If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето и една картинка: https://imgur.com/a/letwq0q. Към 3 лева няма да е лошо да се влиза -- ако стигне до там. Никога не можеш да уцелиш мега-абсолютното дъно което става за ден два и после тръгва нагоре.
При очертаващите се икономически условия, никой не знае къде ще бъде дъното и не трябва това да ти бъде целта. Трябва да си отговориш на въпроса, кое по ценно, акцията или кеша? При кое ще бъдеш спокоен ако го притежаваш? Предпочиташ пропуснати ползи или реално загубени пари? Успех !
Съгласен съм, факт - така ще си максимизираш ползите. Тук има риск и да ги пропуснеш изобщо, ако вечно чакаш дъното. И т.к. никой не може да каже къде и какво ще е дъното, купуваш когато ти е изгодно. Аз имам талант никога да не нацелвам дъното и затова не се и опитвам вече. Просто имайки редовни доходи, инвестирам част от тях редовно и естествено не само в Софарма.
Аз гледам да купувам в долната част на тия квадратчета (когато е в мечи пазар) дето постнах преди малко -- демек надолу по пътя към дъното и после и по пътя на горе. Не знам дали успях да обясня. И понеже никой не знае точно колко голямо ще е следващото квадратче, няма как да уцеля точното дъно. Dollar-cost averaging бавно и напоително.
И така да е, тайминга е по важния.
След ен на брой години цената може и да е 5$, ама преди това ще си мине през 1.
Едно е да купиш на 1 когато му дойде времето, а друго на 2 и кусур сега, нали....даже и за дългосрочно.
Неслучайно е речено ( с право) че едно от най важните качества по пазарите е търпението.
Съгласен съм, факт - така ще си максимизираш ползите. Тук има риск и да ги пропуснеш изобщо, ако вечно чакаш дъното. И т.к. никой не може да каже къде и какво ще е дъното, купуваш когато ти е изгодно. Аз имам талант никога да не нацелвам дъното и затова не се и опитвам вече. Просто имайки редовни доходи, инвестирам част от тях редовно и естествено не само в Софарма.
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Ето и една картинка: https://imgur.com/a/letwq0q. Към 3 лева няма да е лошо да се влиза -- ако стигне до там. Никога не можеш да уцелиш мега-абсолютното дъно което става за ден два и после тръгва нагоре.
Може и да не съм прав, но според мен хората купуват дългосрочно. Ако след 2-3-4 години цената е 8-10 лв, тези малки разлики някак си са леко незначителни, нали
P.S. Не знам нищо повече от останалите на пазара, само разсъждавам. Имам акции и не смятам да продавам на тези цени, но пък може и да купувам
И така да е, тайминга е по важния.
След ен на брой години цената може и да е 5$, ама преди това ще си мине през 1.
Едно е да купиш на 1 когато му дойде времето, а друго на 2 и кусур сега, нали....даже и за дългосрочно.
Неслучайно е речено ( с право) че едно от най важните качества по пазарите е търпението.
Луда работа. Да има редене и натискане на 3.60 все едно някой е пуснал банани на промоция. Не мога да го разбера. При положение, че има висящ пакет от милиони акции и влошаваща световна икономика и 2.60 е рискова цена. Нямам препоръки, но за мен е глупост. Все пак се купуват акции с цел печалба, а не виждам как цената ще се повиши / имайки се горните условия/ , че да се продадат. Освен това има толкова много спекулант купил акции и чакащ да продаде. Пак казвам, нямам препоръки. Всеки си знае.
Може и да не съм прав, но според мен хората купуват дългосрочно. Ако след 2-3-4 години цената е 8-10 лв, тези малки разлики някак си са леко незначителни, нали
P.S. Не знам нищо повече от останалите на пазара, само разсъждавам. Имам акции и не смятам да продавам на тези цени, но пък може и да купувам
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Луда работа. Да има редене и натискане на 3.60 все едно някой е пуснал банани на промоция. Не мога да го разбера. При положение, че има висящ пакет от милиони акции и влошаваща световна икономика и 2.60 е рискова цена. Нямам препоръки, но за мен е глупост. Все пак се купуват акции с цел печалба, а не виждам как цената ще се повиши / имайки се горните условия/ , че да се продадат. Освен това има толкова много спекулант купил акции и чакащ да продаде. Пак казвам, нямам препоръки. Всеки си знае.
Да вярваш в Дядо Коледа, все пак е далеч по-реалистично от това да вярваш на почтено отношение към обикновените акционери или служители...
