Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТрябва да решите точно каква ви е тезата, защото той твърди че лихвите могат да станат по-ниски, дори негативни, а ти се съмняваш във връзката с това какво става в световен мащаб (решенията на Фед) и Софарма.
Неговата логика намеква, че ако в световен мащаб лихвите паднат още, Софарма би била бенефициент на по-евтино финансиране и съответно по-добри резултати.
С това, че връзката Фед - Софарма според теб не е линейна, му разбиваш тезата на пух и прах.
Според мен няма да се стигне до негативни лихви в Америка. В Европа до 12 месеца също не мисля, че ще има промяна на лихвите, съотвенто статуквото в Софарма ще се запази да си плащат високите лихви от сегашния момент. Естествено смятат да вземат още 10млн. лв дълг в момента, така че очаквам евентуално нивото на лихвите им да е още по-високо след като банките видят, че определено минават границата 4х дълг/ЕБИТДА и кредитния риск се е увеличил.
1.Точно ти преди 10-15 дена чакаше постепенно повишаване на лихвите в САЩ - преписваше от ФЕД. От самолет се виждаше, че така няма да я бъде и сега те пишат вече друго. Ти стар анализатор на Софарма, това не го ли видя????
2.Към 31,12,2015г Софарма имат усвоени кредити към банки за 99,8 мил лева. И още доста неусвоени - доста са. Защо им е да правят нови 10 мил лева?????
свършиха ли ти доводите, че започна да пишеш от глупостите?????
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТрябва да решите точно каква ви е тезата, защото той твърди че лихвите могат да станат по-ниски, дори негативни, а ти се съмняваш във връзката с това какво става в световен мащаб (решенията на Фед) и Софарма.
Неговата логика намеква, че ако в световен мащаб лихвите паднат още, Софарма би била бенефициент на по-евтино финансиране и съответно по-добри резултати.
С това, че връзката Фед - Софарма според теб не е линейна, му разбиваш тезата на пух и прах.
Според мен няма да се стигне до негативни лихви в Америка. В Европа до 12 месеца също не мисля, че ще има промяна на лихвите, съотвенто статуквото в Софарма ще се запази да си плащат високите лихви от сегашния момент. Естествено смятат да вземат още 10млн. лв дълг в момента, така че очаквам евентуално нивото на лихвите им да е още по-високо след като банките видят, че определено минават границата 4х дълг/ЕБИТДА и кредитния риск се е увеличил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениевръзката между фед и софарма ми е много смешнаТо ние не сме ли най-малкото в Европа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениевръзката между фед и софарма ми е много смешнаТо ние не сме ли най-малкото в Европа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеда си вземем думите назад и да замълчим поне за малко
http://www.investor.bg/sasht/337/a/i...naloji-211200/То ние не сме ли най-малкото в Европа?
Коментар
-
да си вземем думите назад и да замълчим поне за малко
http://www.investor.bg/sasht/337/a/i...naloji-211200/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеМс
P.S. Дойде ли в 3CZ ...?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеНа мен ми сипа първата къща на 2,60. Кой обира не знам, аз си взимам трохички.
P.S. Дойде ли в 3CZ ...?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравейте,
Инфо кой обира на 2,60 и 2,58 вчера и днес и/или кой сипва ...?
Мс предварително!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Konsultant
Здравейте,
Инфо кой обира на 2,60 и 2,58 вчера и днес и/или кой сипва ...?
Мс предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеХъ!? Нали уж си говориш с чичо ти. Питай го какво мисли за фирмата.
Ми какъв играч съм - ритам и аз в квартала на малки вратички в междублоковото пространство.
да допуснем, че е така (може и да не е, но по-скоро не като познавам г-н Донев като личност), това той ти го е казал като се пили заедно кафе или водка, но може ли да го обявиш тук на публично място ???? и ти си покрит в дълбока анонимност !!!!!
относно ритането - може и така да е, сам си се знаеш
Коментар
Коментар