Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Предполагам, че нещата около политиката и Софарма не са толкова силно обвързани както са описани от колегите. Всеки си има път в живота и си върви по него, не можеш да вървиш в пътя на всички останали колкото и да се стараеш.
Колкото до медиите и правителството: Всички правителства досега залагаха на мадиите, за да спечелят втори мандат, но не успяваха. Ако сега има такива опити пак няма да са успешни. Причините за това са много, но не зависят от правителството /което и да е то/, а от начина на живот и психиката на българина. Поне за мен е така.
Добре работещите неща в живота са много прости. Те не могат да се развалят от една схема или един човек, който и да е той.
сега краят на една приказка, не действителна случка!!!!!!!
.............
- Наистина е такъв – отвърнал странникът, – но магическата му сила не действа просто като го носиш на пръста… Всяка сутрин, щом станеш от сън, трябва да четеш надписа върху него и да се сещаш за тези думи винаги, когато го погледнеш.
Царят взел пръстена и прочел на глас:
“ЗНАЙ, ЧЕ И ТОВА ЩЕ МИНЕ”.
Из “Нека ти разкажа”, Хорхе Букай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеРазбираш Бобане,
Но ,ОД изкара ли до изборите тук ще е много интересно...
Всичко е политика и ОД избра грешната позиция в момента да става политик и да става медиен собственик ...
Но имай предвид всичко се връща с лихвите ...едно канарче така ми пошепна ,че при смяна на властта всички близки на ББ ,фирми ще минат по реда си през прокуратурата за да дойдат следващите на власт и се преразпредели маркета..
Поздрави!
П.П. Направи си списък кой са те....ако искаш да не бъдеш изяден..
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеЗдрасти Берт
Не мога да разбера защо въпреки здравия фундамент за по-малко от година излиза втори голям акционер.Ей това ме гложди.Явно има нещо ,което не знаем.Близо 30% от капитала бяга
А има фундамент,дивиденти....нов завод...и капитала бягаА де...
А при "лошите тимаджии" не можеш да се вредиш да купиш.Факт.
Дано се намери скоро купувач,че ако слезе под 2лв ,такава паника ще настане...все пак има и фриифлоут тук.Например Импа ,колкото и да е верен...пръв ще продаде 111те си бройки
Не е препоръка за покупко-продажба на акции.Нямам
Но ,ОД изкара ли до изборите тук ще е много интересно...
Всичко е политика и ОД избра грешната позиция в момента да става политик и да става медиен собственик ...
Но имай предвид всичко се връща с лихвите ...едно канарче така ми пошепна ,че при смяна на властта всички близки на ББ ,фирми ще минат по реда си през прокуратурата за да дойдат следващите на власт и се преразпредели маркета..
Поздрави!
П.П. Направи си списък кой са те....ако искаш да не бъдеш изяден..
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениезад Фармите има много повече фундамент отколкото зад Хим-а
от друга страна Хим-а в момента си е спекулантска акция откъдето и да го погледне човек (обикновените акции визирам) и скача като разгонено магаре
тъй като и двете дружества са големи риби за нашия пазар цените са им по-свързани отколкото си мислите (Бобана и Тони). Ако Хима-а иде на бързо на 3 кинта (дай боже да е скоро) няма да има сила която да държи Софармата на 2, защото ЛП или ще се дръпне от продажби или ще се намерят едни бързи 40 милки да му купят акциите,че може и надцакване да има (не забравяйте, че има и Варшава, а там играчите не са точно като тези на БФБ)
а махне ли се ЛП от позицията... нещата стават силно бичи.
Ако трябва да избирам между ТИМ и ОД с 2 ръце и 2 крака ще избера ОД. Не че и той няма трески за дялане, но е в класи над масата що се касае до корпоративна култура и управление.
поздрави и успех
Относно фундамента - той се променя ... примерно мен не ме вдъхновява новия завод - най-малкото защото ми прилича на офис сграда
Нямам и от двете акции.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениезад Фармите има много повече фундамент отколкото зад Хим-а
от друга страна Хим-а в момента си е спекулантска акция откъдето и да го погледне човек (обикновените акции визирам) и скача като разгонено магаре
тъй като и двете дружества са големи риби за нашия пазар цените са им по-свързани отколкото си мислите (Бобана и Тони). Ако Хима-а иде на бързо на 3 кинта (дай боже да е скоро) няма да има сила която да държи Софармата на 2, защото ЛП или ще се дръпне от продажби или ще се намерят едни бързи 40 милки да му купят акциите,че може и надцакване да има (не забравяйте, че има и Варшава, а там играчите не са точно като тези на БФБ)
Ако трябва да избирам между ТИМ и ОД с 2 ръце и 2 крака ще избера ОД. Не че и той няма трески за дялане, но е в класи над масата що се касае до корпоративна култура и управление.
