IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Марков - ако знаеш само колко закони и особено разни подзаконови актове и разпоредби са незаконни, т.е. противоречат очевидно и на Конституция и на по-основополагащи от нея международни правни документи, ще ти се изправи косата.

    О.Д. наистина трябваше да действа по-решително отдавна. А какво бих сторил аз на неговото място и с неговите финансови възможности - вече рекох.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • това мнение ми хареса:
      "...Войната между Василев/Пеевски и Донев/Пъпката продължава с пълна сила. Проблемът в случая обаче е, че ако първите спечелят, единствената медия, която няма да е тяхна собственост ще бъде Дневник, поради простата причина, че те държат целият вестникарски пазар, а чрез близката си дружка Красимир Гергов държат и всички телевизии. Че всички са за затвора е ясно, но в случая се надявам Донев да излезе чист от цялата работа, поради простата причина, че така ще ни се случи по-малкото зло.

      И все пак, Донев поне си има биографията, ясно е какво и къде е учил, хора, които го познават твърдят, че е изключително интелигентен, прави големи инвестиции в България..какво прави Цветан Василев? Какво прави Делян Пеевски - ограбват държавни пари, стават министри на 20-тина години, крадат държавния резерв, лижат г*за на Доган.
      Сори, ама за мен атаката е насочена не където трябва. Или по-точно, следва форумските разбирачи със същата упоритост, с която искат затвор за Донев, да искат такъв и за Василев и сие, които удобно са забравени, въпреки, че монополизираха държавата.. "
      Last edited by Beti; 22.07.2012, 17:08.

      Коментар


      • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...vitelstvenite/

        Донев тръгна на война но не е ли малко късно. Трябваше преди да му отправят обвиненията сега е с разрушен имидж...

        Коментар


        • Законовите норми третиращи материята са сравнително ясни и не дават особен повод за различни мнения.

          Все пак за да се разбере със 100% сигурност дали обвинението е правно неиздържано трябва да се види в детайли обвинителния акт.
          Аз лично не вярвам да издържи в съда това нещо ......

          " Импе " няма как да е незаконен данък дивидент определен със закон за съжаление. Трябва да противоречи на конституцията но за съжаление в областта на данъчното облагане тя не се меси....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Относно данъчното третиране на сделките на О.Д.

            Извадки то ЗКПО:

            Финансови инструменти, допуснати до търговия на регулиран пазар (Загл. изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.)
            Чл. 44. (Изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) (1) При определяне на данъчния финансов резултат счетоводният финансов резултат се намалява с печалбата от разпореждане с финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 21 от допълнителните разпоредби, определена като положителна разлика между продажната цена и документално доказаната цена на придобиване на тези финансови инструменти. Изречение първо не се прилага за печалби от източник в чужбина, по отношение на които в спогодба за избягване на двойното данъчно облагане е предвиден метод за избягване на двойното данъчно облагане "освобождаване с прогресия".
            (2) При определяне на данъчния финансов резултат счетоводният финансов резултат се увеличава със загубата от разпореждане с финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 21 от допълнителните разпоредби, определена като отрицателна разлика между продажната цена и документално доказаната цена на придобиване на тези финансови инструменти.

            .........................

            Финансови инструменти, допуснати до търговия на регулиран пазар (Загл. изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.)
            Чл. 196. (Изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) Не се облагат с данък при източника доходите от разпореждане с финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 21 от допълнителните разпоредби.

            ........................

