Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеПончо, какви са тези оценки? Не е ли коефициент там?
Какво ще се случи, ако Софарма влезе в новия договор или анекс към новата дата с по-висока оценка от тази в отказания договор, а Севто с по-малка или същата? Дори само случилите се движения в борсовите цени са достатъчни, за да се промени коефициента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепитам го
Софарма държеше 18.7% от капитала на Доверие Холдинг, който те оценяваха в баланса си на 15млн. лв! Продали са 3.8% от Доверие в края на април 2013 и сега държат 14.9% от капитала.
А колкото до това кое колко струвало съм писал много пъти, че методологията на оценка на финансовите активи, които Софарма държи на баланса си, не е правилна от гледна точка на това, че не използват пазарната цена (очевидно е по-ниска), а използват "пазарни аналози", които не се знае как и защо си ги избират.
По тяхнхата методология аз мога да оценя акциите на Софарма и на 50 стотинки и на 5лв. Обаче като тръгнеш да ги продаваш през борсата, цената за съжаление ще е пазарната, а не някаква измислена от финансовия директор.
Писал си и някакви небивалици за дълга на фирмата дето не трябало да се смятa като дълг (защото според теб бил краткосрочен и не бил важен). Това си е валиден дълг (краткосрочен или не), който Софарма тряба да плаща в някакъв момент. А състоянието на българските болници няма да се подобри в следващите 2 години, така че Софарма още дълго време ще имат доста големи вземания в баланса си, които ще им товарят работния капитал. Изменението на WC не е било положително от години (с изкл. мисля на Q3 2012 когато пък им пада оборота с няколко процента), така че не знам от къде ти идват тия мисли, но те просто не отговарят на реалноста.
Брутният дълг на фирмата към момента е над 297млн. лв и това е обема, който банките трябва да си получат обратно!
Ти ако искаш си го смятай за по-нисък и си представяй, че някаква част от този дълг реално го няма и не трябва да се връща.
Коментар
-
ЕП, действително, от къде ги взе тези точно 3 млн.?
Ще отговориш ли и от кое точно не си съгласен от активите на Софарма?
Не ти прави чест, ако просто оставиш този форум без реплика, при положение, че си много запознат. В същото време при цена 2.30 предвиждаш, че тя ще бъде 1.60, при моментна 3 лв. Нали осъзнаваш, че ако се сбъдне мечтата на много хора за къси продажби с маржин на БФБ, къде би се намирал с подобни прогнози?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеВ договора за вливане на Севто, Софарма са се самооценили на около текущите 3 лв.
Това по мои сметки и всеки да си мисли и преценява каквото и както си иска.? Не е ли коефициент там?
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение...А като гледам как сте надули цената на акцията до над 3лв ми е чудно с какви параметри боравят тия "инвеститори", които купуват на такава цена...
Това по мои сметки и всеки да си мисли и преценява каквото и както си иска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеХубав въпрос, но аз не съм му адвокат, редно е да питаш него!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеако е така той от къде знае каква сума се търси?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеФорти, в интерес на истината, ЕП не е казал че 3,9% от Доверие е струвал 3 млн. Просто каза, че е с цел набирането на въпросната сума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКъде е Любчо беС тая партенка някои направиха пари за баничка...
Все още нямам акции тук, но се услушвам - защото споделям логиката на ЕП
Кеф си му е тук явно и не му се мърда. Просто му трябваше малко за още една хасиенда из Океания.
И кво се ослушваш толкоз...юруш на маслинките бе.
Глей как здраво се купува с парите на дребните акционери. Скоро и 4 може
Днес се освободих от 1/3 да си намаля средната.
Ма пък взех допълних още откъм севтото, по на сгода ми идва за средното ниво, фифти фифти станаха двенките.
Ще гледаме мача и тука, има изгледи да е интересен ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение3,9% от Доверие холдинг скоро не са стрували 3 млн. лева както посочваш
това може да го коригираш
колегите ще кажат за други неща
относно надуването на акцията - аз вдигнах до тези ниваПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКъде е Любчо беС тая партенка някои направиха пари за баничка...
Все още нямам акции тук, но се услушвам - защото споделям логиката на ЕППътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеИстината е, че по тази позиция се играе открито заедно/срещу най-големият инсайдър, който позицията може да има - собственият и мениджър. Дали е умно да се играе срещу инсайдър? Това всеки го решава за себе си. Иначе Софарма е стабилно дружество, спор няма.С тая партенка някои направиха пари за баничка...
Все още нямам акции тук, но се услушвам - защото споделям логиката на ЕПЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеСъдейки по това, че фирмата продава част от акциите, които държи в други фирми (3.9% от Холдинг Доверие бяха продадени преди месец и половина с цел набирането на 3млн. лв)
това може да го коригираш
колегите ще кажат за други неща
относно надуването на акцията - аз вдигнах до тези нива
Коментар
Коментар