поздрави и успех
Не мога да разбера защо въпреки здравия фундамент за по-малко от година излиза втори голям акционер.Ей това ме гложди.Явно има нещо ,което не знаем.Близо 30% от капитала бяга
А има фундамент,дивиденти....нов завод...и капитала бягаА де...
А при "лошите тимаджии" не можеш да се вредиш да купиш.Факт.
Дано се намери скоро купувач,че ако слезе под 2лв ,такава паника ще настане...все пак има и фриифлоут тук.Например Импа ,колкото и да е верен...пръв ще продаде 111те си бройки
Не е препоръка за покупко-продажба на акции.Нямам
Коментар
-
поздрави и успех
Коментар
-
зад Фармите има много повече фундамент отколкото зад Хим-а
поздрави и успехLast edited by bertram; 12.01.2013, 10:33.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдрасти Бобан,
... Та като казах че са ортаци, нека не забравяме че има гласувано обратно на 2,1лева за 3% за тази година и ако ЛП е адски загорял за кеш щеше да му се изкупят поне още 3%!
"Истинските" и "стабилните" компанийки може да почакат малко
Не е препоръкаhttp://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеТони...днес следих доста време само тук....махнах другите да не ме бъркат.По едно време.ама толкова ми доскуча.....В един момент някой се пробва.изкупи до 2.10....и сложи купува на 2.10 ...май 1000броя..Дадаха му ги..веднага
За мен това е знак,че чакат ....за съжаление.въпросът е .........колко имат да продават,колко бързат(много важно),.....и докъде са склонни да слязат
Успех...
Много я следя
Не е препоръка
да разбрах те какво казваш(въпреки че с тия точки ме объркваш понякога), ти мислиш ли че човек с 15% дял ще излиза с по 1000бр, ако е решил да бяга от тук? Като знам какви обеми имаше 2012година не ми се вярва, по скоро може да е някой купил на 2,01(като Батя който прави едни бързи няколко %). Нека не забравяме че ЛП и Чичо О са си ортаци и са заедно не само в СФАРМ, а явно и в доста други бизнеси. Та не ми се вярва единия да излиза, адругия да го дебне да купи - уговорката е направена отдавна(въпроса е за какъв обем). Ако ЛП е придобил дяловете на извънборсов(х1лев май беше) - пак си е на 100% печалбаТа като казах че са ортаци, нека не забравяме че има гласувано обратно на 2,1лева за 3% за тази година и ако ЛП е адски загорял за кеш щеше да му се изкупят поне още 3% в първия работен ден на 2013!
На темата за новия завод - СФАРМ е показала че има страхотен мениджмънт и добър усет за разрастване, едва ли продажбите могат да растат ако не достигат мощностите за производство, ето сега навлизат полека в Турция и Централна Европа - мисля че ще има работа за мощностите - не се влагат току-така 70млн
Успех с тимаджийските позиции. Гледам Керезов се е появил, как ще ви вземе парите тоя път - Привилегировани на ЦКБ?
Хайде направете пари там и елате и ги вложете във истинските и стабилни компанииLast edited by tony1975; 12.01.2013, 10:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеЩом искат, нека им вдигat цената. A пъпката ще им сипе по канчетата от по-височко, Еми щом искат, нека му пълнят гушатаРеалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе купува си чичо О ама помалко
"The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company ELPHARMA related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:
Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
28.12.2012 buy 2000 2.011"
ама какво става там горе, само може да гадаем! Дали ЛП излиза нацяло или само тегли малко кеш? Каква е ответната реакция на чичко О и т.н.
За мен това е знак,че чакат ....за съжаление.въпросът е .........колко имат да продават,колко бързат(много важно),.....и докъде са склонни да слязат
Успех...
Много я следя
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеочевидно оги не купува, това е сигнал, че се търси нов инвеститор, който да вкара 30 млн. Акцията скоро ще заприлича на доста разпродадена. Всяка прилика с други акции е случайна
Лучано, май ти е рано още да се занимаваш тука.
"The Board of Directors of Sopharma AD (the “Company") announces that it was notified by Mr Ognian Donev, Chairman of the Board of Directors that the company ELPHARMA related to him, executed the following transactions related to shares in the Company:
Date and time of the settlement Operation Number of shares Unit price (BGN)
28.12.2012 buy 2000 2.011"
ама какво става там горе, само може да гадаем! Дали ЛП излиза нацяло или само тегли малко кеш? Каква е ответната реакция на чичко О и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеИ какво 5-10 хил акции среущу милиони акции от страна на продавача? Що ти не си купиш 5-10 хил акции, ще има същия ефект, като ако Донев ги купи ?http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеИ какво 5-10 хил акции среущу милиони акции от страна на продавача? Що ти не си купиш 5-10 хил акции, ще има същия ефект, като ако Донев ги купи ?
Лучано, май ти е рано още да се занимаваш тука.
Коментар
Коментар