IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
    Колко акции трябва да има, за да е голям?
    50-100К акции си е голямо количество за позицията и за пазара ни като цяло. Днес мина подобна бройка, но предлагането продължава...
    Не ме притеснява особено, защото позицията е с едва 1,2% тегло в портфейла ми и 84% доходност. Просто ми е интересен казуса

Коментар

• Софарма vs Samsung ... прилики и разлики

Корейският гигант Samsung обяви, че се насочва към производството на собствени лекарства, пише Financial Times. Така компанията прави рисков завой към фармацевтичната индустрия, но анализаторите оценяват, че компанията има голям потенциал за растеж в този сектор. Биофарамцевтичното звено Samsung Bioepis обяви, че ще обедини сили с японската Takeda Pharmaceutical, за да разработва лекарства срещу слабо изследвани болести.

http://www.capital.bg/biznes/kompani...ichniia_pazar/

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
        според мен бяха малко над 50 000бр., отчитайки септемврийските промени и тегленето от вчера,но вероятно си намери решение

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Тук дали не тръгна да излиза някой голям?

Коментар

• Въпросът е къде ще влезе?
            мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              С по 200-300 акции на сделка ли!?!?!? Ти така ли би излязъл ))))))))))
              Така излизат дребните които предусещат излизането на големия,в стремежа си да го изпреварят преди да подбие цената

Коментар

Аз мисля, че може да е Фонда от гледна точка на обратно изкупените 250К дяла вчера, както и от бъдещето ребалансиране на Софикс.
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Batq
                  С по 200-300 акции на сделка ли!?!?!? Ти така ли би излязъл ))))))))))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Доверие?

Коментар

• Тук дали не тръгна да излиза някой голям?

Коментар

• Ето ти отговора - два разстрела от Бенча!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                          Тука късо хоро ли се задава от маестрото?
                          А може само да се засилва. По ниската цена преди балансирането на софикс дава ли по-голяма тежест на Софарма в индекса, и може ли това да е някаква причина за спада на цената?

Коментар

• Тука късо хоро ли се задава от маестрото?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

след две седмици ще има кой да му ги вземе на пазара

Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Това, което се опитва да обясни 1984 е, че няма смисъл и логика да купуват Софарма, дори и да има доста по-големи записвания. След две седмици предстои ребалансиране на Софикс и Фармата ще получи още по-нисък теклови коефициент - някъде около 0.75, с което дялът и в индекса ще падне на 15% - такива са правилата. Така ЕТФ-ът ще се окаже със сериозен излишък от Софарма.
                                Благодаря за разяснението. Респект и на двама ви

Коментар

Working...
                                X