Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТони, да купуваме ли на 3 лв!? Как я виждаш ситуацията. !? Добрия чичо вдъхва ли доверие след Оса!?
По скоро се поразочаровах от хаотични движения и изказвания(е може пък да е просто адаптиране към пазарните условия).
Искаше ми се толкова голяма компания като каже нещо да го следва и да е еталон! Както М+С например - като са решили да делят с миноритарите го правят НЕПРЕКЪСНАТО и БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ от катаклизмите вече десетки години. Тук веднъж чухме - ще делим с вас 60% от печалбата, после намаляха на около 10млн, а сега хич и то при 26млн печалба и 18млн в собствени акциии!
С мойте 100 акции нали се сещате че със или без 7лв дивидент - не ме топли. Просто говоря, че коггато искаш да си еталон в нещо, трябва да си......не знам дали успявам да изразя какво искам да кажа.
Хубава вечер.
п.п. Купих още малко да, на тези цени си е грехота да не вземе човек!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTонката ясен, вероятно вече заем е взел за целта....
А ти как мислиш ?
При мултипъли по високи от на уса биотех сектора - вдъхва ли ти доверие...Сам виждаш какви са. Числото е число без емоционалната съставка.
Какво беше казал някой - че цената на папирката била мнение, а дивидента бил факт. Добре ама като махнем дивидента, (ако липсва), какво ще следва за цената без наличието на твърдата компонента (недай си боже vola.v)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеТони, да купуваме ли на 3 лв!? Как я виждаш ситуацията. !? Добрия чичо вдъхва ли доверие след Оса!?
А ти как мислиш ?
При мултипъли по високи от на уса биотех сектора - вдъхва ли ти доверие...
Коментар
-
Моето лично мнение относно дивидентната политика е свързано с влошеното положение в Украйна и нестабилността в Русия. Положението особено в Украйна въобще не се е подобрило и няма изгледи скоро това да се случи.
Софарма щеше да рискува ако насочи в такъв момент средства към акционерите. Риск основно при отношенията с банките.
За успешното функциониране на групата е важно условията по кредитите да са най-добрите, като така се печели конкурентно предимство пред останалите играчи на пазара - особено силно това важи за Софарма трейдинг.
За мен това е основа причина за не разпределянето на дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеГ-н Донев е приятел само на г-н Донев.
но всеки си има причини да мисли различно
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе го мисли, не е така.
Г-н Донев ми е приятел и няма нужда от такива отношения. Който го познава знае, че е така!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМисля, че прекаляваш с четките. То бива мазнене, ама чак толкова не бива!
Г-н Донев ми е приятел и няма нужда от такива отношения. Който го познава знае, че е така!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеДа, за феновете на акцията тя от края на 2008 все е на промоция. И така вече почти 7 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенека да падне, ще купим
чакаме
Коментар
Коментар