If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А и още нещо ...
Последният месец са минали 3 милиона и 100 хиляди акции на Софарма над 2 лв един милион и 200 хиляди акции на ХИМ....познайте на колко ..
Та страшно купуване и качване...
Бобане ама си манипулаторррррр от класа...
Дай и цифрите на качващите се Хим прив. ,ЗХБГ ,ССВ и т.н...
Ама за теб няма купуване...
Важно е масовката да е заблудена и да хвърли още някой леФ в ТИМ и Сие за да продадеш по високо...
Не е препоръка...
Монти,манипулация е ...когато вкарваш някого в заблуда , на база лъжа.
Кажи ми какво съм излъгал в писанията си.
Можеш да изброиш ....първо,второ,трето...и т.н.
Сега да ти обясня нещо друго.Цената на всяка една стока,продукт ,услуга се базира на търсене и предлагане.А това поради каква причина се активира едното или другото е съвсем друго нещо
Сам си казваш, че Софарма е имала огромен оборот последния месец,...и стои около 2та лева,засега.За последните 3месеца цената е спаднала.
За мен означава,че засега търсенето и предлагането НА ТАЗИ ЦЕНА ,Е ГОРЕ ДОЛУ В РАВНОВЕСИЕ.Остава въпросът колко предлагане ще има още и какво търсене ....Предлагането,ако се окаже,че ЛП излиза нацяло се знае,ако е с половината пак...и т.н....(знаят се беоя на акциите)...ако е с една трета също..Не с е знае обаче колко ще е търсенето НА ТАЗИ ЦЕНА(около 2лв)
Пазарът влиза в равновесие когато се срещнат търсенето и предлагането за определено количество,НО НА ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕНА.
В случай,че предлагането превиши търсенето на определена цена ,цената пада,докато се намери цена ,на която цялото предлагане може да бъде поето.И обратно.
При ХИМ ...имаше ОГРОМНО търсене ,но нямаше предлагане,затова и цената отскочи.Ако търсенето продължи и не бъде удволетворено при сегашните цени,очаквам повишение,докато се появят продавачите.Защото май ...при ХИМ има повече пари в купувачите отколкото акции има на пазара в определен ценови диапазон.
Сега....интересно е друго.Защо при Софарма има такова предлагане...излиза голям акционер.ЗАЩО ИЗЛИЗА.......Защо излязоха Грамърси....Защото намериха "скелетите в гардероба" ли....
Сега ще кажеш...ами те и Артио излизаха...Ама Артио ЛИКВИДИРАТ ВСИЧКО....не само ХИМа,не само в БГ....Дали Грамърси са продавали активи извън БГ,аз не знам(нека някой ако знае да каже,да даде линк)....Дали ЛП продав и други активи...кои и защо....
Ох,много се разписах.....Както и да е
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Нямам акции тук
причината е, че 1.2 все още е много ниска цена. Фундаменталният анализ показва много много по-висока цена. А ако толкова те притеснява питай батя - let the profits run. Рано е още да се излиза от позиция. Даже може и да се окаже много рано...интересно ми е защо реши да излизаш, като дори няма корекция още
Излезнал съм от ССВ и от по голямата част на ХИМ прив. Там има около 500 броя още...
Всичко написано по долу ако не ти достига за да приемаш основанието ,то и сложи следното ..Никой няма да обяви предварително кога ще излезе да каже че ще продава а когато е продал...и това непрекъснато питане доколко ще е качването ми звучи нещо от рода дай да стигаме дадено ниво и да бягаме...Никой не пише за дълго инвестиране а за прибиране на печалби в тези позиции най скоро до седмица ,до края на месеца а и днес ако може..... За инвестиране се говори в Атерата ,КАО , Еларг ,Софарма...
причината е, че 1.2 все още е много ниска цена. Фундаменталният анализ показва много много по-висока цена. А ако толкова те притеснява питай батя - let the profits run. Рано е още да се излиза от позиция. Даже може и да се окаже много рано...интересно ми е защо реши да излизаш, като дори няма корекция още
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Софармата наистина трябва да се качи, само че проблемът е че преди да започне да се качва може да мине много време. Като с Тим-аджиите те чакаха 1 година и то падна с още 30% преди да отлепи от дъното. Важното е че има оборот, което е наистина хубаво. Софарма е следващата ракета, само че не се знае кога.
ПП. Аз не мисля че Химимпорт се е изчерпала като акция - има още много къде да расте Това е само началото...
Както и при Софармата и при ХИМ тежи голям пакет за продажба плюс държавните 700 К...
Щом продавача е предпочел да продаде 3 м на 65 ст и не се обявявя купувача ,да не ги купуваме ние пак на 1,2 лв плюс ....
С какво е по различна ситуацията от това че има едно порционно продаване на ХИМ когато купувачите са повече и едно излизане и подкрепа на Керезов за групата ...
което е и същността на качването и търсиме причината и какво изпускаме...
Но пакетите си тежат и при Софарма / с цел 1, долара / и при ХИМ / връщане на предишните нива... Нали знаеш че държавните ще бъдат предложени за 70 ст и ако е момент на корекция...
Така че много внимателно трябва да се пипа.... аз си взех своето ....а в Софарма чакам да видя как ще се наиграят...но съм по близо до покупки във Фармата ,отколкото да влизам на тези нива на ХИМ...аз не съм донор....
Така мисля ,така правя а тези с чуждите пари могат и друго да решат ...
Не е препоръка..
Софармата наистина трябва да се качи, само че проблемът е че преди да започне да се качва може да мине много време. Като с Тим-аджиите те чакаха 1 година и то падна с още 30% преди да отлепи от дъното. Важното е че има оборот, което е наистина хубаво. Софарма е следващата ракета, само че не се знае кога.
ПП. Аз не мисля че Химимпорт се е изчерпала като акция - има още много къде да расте Това е само началото...
SOFARM може и да се качи,но ракета не може да бъде.Това са думи на Огнян Донев,а той знае какво говори.
Коментар