            21. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 01.11.2007 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г.) "Разпореждане с финансови инструменти" за целите на чл. 44 и 196 са сделките:
            а) с дялове на колективни инвестиционни схеми, акции и права, извършени на регулиран пазар по смисъла на чл. 73 от Закона за пазарите на финансови инструменти; "права" за целите на изречение първо са ценните книжа, даващи право за записване на определен брой акции във връзка с взето решение за увеличаване на капитала;
            б) сключени при условията и по реда на обратно изкупуване от колективни инвестиционни схеми, допуснати за публично предлагане в страната или в друга държава - членка на Европейския съюз, или в държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство;
            в) сключени при условията и по реда на търгово предлагане по глава единадесета, раздел II от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, или аналогични по вид сделки в друга държава - членка на Европейския съюз, или в държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
            22. (изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) "Документално доказана цена на придобиване на ценни книжа или дялове" е цената на придобиване на съответните ценни книжа или дялове, която лицето е доказало документално по реда, определен в съответните нормативни актове. Когато ценни книжа или дяловете от един вид, издадени от едно лице, са придобити на различни цени и впоследствие се продава част от ценните книжа или дяловете, като не може да бъде доказано кои от тях се продават, цената на придобиване на продадените ценни книжа или дялове е средно претеглената цена, определена въз основа на цената на придобиване на държаните ценни книжа или дялове към момента на продажбата. Изречение второ се прилага във всички случаи на разпоредителни действия с ценни книжа или дялове. Когато са придобити нови акции или дялове в резултат на разпределение, което не е довело до намаляване на собствения капитал на лицето, което разпределя акциите или дяловете, се преизчислява документално доказаната цена на придобиване на притежаваните акции или дялове. След придобиването на новите акции или дялове по предходното изречение документално доказаната цена на придобиване на всяка една акция или дял, включително новопридобитите, е равна на сумата от документално доказаните цени на придобиване на акциите или дяловете преди придобиването на новите акции или дялове, разделена на общия брой на притежаваните акции или дялове след придобиването, включително новопридобитите.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Днес докато си пиех кафенцето в едно ново местенце на Стара Загора и си мислех за атаката срещу Фармата стигнах до извода че има няколко много положителни неща за нас от цялата работа:
              1. Компанията започна да пренасочва сериозно продукцията си за износ и намалява дела си на вътрешен пазар, а това знаем(отчитайки вечно неплащащите държавни и общински звена), ще е позитивно в бъдеще!
              2. Имаме възможност да си купим една добре развиваща се компания на страхотната цена от 2лева!
              3. В следствие на атаките ще бъдат внимателно огледани и извадени всичките скелети в гардероба и ако фармата е имала тъмни ъгълчета в досието си ще бъде принудена от обстоятелсттвата да стане още по прозрачна и публична - ако ме разбирате.

              п.с. А и в крайна сметка чичо Оги може винаги да продаде бизнеса си на неговите конкуренти(на поне двойна цена както ми писа един съфорумец) - ей тогава ще видят какво е монопол
              Успех на всички!
              Здравейте само малко по-различен поглед...

              О.Донев е от симпатичните мажоритари на БФБ
              Умен и интелигентен, комуникативен и сдържан, както в обноските, така и в харчовете. Няма я дразнещата парвенюшка демонстративност на Банев или Дачев...
              За съжаление, е въплащение на болестта на борсата ни - силно обвързване с политическите кръгове и заобикаляне на нормите, водещо до ненаказано ощетяване на акционерите.
              Смяната на властимащите не променя и установява ясни и добри практики.
              Само изменя влиянието на някои компании или ...задушаването им.
              Тъжна картинка!

              По твоите точки:
              1. Увеличаването на дела на износа ще е добър пункт, ако е свързан и с добри печалби.
              Продажбите на вътрешния пазар, макар и със забавени плащания, носят високи печалби, особено когато са обвързани с необсновано високи цени и конюнктурни влияния.
              2. Така е, ако е ясен механизмът на връзките на свързаните лица...
              3. зависи от 2.
              Last edited by съни(тя); 22.07.2012, 15:09.

              Коментар


              • При продажба на акции има една съществена подробност.

                Къде се продават акциите.
                1. На регулиран пазар - не се облагат. - това са продажбите на Българската Фондова Борса /БФБ/ с изклучение на блоковите сделки - те по презумпция се считат за сделки на нерегулиран пазар .
                2. На нерегулиран пазар се облагат. - това са всички други сделки при продажба на акции .

                Вижте как направиха при Меком.....пакетите минаха след удволетворяване на всички поръчки преди тях по цена....а
                Last edited by BOBAN1; 22.07.2012, 14:32.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Пелагия търгува с шапки ли?

