IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    На мен май пак се пада ролята да играя адвокат на дявола. Дано пак да няма обидени и засегнати от моите коментари.
    Отчетът определено не е лош, но е най-добре да се изчакат и консолидираните числа на фирмата, преди да се правят генерални коментари. Една от причините е заема от над 5млн. лв предоставен на свързана фирма. Предполагам фирмата е част от Софарма Груп и при консолидацията би трябвало да има офсетинг.

Все пак трябва да се отбележи, че фирмата на неконсолидирана база е давала по около 5-6млн. лева кеш за данъци. В предишните периоди са отчитали по около 1.3 - 1.4млн. лв на всяко тримесечие, а сега цифрата е нула. Не че Софарма няма да плати данъци, а просто явно това плащане ще стане в някое от другите тримесечия, но тогава ще е кумулативно.
    За данъците: Аз мисля че са внесли авансово повече от колкото е трябвало през 2012 и през Q1 са били на минус Ако видиш Q4, печалбата е била по ниска от колкото явно са очаквали и това според мен е причината Мисля че спада от Русия много ги е изненадал през Q4

Аз лично мисля че Русия е много важен пазар и трябва по агресивно да продават!

Коментар

На мен май пак се пада ролята да играя адвокат на дявола. Дано пак да няма обидени и засегнати от моите коментари.
      Отчетът определено не е лош, но е най-добре да се изчакат и консолидираните числа на фирмата, преди да се правят генерални коментари. Една от причините е заема от над 5млн. лв предоставен на свързана фирма. Предполагам фирмата е част от Софарма Груп и при консолидацията би трябвало да има офсетинг.

Все пак трябва да се отбележи, че фирмата на неконсолидирана база е давала по около 5-6млн. лева кеш за данъци. В предишните периоди са отчитали по около 1.3 - 1.4млн. лв на всяко тримесечие, а сега цифрата е нула. Не че Софарма няма да плати данъци, а просто явно това плащане ще стане в някое от другите тримесечия, но тогава ще е кумулативно.
      шефе, къде изчезна? без теб темата трудно върви вече.....

Коментар

• На мен май пак се пада ролята да играя адвокат на дявола. Дано пак да няма обидени и засегнати от моите коментари.

Коментар

• Не знам колко от вас са погледнали отчета за Q1. Мисля че много хора из форума не четат отчети.

Резултатите за мен са доста добри!
          ЕБИТДА е 12.4 мил, а консолидиранита ЕБИТДА сигурно ще е над 18 мил.

Друга добра новина е че оперативните парични потоци са стабилни и това е една добра предпоставка за 2013, само да не се върне пак Дянков че пак ще има проблеми

Продажбите са по ниски както и се очакваше заради новите регулации в Русия
          Но добрата новина тук е че има голям ръст в Казахстан и други страни из Кавказ и Централна Азия.
          Last edited by SoHo; 25.04.2013, 22:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
            Това значи ли че за таз година подпирането свърши
            3% са много акции, ти си с доста грешни сметки

Коментар

• Това значи ли че за таз година подпирането свърши
              Първоначално изпратено от psa Разгледай мнение
              До 3% годишно, общо до 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                Q1 results are very good! Cheers
                да въпреки спада в продажбите са се справили ОК!
                чакаме ЕП

Коментар

• Q1 results are very good! Cheers

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                    Нали 3% щеше да е обратното изкупуване ,или греша ...
                    До 3% годишно, общо до 10%

Коментар

• Нали 3% щеше да е обратното изкупуване ,или греша ...

Коментар

По-важното е дали оперативните резултати (ЕБИТДА) ще e над BGN 17m и дали оперативните парични потоци ще са положителни и с колко.
                        С нетната печалба можеш да си играеш в зависимост какви са ти амортизациите и всякакви други "one-offs" като продажби на активи и т.н.
                        Никакъв шанс не виждам за 17 млн ебитда при положение, че имат и спад на продажбите, по-скоро 11-12 млн

Коментар

По-важното е дали оперативните резултати (ЕБИТДА) ще e над BGN 17m и дали оперативните парични потоци ще са положителни и с колко.
                          С нетната печалба можеш да си играеш в зависимост какви са ти амортизациите и всякакви други "one-offs" като продажби на активи и т.н.
                          Тук си прав! За мен също оперативните данни ще са най важни през 2013. Аз както вече писах очаквам подобряване на оперативните парични потоци през 2013 но да видим с колко и дали ще се отрази още през Q1.

ЕП, да те питам страничен въпрос: Инвестираш ли лично в акции в региона и мислиш ли че bull-market in US ще продължи?

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                            Oтчетa за първото тримесечие ще се публикува до няколко дена. Какви са ви очакванията? Нетна неконсолидирана печалба над или под 8 мил?

Коментар

• Oтчетa за първото тримесечие ще се публикува до няколко дена. Какви са ви очакванията? Нетна неконсолидирана печалба над или под 8 мил?

Коментар

• Коментар

Working...
                                X