IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    Да така е през 2006-2008 имаше големи играчи на БФБ и всичките милионери го раздаваха Аз не съм инвестирал на БФБ тогава и цена от 9 лв ми се вижда далеч от истината на тази позиция Виж 4 лв вече ми се вижда доста лесен таргет за тази година.

Аз намалих позицията си тук преди да стигне 3 лв но това беше преди да излезе консолидираният отчет. Сега вече знам че съм прибързал с продажбата но тогава заради продажбите между Фармата и Донев си мислех че ще върне към 2.30 когато намалеят тези продажби Е добре че не съм продал много че сега щеше да ми е кофти при тези добри резултати.
    И аз малко избързах като разкарах 1/3 на 2.99.
    Но добре че същия ден пък си увеличих двойно на сгодни нива севтото.
    Инак риск толеранса ми туканка не е голям.
    Ако надуят покрай булмаркета с още 10-11% и им пласирвам сичкото фарми.
    Има и по сгодни места с по голям потенциал.

Не че съм фен на ЕП ма за мене истината за момента е някъде по средата - долу горе там де излизаха Грамърси навремето.

Коментар

• аз си имам фарми бе прецакан! Просто продадох част от 100-те си акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        И аз осребрих малко днес, надявам се чичо Оги да не ми се сърди!
        имах едни дето ги бях купил на 2,05, днес ги селнах на 3,05 - купиха ми ги от СИС, демек продал съм си ги на себе си(на оставащите ми акции).
        Ама ккакто казваше чичо Оги едно време за късите продажби.... едните ги взимаме и слагаме , а продаваме от другите
        Е как няма да се сърди сега. Толкова го изчетка, а да изкешиш така гадно хартията! Но поне си си спестил разходите за ОСА-то
        Защо нямаше още една чешма, да сме готови за следващия Ъп!? А защо не и цял извор да наименоваме! Това си е идея за ОСА!
        Но все пак не разбрах - как така си селнал но на себе си. Това е мисля забранено по дефиниця.
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Да така е през 2006-2008 имаше големи играчи на БФБ и всичките милионери го раздаваха Аз не съм инвестирал на БФБ тогава и цена от 9 лв ми се вижда далеч от истината на тази позиция Виж 4 лв вече ми се вижда доста лесен таргет за тази година.

Аз намалих позицията си тук преди да стигне 3 лв но това беше преди да излезе консолидираният отчет. Сега вече знам че съм прибързал с продажбата но тогава заради продажбите между Фармата и Донев си мислех че ще върне към 2.30 когато намалеят тези продажби Е добре че не съм продал много че сега щеше да ми е кофти при тези добри резултати.
          Според мен ако г-н Донев е продал на 2.30 - 2.40лв., това е доста добра индикация.
          Днес пак видях положителни новини относно продажбите от май. Предполагам до 21.06 все положителни новини ще има. После може да намалеят.

Коментар

• И аз осребрих малко днес, надявам се чичо Оги да не ми се сърди!
            имах едни дето ги бях купил на 2,05, днес ги селнах на 3,05 - купиха ми ги от СИС, демек продал съм си ги на себе си(на оставащите ми акции).
            Ама ккакто казваше чичо Оги едно време за късите продажби.... едните ги взимаме и слагаме , а продаваме от другите

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Стига бе, той готин пич ми се чини, толкоз ниско не ми се вярва да падне, че да се занимава с гековите "научни" фантастики.
              Именно щото е готин, Ами що да не каже човека. Тук е дал оценка на 1,6 и батката е съгласен. Е пита се тогава, щом му изглежда нормално да е за оценка от 1,6, колко ли ще е пък там. Представи си да се окаже 2,40 !?!? Тая работа с финансите е нож с две остриета.хем взимаш хем даваш Пък и Геко също е някакъв оценител
              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                Не вода, а трябва да съм пил оцет ако преди години съм инвестирал в акции на Софарма Не знам дали си спомняш, но акциите им тогава минаваха 9лв.

Защо не можеш просто да приемеш ширещата се във форума версия, че г-н Донев ми е откраднал някакви складове, които незнайно защо аз съм притежавал някъде в северна България?

