IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всеки е свободен да вижда нещата по различен начин, но аз определено не разбирам защо някой ви кани на Общо събрание на акционерите, за да се срещнете с мениджмънта на втората по капитализация компания на нашата борса, да можете да зададете въпросите, които ви вълнуват, да отправите критиките, които имате ... но предпочитате вместо това писане във форума. Ами не го разбирам.

Може би сме се разглезили вече, щото на борсата има 300 компании, коя от коя по-хубава, с най-добри практики от дълги години, страхотни мажоритари - да не почвам да ги изреждам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Напротив, допускам, че е Пелагия. И какво от това? Не мога да си обясня тази зависимост, която проявяват огромен % от миноритарите към мажоритарите или техни приближени фигури. Надявате се, че мажо ще ви подшушне нещичко и ще изкарате някой лев ли? Защо го правите? Очевидно субекта под този ник одобрява действията на Фортис /който излъга и избяга най-срамно от СФТРД/, което го прави компрометиран в моите очи. И по какъв начин ние сме зависими от Пелагия или от Донев дори? Защо трябва да премълчаваме факти? Във всяка тема се намират хора, които бранят мажовците и ругаят всеки, който ги плюе. Така беше на времето с Керезов от Хим, така беше скоро при Райков от аграрите, така е и тук. ЗНачи докато Донев ни продаваше СФТРД /когато вече е имал ясен план как ще спре дивидента и ще тъпче цената/ нямаше проблем, сега обаче има.

То след "настъпаната мотика" - "Фронтове да търсиш-бол"!
      Припознаваш ме нейде си, но не съм този;- баш съм си себе си!
      Ни се водим, ни ме карат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
        По метода на дедукцията
        SFA би трябвало да означава Софарма
        IR най-вероятно е Investor relations,
        PeVia е напълно възможно Пелагия Виячева, директор връзки с инвеститорите
        но защо трябва да гадаем, когато можеше да каже кой/я/ е и като какъв/ва/ ни кани
        Еми ако е Пелагия да каже - казвам се ............, работя ......................, извинявам се за предишни недоразумения, плащаТЕ ми, за да оправям тези неща и ще дам всичко от себе си. Има ли нещо лошо?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Авно не разчиташ правилно "IR" ,-Пе(лагия)
          Напротив, допускам, че е Пелагия. И какво от това? Не мога да си обясня тази зависимост, която проявяват огромен % от миноритарите към мажоритарите или техни приближени фигури. Надявате се, че мажо ще ви подшушне нещичко и ще изкарате някой лев ли? Защо го правите? Очевидно субекта под този ник одобрява действията на Фортис /който излъга и избяга най-срамно от СФТРД/, което го прави компрометиран в моите очи. И по какъв начин ние сме зависими от Пелагия или от Донев дори? Защо трябва да премълчаваме факти? Във всяка тема се намират хора, които бранят мажовците и ругаят всеки, който ги плюе. Така беше на времето с Керезов от Хим, така беше скоро при Райков от аграрите, така е и тук. ЗНачи докато Донев ни продаваше СФТРД /когато вече е имал ясен план как ще спре дивидента и ще тъпче цената/ нямаше проблем, сега обаче има.

Коментар

По метода на дедукцията
            но защо трябва да гадаем, когато можеше да каже кой/я/ е и като какъв/ва/ ни кани

Тава с "дедукцията" -има ли нещо общо с "дедо"?

Коментар

• По метода на дедукцията

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Да не се е пенсионирал "НАЙ-чо" ? Ако ще го заместваш, кажи нещо за себе си - ще припомпваш ли гумите редовно преди ОСА? Ще лъжеш ли а след това да бЕгаш? Къде ни каниш - в офиса на манипулатора ли, в острещната пицалия ли? Шапки раздаваш ли....