Това ми напомни на онзи виц:
Декември месец, лето господне 2018, на покрива на 20 етажния панеляк в зона В-19, вперил отчаян поглед към Софарма тауърс, които се мерджелят на мъгливия столичен хоризонт, стои мъж, кани се да се хвърли и си припомня като на кинолента живота си - последните мигове винаги са най-наситени. Изведнъж на пожарното стълбище се появява Дядо Коледа и казва:
- Какво става бе, младеж? Да не си решил да скачаш?
- Решил съм.се, няма как - редовно четях форума на инвестора и там все пишеха, че сме НАЙ, та се набих да купя Софарма на 5 кинта, после цената се срина, но един белокос старец, обаче гладко избръснат, рече и отсече, че 4,27 е числото - аз изтеглих кредит, сложих и едно репо, заложих апартамента и ей го на, сега съм пред фалит, а жена ми избяга с някакъв никаквец, взе и детето, отгоре на всичко от целия този стрес вече не ми става изобщо - няма за какво вече да живея, ше скачам!
- А, недей така. Аз съм Дядо Коледа и ще ти изпълня 3 желания, каквото и да си поискаш, мога да го направя!
- Наистина ли, погледнал невярващо мъжа, а можеш ли да ме направиш богат?
Дядо Коледа щракнал с пръсти и казал:
-Колко му е, аз съм Дядо Коледа и мога всичко - Фармата вече е на 10 кинта и ти пак си ммммммммилионерчеееее, не се подигравай, имаш пари, давай, давай
- Ихаааа, супер, а можеш ли да накараш жена ми и детето да се върнат?
- Е, как бе, нали вече си мммммммммммилионерчеееее - като си идеш у дома ще те чакат там, пак щракнал с пръсти Дядо Коледа.
- Супер си Дядо Коледа, ти си номер 1, след моя Бог Донев, ти си следващият в класацията ми - ааааа, таковата, ще може ли пак, така, абе да направиш да ми става, щото то хубаво пари, ама ако не ми става, за какво са ми, а?
- Е, как да не ти става, разбира се, че ще ти става, то живот ли е да не ти става, и не само това, нали вече си мммммммилионерчееее - всяка жена, която пожелаеш, ще те моли да спиш с нея - казал Дядо Коледа и отново щракнал с пръсти.
Въодушевил се човекът, всички дертове му се махнали от главата и понеже бил готин пич, рекъл:
- Благодаря ти много, Дядо Коледа! Сега вече ще имам за какво да живея! Ти си супер, знам, че няма какво да направя, за да ти се отблагодаря за всичко, но ако може и искаш нещо, казвай, на всичко съм готов!
Дядо Коледа помислил, помислил и казал:
- Е, то ти вече всичко си имаш, а аз съм добряк и такова, ами нищо не ми трябва, обаче, ако много настояваш, щото Снежанка нещо болна легнала...
- Казвай, казвай, всичко ще направя - почти на фалцет го докарал нашият човек
- Ами, таковата, щото нали Снежанка сега не може и такова... абе да ми врътнеш една свирка!
Не му станало приятно на нашия, ама какво да прави - от сигурно смърт го спасил Дядо Коледа, Фармата вече е на 10 кинта, всички жени го чакат с разтворени обятия и той пак е мммммммммммилионерчеееее, та се съгласил, най-малкото това му дължал. Започнал той, вложил цялото си старание, а по едно време Дядо Коледа го попитал:
- Абе, момче, на колко години си?
- На 42
- Станал си на 42 години и още вярваш в Дядо Коледа и на Донев?! Браво, браво, продължил да го милва по главата Дядо Коледа, докато свършвал....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Аз виждам ,че и продават - Може би за да могат да си купят мениджърите ?
"Уведомление за обратно изкупени акции
София, България, 19 декември 2018 година – Съгласно изискванията на чл. 111, ал. 8 от ЗППЦК
“Софарма“ АД (3JR:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че на 18 декември
2018г. Дружеството продаде 3 000 собствени акции представляващи 0.0022% от капитала на
Дружеството, на обща стойност BGN 10 770.00 на БФБ – София АД, при средна цена BGN 3.59.
Търговията с акции на Дружеството е съгласно решение на Извънредно общо събрание от
23.02.2018 година.
Може би за да могат да си купят мениджърите ?
На това няма опровержение ,а го има и на 2 места едно също - като обявление от Софарма и като обявление за обратно изкупени акции.
Коментар