IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе ще кажете че пак плещя глупости ама фактите какви са:
    Счетоводна 2,6лева
    ЕБИТДА - 53милиона
    Operating Margin - 18.50%
    Yield - 14.43%
    П/Е 6,9
    Дивидент - 5%

Аз бих купувал на сегашната цена, явно и ЛП е решил да продава на нея, малко са тези като БАТЯ дето ще изчакат последното изсипване накрая което може да докара и до 1,5лев!!!

п.с. Ама утре ако другаря Роджърс реши да купи останалия пакет от 12% и цената иде там където и е мястото, да не ривете???

Успех на всички и на имащите и на нямащите - важното е че инвестираме в БГ икономиката а не в депозити!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      ами тя си е 2лева, какво да я очаквам! Абе то и ЦЦБ и Инс-а ми изглеждаха нереални под 1лев ама гледай какво стана!

BOBAN1

Ако ОД купи дела на ЛП според новите промени трябва да отправи търгово.Ако ги купи на 1.50 примерно или по-ниско може да сметнеш цената ,примерно.Изгарят особено ПФ
      Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
      Зависи, ако ги купи през Телсо пак ли важи условието - мисля че сега дяловете на ТЕЛСО са много малко и с придобиването на тези на ЛП пак няма да мине 1/3![/QUOTE]

Ако иска да избегне търговото има начин.Въпросът за мен е ...Не е ли супер моментът и ЦЕНАТА да направи търговото сега.Замисли се Тони....Ако Фармата искаха да крепят цената "докато дойдат подкреплениа" можеха да обявят изкупуване с минимална 1.50...а те направо свалиха гащите на 1лв.
      Фундаментът е бетон,пазари,производство,....абе всичко е ОК Според анализът справедлива стойност 6лв....текуща 2лв...и забележи...СЛУчАЙНО ИЗЛИЗА ВТОРИЯТ АКЦИОНЕР СЕГА ...НА 2ЛВ
      На ОД му трябват десетина процента да купи....и на практика компанията става негова.Не казвам ,че стане този сценарий....,но аз бих постъпил така

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Не притежавам от тези

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
        Очаквайте цена по-скоро около 2 лева. 1 лев е прекалено нереално.
        ами тя си е 2лева, какво да я очаквам! Абе то и ЦЦБ и Инс-а ми изглеждаха нереални под 1лев ама гледай какво стана!

BOBAN1

Ако ОД купи дела на ЛП според новите промени трябва да отправи търгово.Ако ги купи на 1.50 примерно или по-ниско може да сметнеш цената ,примерно.Изгарят особено ПФ
        Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа [/QUOTE]

Зависи, ако ги купи през Телсо пак ли важи условието - мисля че сега дяловете на ТЕЛСО са много малко и с придобиването на тези на ЛП пак няма да мине 1/3!

Коментар

• Има ли логика да чакаме голям дивидент, ако падне цената

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Сигурно защото Огнян Донев няма офшорни компании
            Май пак не разбра.Проблемът тук не е кой ще купи дела на ЛП ,а ако се купи,на каква цена ...и дали да има търгово.Зашото Фармата е на исторически ниски цени,ако я натиснат съвместно още повече...и накрая ще платят на другите акционери нищо.Само сметни каква печалба ще има от излизането на Грамърси...ПФ купиха на 2.27.....
            ОД не влезе в търгово при Доверие ...тук обаче е друга бира...Сами знаете какъв фундамент има,и колко е справедливата стойност според анализа на Елана

Коментар

• Първоначално изпратено от RAFAL Разгледай мнение
              Според мен 2 лв се оформя като психологическо ниво. Под него ще има много съпротива и не знам кой ще продава - по-скоро продажби чрез айсберг или на извънборсов пазар. При такива големи обеми уговорките като че са неизбежна част. Що се отнася до евентуално търгово предложение - много са начините да не се влезе в този режим, без да се губи собствеността. Е, не бих пропуснал да се възползвам от едно рязко слизане, но за мен 2 лв си остава много силно ниво.
              Имам акции и не съветвам никого да приема думите ми като идея за инвестиционно решение. Тази "игра" за това е толкова хубава, защото е изпълнена с вероятности и понякога нелогични решения.
              Естествено,че е така.Но я си помисли,колко удобен момент е това ,да свалиш цената(има предпоставки,с излизането на голям акционер)и да се разплатиш с останалите на едни много ниски цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                Сигурно защото Огнян Донев няма офшорни компании
                Life won't wait for you.

