Аз се изнасям напълно от БФБ ако ГЕРБ отново управлява. Нямам нерви да чакам Годо още 4 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      Това е песимистичното тълкуване на факта - оптимистичното е, че на Софарма може да не и стигат бройки за плащане на вливането на Севто ...
      По мои изчисления при известния ни коефициент на замяна са нужни около 3,3 мио акции за вливането. Но дали поисканата от КФН ликвидационна оценка на Севто няма да обърка сметките ...

Не особено добро впечатление прави и факта, че фармата не се включи по-мощно при продажбите от Павлов.

http://www.sopharma.bg/Инвеститори/Ф...
      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
      |___________||__|___|)
      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Според последните проучвания вариантите са два. ГЕРБ + Атака - много лоша комбинация
        БСП +ДПС - пак лоша комбинация макар и не чак толкова лоша колкото предишната.

Единственото което може да вкара светъл лъч е ако Кунева влезе в парламента и от нея зависи кой управлява. Всичко друго изглежда различни отенъци на сиво-черно. Т.е. различни отенъци на червено за борсата.
        Според мен и чичо Костов също има шанс за парламента, но пак не става за коалиция. ББ и Костов са силни лидери с гоооолямо достойнство и няма да могат да постигат често компромиси, тъй като всеки ще дърпа постоянно чергата към него. Най-оптимистичен вариант, който ще работи ми изглежда Кунева - БСП. Кунева вярно е ориентирана кум ЕНП, към където гледа ГЕРБ, но заложи на много силно анти-ГЕРБ говорене в кампанията си и сега ако се прегърнат, доста хора ще се откажат от нея. А имайки предвид, че има крехка подкрепа, която едвам й стига да влезе в парламента и това, че от властта никой не се е измъкнал сух (няма партия участвала във властта, чиято подкрепа след мандата да не пада), този съюз ще е началото на края на партията на Кунева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Хм, излиза че ръста на цената тук си го прави самата Софарма
          Може би бързат за някъде - вливането на Севто... но след това дали ще има кой да купува на така напомпената цена?!
          Омръзнаха ти спекулантските химски шитове и се кумиш да купуваш евтинджос ли?
          Споко, всички искаме пъпката пак да разкеши на 2 кинта. Не е много по-ниско, само около 20-25% по-ниско от текущата цена. Следователно, едва ли е напомпена толкова много
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Аз пък мисля, че всичко върви нормално. Един пробив на 415 през май и обичайното тегаво лято докато се реши кой ще управлява.
            Според последните проучвания вариантите са два. ГЕРБ + Атака - много лоша комбинация
            БСП +ДПС - пак лоша комбинация макар и не чак толкова лоша колкото предишната.

Единственото което може да вкара светъл лъч е ако Кунева влезе в парламента и от нея зависи кой управлява. Всичко друго изглежда различни отенъци на сиво-черно. Т.е. различни отенъци на червено за борсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              това с наваксването не ми се струва добре
              нека БФБ си дреме така
              на кого му пречи???????
              Аз пък мисля, че всичко върви нормално. Един пробив на 415 през май и обичайното тегаво лято докато се реши кой ще управлява.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                Това е песимистичното тълкуване на факта - оптимистичното е, че на Софарма може да не и стигат бройки за плащане на вливането на Севто

Нямам Софарма имам Севто. Батя, тълкуването на фактите е според контекста в който се намира тълкуващият.

Има и друг прочит на новината - имаме силно бичи пазар извън фондовия пазар на България и тамошния оптимизъм може да е повлиял в посока развързване на кесията тук... Отделно - когато другите акции в началото на годината скачаха а Софарма падаше - защо сега да не навакса...
                това с наваксването не ми се струва добре
                нека БФБ си дреме така
                на кого му пречи???????

Коментар

• Това е песимистичното тълкуване на факта - оптимистичното е, че на Софарма може да не и стигат бройки за плащане на вливането на Севто

Нямам Софарма имам Севто. Батя, тълкуването на фактите е според контекста в който се намира тълкуващият.

Има и друг прочит на новината - имаме силно бичи пазар извън фондовия пазар на България и тамошния оптимизъм може да е повлиял в посока развързване на кесията тук... Отделно - когато другите акции в началото на годината скачаха а Софарма падаше - защо сега да не навакса...
                  Last edited by BigBear; 10.05.2013, 09:26.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Софарма АД (“Дружеството”) информира, че от 25 Април 2013 до и включително 8 Май 2013 Дружеството изкупи обратно 108089 собствени акции представляващи 0.082% от капитала на Дружеството, на обща стойност BGN 281132.57 на БФБ – София АД. Средната цена на изкупуване е BGN 2.60.
                    Хм, излиза че ръста на цената тук си го прави самата Софарма
                    Може би бързат за някъде - вливането на Севто... но след това дали ще има кой да купува на така напомпената цена?!

Коментар

• Първоначално изпратено от vui4o Разгледай мнение
                      Здравей ,Тони. 21.6 не е ли датата на ОСА на трейдинга? За Софарма има ли вече дата?
                      Поздрави
                      Да, но както ти писа този преди мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от vui4o Разгледай мнение
                        Здравей ,Тони. 21.6 не е ли датата на ОСА на трейдинга? За Софарма има ли вече дата?
                        Поздрави
                        Да но чичо Оги пое ангажимент да помислят да ги направят на една дата, защото тези които имаме в едното обикновенно имаме и в другото(както и г-жа Донева ). Та се надявам и на СФАРМ да е на тази дата само че сутринта

ако има и др. от Стара Загора които ще ходят могат да ми пишат на лични - да движим заедно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          ехееее тука както върви до ОСА на 21.06. може и 3,5лева да удари!!!
                          Поздрави

Коментар

• ехееее тука както върви до ОСА на 21.06. може и 3,5лева да удари!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Интересно, СФАРМ продава дялове във Доверие?

Sopharma AD (the “Company") announces that the Company sold 20 000 ordinary registered shares with voting rights, representing 0.107% of the share of the capital of United Holding Doverie AD. After this transaction the share of Sopharma AD in the capital of United Holding Doverie AD decreased below 15% to 14.93%.
                              Ами за тези, които все питат "какво стана" да ги светна, че те са си като тенджера и похлупак, за да не използвам и по-нецензурни изрази.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                кой ги купува?
                                е не пише! имаме ли дата за ОСА на СФАРМ?

Коментар

Working...
                                X