IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Ти да не мислиш че само финансистите печелят на борсата?
    Те често са между най-малко печелещите - поне когато пазара наистина стане бичи

Аз поне си забелязах че 2007 бая ползи пропуснах само защото действах разумно. Така че при следващоту яхооо твърдо съм решил да играя като пълен лаик - поне с една част

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
      Айде, сега пак има обидени.
      Не става въпрос за обидна работа или не, а за масовия профил на инвеститорите на БФБ. Аз лично не очаквам таксиджията да е учил финанси и да се е занимавал с инвестиции професионално и съответно да е научил тънкостите на инвестирането.
      И това си е занаят както всеки друг и отнема време, усърдност и усилия докато се научи. Така както и аз не мога да почна да редя и цикля паркет просто така.
      За това и тук има хора, които не гледат отчети (или пък не разбират написаното), а просто очакват акциите да се качват нагоре.

А хората, за които ти си писал по-горе си има име - викат им лаици. На всяка борса ги има. Просто за да може знаещите и можещите да печелят е нужно да има такива, които да губят. Лаиците съответно са адски много и всеки е с мечтата да стане милионер от борсата. Обикновенно свършват по един и същ начин.
      Ти да не мислиш че само финансистите печелят на борсата?

Коментар

Не става въпрос за обидна работа или не, а за масовия профил на инвеститорите на БФБ. Аз лично не очаквам таксиджията да е учил финанси и да се е занимавал с инвестиции професионално и съответно да е научил тънкостите на инвестирането.
        И това си е занаят както всеки друг и отнема време, усърдност и усилия докато се научи. Така както и аз не мога да почна да редя и цикля паркет просто така.
        За това и тук има хора, които не гледат отчети (или пък не разбират написаното), а просто очакват акциите да се качват нагоре.

А хората, за които ти си писал по-горе си има име - викат им лаици. На всяка борса ги има. Просто за да може знаещите и можещите да печелят е нужно да има такива, които да губят. Лаиците съответно са адски много и всеки е с мечтата да стане милионер от борсата. Обикновенно свършват по един и същ начин.
        таксиджията съм
        наистина мечтая да стана милионер някога, може и след 30 години, но да съм като вас минионер и аз
        и дано не свърша по този описан по-горе начин
        засега съм с 50% пропусната печалба, защото четох твоите анализи около нова година
        но съм решил да сменя анализатора, Импето повече цели
        по-добре спри да пишеш за една седмица, да се успокоиш и преосмислиш държанието си към колегите тук

Коментар

• Масовия спекулант на която и да е борса е с абсолютно същия среден профил. И по абсолютно същия начин играе супер лаишки без да разбира какво точно прави. Борсата не е някакъв елитен клуб. Просто едни хора които искат да печелят без да работят. Съвсем нормално желание бих казал

Реално както в България така и на всякъде по света човек си слага едни пари - които никъде не са кой знае колко много и вярва че ще му излезе късмета. На едни им излиза, на други не. Но реално борсата си е късмет и за големите, не само за малките. Единствената разлика е че големите правят по-малко грешки - средно. но това не им пречи да правят ама наистина големи грешки от време на време - както го видяхме и с Лемън и с Мерил линч и с РБС и с още една камара прекалено повярвали си господари на вселената.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Е чак толкоз просташко изказване не очаквах че мога да прочета. Явно ти наистина си мислиш че си хванал господ за ...
            Всеки си приказва и пише според акъла де. Жалка работа.

А за борсата и различните хора - дай боже и тук като по развития свят се вдигне финансовата култура и повече хора имат свободни средства и повече хора разберат че банката не е единствената алтернатива.

Нито съм бил на среща на Инвестора, нито съм от изброените професии - НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е СРАМНО ИЛИ ОБИДНО ДА РАБОТИШ ОПРЕДЕЛЕНА РАБОТА (стига да е законна разбира се).

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
              С извинение, но това, което си написал тук е пълна глупост! Няма такова нещо!
              Пробвай като на шега да си отвориш акаунт в TD Waterhouse или Interactive Brokers и напиши, че си безработен и чакай отговор.