Коментар

• Кръглите числа винаги са били психологически нива. Трудно се отприщват, ама ако се отприщят няма спирачки.
                  домоуправител

Коментар

• Според мен 2 лв се оформя като психологическо ниво. Под него ще има много съпротива и не знам кой ще продава - по-скоро продажби чрез айсберг или на извънборсов пазар. При такива големи обеми уговорките като че са неизбежна част. Що се отнася до евентуално търгово предложение - много са начините да не се влезе в този режим, без да се губи собствеността. Е, не бих пропуснал да се възползвам от едно рязко слизане, но за мен 2 лв си остава много силно ниво.
                    Имам акции и не съветвам никого да приема думите ми като идея за инвестиционно решение. Тази "игра" за това е толкова хубава, защото е изпълнена с вероятности и понякога нелогични решения.

Коментар

Тук май, в следствие на решението на ОСА - което предстои, всички очакват цена някъде между 1-2лева? Може и да са прави, защото едва ли чичо О толкова ще смъкне цената на обратното, ако не знае че ЛП излиза изцяло? Как мислите, всички чакаме долу - да не вземе пък да тръгне нагоре напук на тълпата?
                      Нищо не твърдя, както знаете имам Фарми не искам да ги продавам, защото им се радвам както Импето се радва на златото си - само си мърморя!
                      Last edited by BOBAN1; 20.01.2013, 10:46.

Коментар

• Очаквайте цена по-скоро около 2 лева. 1 лев е прекалено нереално.

Коментар

Тук май, в следствие на решението на ОСА - което предстои, всички очакват цена някъде между 1-2лева? Може и да са прави, защото едва ли чичо О толкова ще смъкне цената на обратното, ако не знае че ЛП излиза изцяло? Как мислите, всички чакаме долу - да не вземе пък да тръгне нагоре напук на тълпата?
                          Нищо не твърдя, както знаете имам Фарми не искам да ги продавам, защото им се радвам както Импето се радва на златото си - само си мърморя!
                          Трябва да броим прехвърлените големи обеми. Трябва да се види колко млн. книжа има този, който продава, да приемем, че той продава и да броим обемите които минават. Миналата седмица минаваха големи обеми, тази само в четвъртък... Но колкото и да са минали онзи пич има прекалено много акции, явно е че е решил да излиза и докато не си ликвидира позицията ще сме така. Това може да отнеме много време, може и цената да падне още, за съжаление. Иначе има Value тука, но трябва да дебнем, а колко ще дебнем само времето ще покаже
                          Между другото някой знае ли в какъв срок трябва да се обяви, че се продава/купува съответен дял и да се оповести публично ?
                          Last edited by LuckyYou; 20.01.2013, 10:07.
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

Коментар

• Тук май, в следствие на решението на ОСА - което предстои, всички очакват цена някъде между 1-2лева? Може и да са прави, защото едва ли чичо О толкова ще смъкне цената на обратното, ако не знае че ЛП излиза изцяло? Как мислите, всички чакаме долу - да не вземе пък да тръгне нагоре напук на тълпата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Мисля че си разтовариха пакета още преди 6-9 месеца. Бяха сринали цената от 2,80 на 2,27. ПФ май купиха тогава. Аз също се включих, но ги махнах бързо с малка печалба.
                              Значи засега остава само Пъпката да разтоварва.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Абе някой зане ли колко са в момента акциите на Грамърси?
                                Мисля че си разтовариха пакета още преди 6-9 месеца. Бяха сринали цената от 2,80 на 2,27. ПФ май купиха тогава. Аз също се включих, но ги махнах бързо с малка печалба.

Коментар

Working...
                                X