                  не ама е много земна и върши работа жената - като я помолих за снимки на завода до два дена ги гледах! а е и одитор на Хидроизомат - няма да и губя времето!
                  Last edited by tony1975; 22.07.2012, 14:27.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    аз не ама аз съм ФЛ и не съм прехвърлял от едно ЮЛ на друго - затова питам
                    дами искаш шапка ей! не ми се пише до г-жа Вячева за една шапка.
                    Пелагия търгува с шапки ли?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Днес докато си пиех кафенцето в едно ново местенце на Стара Загора и си мислех за атаката срещу Фармата стигнах до извода че има няколко много положителни неща за нас от цялата работа:
                      1. Компанията започна да пренасочва сериозно продукцията си за износ и намалява дела си на вътрешен пазар, а това знаем(отчитайки вечно неплащащите държавни и общински звена), ще е позитивно в бъдеще!
                      2. Имаме възможност да си купим една добре развиваща се компания на страхотната цена от 2лева!
                      3. В следствие на атаките ще бъдат внимателно огледани и извадени всичките скелети в гардероба и ако фармата е имала тъмни ъгълчета в досието си ще бъде принудена от обстоятелсттвата да стане още по прозрачна и публична - ако ме разбирате.

                      п.с. А и в крайна сметка чичо Оги може винаги да продаде бизнеса си на неговите конкуренти(на поне двойна цена както ми писа един съфорумец) - ей тогава ще видят какво е монопол
                      Успех на всички!
                      с интерес чакам отчета за да видя как се реализира точка 1

                      Коментар


                      • Не се плащат данъци само ако сделката мине през борсата ...само,че ако цената сега е 2лв а искаш да прехвърлиш на блокова пакет на 1лв трябва да удволетвориш всички останали поръчки.
                        Last edited by BOBAN1; 22.07.2012, 14:03.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Ти досега плащал ли си данък за сделките си на БФБ?

                          В данъчната декларация въобще няма графа за приходи от сделки с Български ценни книжа - просто защото компанията от която ти си си купил акции плаща данък върху печалбата така да се каже от твое име. Дори данъкът дивидент е незаконен, защото това е втори път данък върху една и съща печалба.

                          Ако това са обвиненията на мастурбантите, О.Д. дори някой студент по право да си земе за защитник, пак ще ги попилее !!! А после да ги съди за уронване на престижът му, за клевета и за нанесени морални щети - ама така да ги съди, че половината садии и прокурори да платят с празните си тимберици !!!

                          Това обвинение Професорът по Компирология и Маймунякът ли са го скалъпили на пияна глава?
                          аз не ама аз съм ФЛ и не съм прехвърлял от едно ЮЛ на друго - затова питам
                          дами искаш шапка ей! не ми се пише до г-жа Вячева за една шапка.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Не бих могъл без съгласието на Форти - той ако иска ще ти я качи.
                            Азбиа се - он.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              “Обвинението срещу Огнян Донев е несъставомерно, винят го за необлагаеми сделки”, заяви пред “Преса” адвокатът му Ина Лулчева. Ще обжалваме постановлението за привличане като обвиняем, каза тя. Защитата ще иска изобщо да отпадне и мярката за неотклонение, тъй като няма никаква опасност Донев да се укрие или да извърши друго престъпление.

                              може ли някой по запознат с нормативната база да каже има ли право прокуратурата или е поредния фишек на правителството, което ме кара да се замисля дали ще гласувам догодина?
                              Ти досега плащал ли си данък за сделките си на БФБ?

                              В данъчната декларация въобще няма графа за приходи от сделки с Български ценни книжа - просто защото компанията от която ти си си купил акции плаща данък върху печалбата така да се каже от твое име. Дори данъкът дивидент е незаконен, защото това е втори път данък върху една и съща печалба.

                              Ако това са обвиненията на мастурбантите, О.Д. дори някой студент по право да си земе за защитник, пак ще ги попилее !!! А после да ги съди за уронване на престижът му, за клевета и за нанесени морални щети - ама така да ги съди, че половината садии и прокурори да платят с празните си тимберици !!!

                              Това обвинение Професорът по Компирология и Маймунякът ли са го скалъпили на пияна глава?
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Виж ти - не знам е ли ми е Фортиссов в приятелите - Фортиссов - ще ти бъдеш благодарен, ако ми я метнеш
                                Турни я туканка напримерно, та да си я дръпна.
                                Не бих могъл без съгласието на Форти - той ако иска ще ти я качи.

                                Коментар

                                Working...
                                X