Коментар

П.п. Не знам дали знаеш, но има неписано правило, че безработните не трябва да играят на борсата. В един момент, ще си загубят всичките пари. За това и в З. Европа и Америка е изкл. брокерите да отворят трейдинг акаунт на човек без работа.
                Предполагам не е така в България.
                С извинение, но това, което си написал тук е пълна глупост! Няма такова нещо!
                The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                не е препоръка

Коментар

• Верно много коментари не мога да насмогна да чета и ще взема да блъсна таксито

Шегата на страна, аз лично не съм от големите инвеститори но не съм и от изброените от ЕП

За мен няма срамна законна работа и наистина е кофти за хората загубили през 2008 но всички знаем че има рискове и че рано или късно ще имаме загуби. Но поне малко от малко развиваме ритейл пазара а не чакаме на лихвени депозити. Като процент сме много малко от Българите и наистина браво на всички нас че гледаме да допринасяме по малко за развитието на капиталовият пазар в БГ.

Коментар

• e-хе, ко напраихте тука, не моим сварим да ви чета уйдурмите,
                    ай със здраве, че ше одя да лъскам паркета
                    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Колеги ДА се върнем към БОН ТОНа и градивните разговори ..!

Няма никакво значение, кой с колко авоари разполага и колко голям му ....... е портфейла!

Всеки инвестирал и инвестиращ на БФБ до момента е ГЕРОЙ!

НАЗДРАВЕ и успЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ!

Коментар

Аз съм бил на събиране на Инвестор-a преди няколко години и си спомням имаше един паркетаджия от Тутракан, друг пък се занимаваше със събиране на лоши дългове и инвестираше всичките си пари в Химимпорт, имаше таксиджия и даже някакъв келнер. Това бяха профилите на инвеститорите тогава.
                        И това беше в края на 2007. От тогава повечето сигурно са фалирали, а някои няма да се учудя ако са се и самоубили след краха на СОФИКС.
                        Е чак толкоз просташко изказване не очаквах че мога да прочета. Явно ти наистина си мислиш че си хванал господ за ...
                        Всеки си приказва и пише според акъла де. Жалка работа.

А за борсата и различните хора - дай боже и тук като по развития свят се вдигне финансовата култура и повече хора имат свободни средства и повече хора разберат че банката не е единствената алтернатива.

Нито съм бил на среща на Инвестора, нито съм от изброените професии - НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ Е СРАМНО ИЛИ ОБИДНО ДА РАБОТИШ ОПРЕДЕЛЕНА РАБОТА (стига да е законна разбира се).

Коментар

Не знаех, че тук всички са милионери от борсата.
                          Аз съм бил на събиране на Инвестор-a преди няколко години и си спомням имаше един паркетаджия от Тутракан, друг пък се занимаваше със събиране на лоши дългове и инвестираше всичките си пари в Химимпорт, имаше таксиджия и даже някакъв келнер. Това бяха профилите на инвеститорите тогава.
                          И това беше в края на 2007. От тогава повечето сигурно са фалирали, а някои няма да се учудя ако са се и самоубили след краха на СОФИКС.
                          Не бях останал с впечатление, че сега си пиша с алумнита на Голдман Сакс или финансови корифеи от някой голям хедж фонд, които са избягали от Лондон, за да изкарват пари на БФБ.
                          повечето, които ти опонират тук /без мен/ са със сериозни потфейли и от инвестициите си се хранят
                          не пиши без да знаеш

Коментар

Не бях останал с впечатление, че сега си пиша с алумнита на Голдман Сакс или финансови корифеи от някой голям хедж фонд, които са избягали от Лондон, за да изкарват пари на БФБ.
                            аз съм таксиджията
                            все още мъдам и такси карам
                            ама ти тогава не вдигаше с много акции нещо
                            сигурно си забогатял от после

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              Браво на Батя ако наистина се издържа само от инвестиране на БФБ!

ЕП, ти мислиш че богатите семейства по света разчитат на заплата ли
                              Ти сам знаеш какви данъци плащаш и какво ти остава за харчене

Коментар

• Браво на Батя ако наистина се издържа само от инвестиране на БФБ!

ЕП, ти мислиш че богатите семейства по света разчитат на заплата ли
                                Ти сам знаеш какви данъци плащаш и какво ти остава за харчене

Коментар

Working...
                                X