п.п. Ако съм купувал акции на фирмата, трябва да съм го направил някъде през януари 2013, както твърди тук във форума вътрешен човек с достъп до книгата на акционерите. Бил ме видял там след като съм "понапълнил" в началото на годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  И аз много се радвам да чета куроператора. (Дето се вика от извора) Да е жив и здрав и да не спира!
                  Моля те, куре, направи една оценка и на Синергон, (по която и методика да предпочетеш), да се види, кой е по-прав в разгорелия се спор там - инвестиращите по п/б или онези, които залагат, че е следващата чиста хартия!
                  Стига бе, той готин пич ми се чини, толкоз ниско не ми се вярва да падне, че да се занимава с гековите "научни" фантастики.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                    Къртиш просто

Но наистина защо не коментираш и по други позиции, за почти всички тук би било много интересно.
                    И аз много се радвам да чета куроператора. (Дето се вика от извора) Да е жив и здрав и да не спира!
                    Моля те, куре, направи една оценка и на Синергон, (по която и методика да предпочетеш), да се види, кой е по-прав в разгорелия се спор там - инвестиращите по п/б или онези, които залагат, че е следващата чиста хартия!
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                      Защо не можеш просто да приемеш ширещата се във форума версия, че г-н Донев ми е откраднал някакви складове, които незнайно защо аз съм притежавал някъде в северна България?

п.п. Ако съм купувал акции на фирмата, трябва да съм го направил някъде през януари 2013, както твърди тук във форума вътрешен човек с достъп до книгата на акционерите. Бил ме видял там след като съм "понапълнил" в началото на годината.
                      Къртиш просто

Но наистина защо не коментираш и по други позиции, за почти всички тук би било много интересно.

Коментар

ЕП, нещо май си предубеден спрямо Фармата и Донев Прекалено критичен и като гледам само за Фармата коментираш, вече мисля че си пил една студена вода като си инвестирал преди години в тази компания. Виж и аз съм губил но така е в живота ту печелиш ту губиш какво да се прави гледаш напред
                        Не вода, а трябва да съм пил оцет ако преди години съм инвестирал в акции на Софарма Не знам дали си спомняш, но акциите им тогава минаваха 9лв.

Коментар

• ЕП, нещо май си предубеден спрямо Фармата и Донев Прекалено критичен и като гледам само за Фармата коментираш, вече мисля че си пил една студена вода като си инвестирал преди години в тази компания. Виж и аз съм губил но така е в живота ту печелиш ту губиш какво да се прави гледаш напред

Коментар

• На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че за месец май 2013 година „СОФАРМА” АД увеличи продажбите си с 22% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. с 1 % увеличение на продажбите за вътрешен пазар и с 30% увеличение на продажбите за износ.
                            Приходите от продажби от началото на тази година се увеличават с 1%, в т.ч. с 4% увеличение на продажбите за вътрешен пазар и с 1% увеличение за износ спрямо същия период на 2012 година.

Коментар

• Софарма е хубава, скъпа компания. Леко надценена по мои скромни виждания. Една от по-добрите позиции на БФБ.

Проблемът тук е, че всички се радвате на 20-30% печалба, но не продавате. После, когато чичо Оги направи врътката вие ще хулите Л.П., че продава пакети. Ала печалба пак няма да има. Чичо Оги наистина е умен мъж - когато ви прибира парите го боготворите, защото акцията ви носи сосни проценти, а когато ви реже главата - плюете съдружника му! Перфектна игра на добро ченге, лошо ченге

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                След многото писания разбрахме, че Софарма е една от най-добрите компании на нашата борса.
                                Успех на всички успели да повишат портфейлите си с 30-50% през последните 4 месеца.
                                Евалата, бате!
                                Хубаво е да видиш, че всеки си е извадил някаква поука от написаното.
                                Аз се бях уплашил докато четях тезата на Равновесие, че е възможно това тримесечие малко да са се поувлекли със счетоводните трикове с цел да надуят печалбата и да се развенчае мита за най-прозрачния мениджмънт и най-добрата компания, но е хубаво човек да види, че това не е така.
                                Аз също смятам Софарма за една от добрите компании на БФБ. Казва много за борсата ни, нали?

Коментар

Working...
                                X