Авно не разчиташ правилно "IR" ,-Пе(лагия)

Коментар

• Първоначално изпратено от SFA_IR_PeVia Разгледай мнение
                  Този път аз каня на среща на акционерите на Софарма след Редовното общо събрания на 28 юни. Благодаря на fortiss, че толкова време ме отменяше.
                  Да не се е пенсионирал "НАЙ-чо" ? Ако ще го заместваш, кажи нещо за себе си - ще припомпваш ли гумите редовно преди ОСА? Ще лъжеш ли а след това да бЕгаш? Къде ни каниш - в офиса на манипулатора ли, в острещната пицалия ли? Шапки раздаваш ли....

Коментар

• Първоначално изпратено от SFA_IR_PeVia Разгледай мнение
                    Този път аз каня на среща на акционерите на Софарма след Редовното общо събрания на 28 юни. Благодаря на fortiss, че толкова време ме отменяше.
                    Аз няма да дойда. Нито на събранието, нито на срещата след това. Въпреки че имам много акции от компанията. Разочарован съм от действията на г-н Донев на пода на БФБ и как манипулира търговията с акциите на компаниите в които той и/или свързани с него лица е/са мажоритарни акционери.

Коментар

• Този път аз каня на среща на акционерите на Софарма след Редовното общо събрания на 28 юни. Благодаря на fortiss, че толкова време ме отменяше.

Коментар

• Отворен ли е вече трансферният прозорец?

Коментар

• 7. Приемане на решение за разпределяне на печалбата на Дружеството, реализирана през 2023 г. и неразпределената печалба от минали периоди; Предложение за решение: ОСА приема предложението на Съвета на директорите за разпределяне на печалбата на Дружеството, реализирана през 2023 год., в размер на 48 122 004.50 лв. (четирдесет и осем милиона сто двадесет и две хиляди и четири лева и 50 стотинки) да се приспаднат 37 120 940.30 лева (тридесет и седем милиона сто и двадесет хиляди деветстотин и четирдесет лева и 30 стотинки) за авансово изплатен дивидент за полугодието на 2023 година. От неразпределената печалба в размер на 7 644 377.84 лева (седем милиона шестстотин четирдесет и четири хиляди триста седемдесет и седем лева и 84 стотинки) да се покрие загуба от вливане на дъщерно дружество през 2023 г. в размер на 2 457 848.73 лева (два милиона четиристотин петдесет и седем хиляди осемстотин четирдесет и осем лева и 73 стотинки). Да се разпредели брутен дивидент в размер на 0.09 лева на акция (девет стотинки) за сметка на остатъка от печалбата за 2023 г. в размер на 11 001 064.20 лева (единадесет милиона хиляда четирдесет и четири лева и 20 стотинки), остатъка от неразпределената печалба в размер на 5 186 529.11 лева (пет милиона сто осемдесет и шест хиляди пестотин двадесет и девет лева и 11 стотинки) и от допълнителните резерви. Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централния депозитар (ЦД) като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание, на което е приет годишният финансов отчет и е взето решение за разпределение на печалбата. Дружеството да осигури изплащането на акционерите на гласувания на общото събрание дивидент в 60-дневен срок от провеждането му. Разходите по изплащането на дивидента са за сметка на дружеството. Изплащането на дивидента се извършва със съдействието на ЦД. Акционерите с открити сметки при инвестиционен посредник (ИП) ще получат дивидента си чрез съответния ИП, а тези с лични сметки в ЦД, ще могат получат дивидента си от клоновете на „Юробанк България“ АД (Пощенска банка) в страната.

https://www.x3news.com/?page=News&uniqid=66545c2c0c4a0

Коментар

В пресрелийза на Ачив го пишеше, без да има цифра, както и че висши мениджъри на Софарма са инвестирали
                            1 092 308 акции и 1 090 912 варанта - отчета на Софарма

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Забелязахте ли, че Софарма са инвестирали през Q1 9 млн.лв, в последното набиране на капитал на Achieve?
                              В пресрелийза на Ачив го пишеше, без да има цифра, както и че висши мениджъри на Софарма са инвестирали

Коментар

• Забелязахте ли, че Софарма са инвестирали през Q1 9 млн.лв, в последното набиране на капитал на Achieve?

Коментар

Working...
                                X