IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
    Това са глупостите от миналата година.

Коментар

• http://www.razkritia.com/143226/%D1%...E%D0%BD%D0%B8/

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

ха да видим сега кой ще реже лентата?
        КОга ще се реже лентата ?

Коментар

• http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831902088

На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че Съветът на директорите на „Софарма“ АД упълномощи Изпълнителния директор да стартира преговори за продажбата на всички акции представляващи 85% от капитала на дъщерното дружество „Екстаб Корпорейшън“, собственост на „Софарма“ АД. Преговорите ще бъдат проведени като част от стратегията за развитие на оригиналните продукти на „Софарма“ АД на нови пазари, на които дружеството не разполага с необходимия ресурс да предприеме подобни действия в близко бъдеще.

Коментар

• ха да видим сега кой ще реже лентата?

Коментар

• Аз не веднъж съм писал че намирам г-н Донев за един от малкото свестни бизнесмени в България и го призовавам да не прекалява с продажбите на собствени акции към Фармата. Мисля че по малко тук там е ок, но по големи обеми да се продават говори лошо на по малките инвеститори които вярват в компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                Много хора си мислеха че Софарма едва ли не ще спре да подкрепя цената над 2 лв, а сега пък се оплакват че Софарма купува скъпо Абе то няма угодия

Фармата имаше проблеми с cash flow, а сега се вижда че има свободен кеш и пак си купуват. За да не кажете че пак не съм обективен, последните месеци Фармата купуваше, а Донев продаваше. Донев си продаде доста акции, но все пак той не остави акцията да падне под 2 лв, за което имаше опасения.

За мен акцията си остава много добра инвестиция на БФБ!
                От единия джоб в другия.
                И разбира се почти винаги за сметка на дребните.
                Че каква е разликата от Хима/Тима тук тогава ?

В акции които се манипулират от мажо или фондове (или чрез обратно изкупуване с парите на акционерите вместо да им ги раздадат като дивидент) аз работа нямам.
                Никой не е по велик от пазара.
                Рано или късно всичко си идва на мястото.

Нелоша акция инак, но поне докато не приключи обратното не ми е притрябвала.

Коментар

• Много хора си мислеха че Софарма едва ли не ще спре да подкрепя цената над 2 лв, а сега пък се оплакват че Софарма купува скъпо Абе то няма угодия

Фармата имаше проблеми с cash flow, а сега се вижда че има свободен кеш и пак си купуват. За да не кажете че пак не съм обективен, последните месеци Фармата купуваше, а Донев продаваше. Донев си продаде доста акции, но все пак той не остави акцията да падне под 2 лв, за което имаше опасения.

За мен акцията си остава много добра инвестиция на БФБ!

Коментар

аааа не така!
                    Ако искаш да си честен върни се из форума назад и ще видиш че даже моя приятел Кимру ме поздрави че само аз повдигнах този въпрос!!!

Идвам от ОСА на М+С - малко съм разочарован, ако и на СФАРМ е такова - догодина няма да стъпя никъде, ама айде да не спамя темата.
                    Така е. Следя темата и наистина само той повдигна този въпрос. Спор няма.

Коментар

аааа не така!
                      Ако искаш да си честен върни се из форума назад и ще видиш че даже моя приятел Кимру ме поздрави че само аз повдигнах този въпрос!!!
                      Повдигнал си въпроса пред, хм, чичо Оги? И той какво обяснение ти даде?

Коментар

• аааа не така!

Идвам от ОСА на М+С - малко съм разочарован, ако и на СФАРМ е такова - догодина няма да стъпя никъде, ама айде да не спамя темата.
                        Last edited by tony1975; 10.05.2013, 16:12.

Коментар

• Иска ми се да вярвам че е заради липса на кеш накуп

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Е как защо, за да може Оги Донев да си купи евтино, за да продава после по-скъпо на Софарма
                            Не го вярвам, той не може да е способен на това! Тони'75, кажи им!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Резонен въпрос задава и колегата по долу - защо Софарма не изкупи доволно при сипването с кофата от Павлов?
                              Е как защо, за да може Оги Донев да си купи евтино, за да продава после по-скъпо на Софарма

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                                Това е песимистичното тълкуване на факта - оптимистичното е, че на Софарма може да не и стигат бройки за плащане на вливането на Севто

Нямам Софарма имам Севто. Батя, тълкуването на фактите е според контекста в който се намира тълкуващият.

Има и друг прочит на новината - имаме силно бичи пазар извън фондовия пазар на България и тамошния оптимизъм може да е повлиял в посока развързване на кесията тук... Отделно - когато другите акции в началото на годината скачаха а Софарма падаше - защо сега да не навакса...
                                Да, може да се намери и положително тълкуване.
                                И би трябвало първо то да ми дойде на ум, все пак съм болен оптимист по пронцип.
                                Но не ми допада когато обратното изкупуване формира основния обем търговия по дадена позиция....
                                Резонен въпрос задава и колегата по долу - защо Софарма не изкупи доволно при сипването с кофата от Павлов?

Както и да е.
                                Желая успех на акционерите в една най-добрите и прозрачни БФБ - компании. Възход на акцията би бил само от полза за играчите на БФБ като цяло.

Коментар

Working...
                                X