IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
    Без да претендирам, че следя компанията твърде задълбочено, ще споделя и аз виджането си. Радващо е за мен, че продават, защото не могат да ме убедят, че могат да създадът стойност за акционерите с тези придобивания в чужбина, специално на заводи. В търговията според мен имат повече шансове, за там по-скоро ги подкрепям.
    Според мен трябваше да изчакат да видят дали ще придобият част от Галеника преди да продават.
    Според мен цената не е толкова добра и за това не се обявява. Ако Софарма бяха продали Иванчич & Синове за 20х ЕБИТДА, мога да ти кажа, че щяха да го пишат навсякъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Сърбия е трудна страна за българския капитал. Има психологически пречки. Досега никой нашенец не е пробил сръбския пазар подобаващо. Всеки инвеститор трябва да отчита затрудненията в балканската си експанзия. Не всички държави са гостоприемни като нашата. Не говоря за корупцията.
      Дито за Македония, па и където да е било.

Коментар

• Шибана работа!
        Айде сега Тони да коментира, понеже много ги разбира нещата.

Коментар

• Резултати април:

На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че за месец април 2016 година „СОФАРМА” АД реализира 19% спад в продажбите спрямо същия месец на предходната година в т.ч. запазване на продажбите за вътрешен пазар и спад с 29% на продажбите за износ.
          За първите четири месеца на тази година приходите от продажби намаляват с 4% спрямо същия период на 2015 година, в т.ч. с 6% увеличение на продажбите за вътрешен пазар и с 10% спад на продажбите за износ. През последните два месеца се наблюдава рязък спад на покупателната способност на населението в Русия и консервативно използване на ресурсите на домакинствата поради факта, че индексацията на цените изпреварва индексацията на заплатите. Очакванията са тази тенденция да се запази и през летните месеци, които са традиционно слаби.
          Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
            Сърбия е трудна страна за българския капитал. Има психологически пречки. Досега никой нашенец не е пробил сръбския пазар подобаващо. Всеки инвеститор трябва да отчита затрудненията в балканската си експанзия. Не всички държави са гостоприемни като нашата. Не говоря за корупцията.
            Трейс е, може би, едно от малкото приятни изключения за работата си на сръбския пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
              Без да претендирам, че следя компанията твърде задълбочено, ще споделя и аз виджането си. Радващо е за мен, че продават, защото не могат да ме убедят, че могат да създадът стойност за акционерите с тези придобивания в чужбина, специално на заводи. В търговията според мен имат повече шансове, за там по-скоро ги подкрепям.

Коментар

• Без да претендирам, че следя компанията твърде задълбочено, ще споделя и аз виджането си. Радващо е за мен, че продават, защото не могат да ме убедят, че могат да създадът стойност за акционерите с тези придобивания в чужбина, специално на заводи. В търговията според мен имат повече шансове, за там по-скоро ги подкрепям.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                  Е тук трябва да се обърнеш към "Татко Щ" или "Ек.Пр." аз трудно пиша ...........................
                  Ееее, Инта 53, къде ме слагаш и мен в А група . По принцип служещият си с прекомерно количество думи често не умее да ги изпълва с достатъчно качество и ако приема това за истина (поне в моя случай) и го наложа към себе си, то изводите много ме смущават На моменти се стремя да докажа на себе си и света, че и аз съм човек, затова и спирам дотук. Ти преди време беше отбелязал, че никът ми отразява именно такъв стремеж към краткост Сал един ник ми остана да ме отсрамва пред света

Не притежавам акции на Софарма. На тези нива дружеството ми е сравнително интересно (не твърдя дали е наистина интересно или не на тези цени... има хора, които разбират много повече, но не мога да съм сигурен кой разбира, понеже ако можех да преценя, то и аз бих разбирал). Следя дружеството и новините около него, но аз следя немалко дружества. Не знам дали ще купувам тук - може да купувам, може и да не купувам. Препоръки нямам!
                  Last edited by Татко Щърк; 10.05.2016, 22:52.
                  Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Фортис , бягаш ли или само кардио ?
                    -За евро залози говоря , нооо и аз съм си предпазлив , а и знаеш че и ограничителя ми е дръпнат. Работете и разпределяйте дор де сте в спреда пред разходите!

Коментар

• Е тук трябва да се обърнеш към "Татко Щ" или "Ек.Пр." аз трудно пиша
                      В обратният ред си по близо до истината - пазара им е познат , продуктите също , - печелят време и + двете !
                      Last edited by inta53; 10.05.2016, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        - Бъркаш приятелю , сделката тежи в частта си от към "пазар" и "време" /действащ- произвеждащ/ , а не от към "резултати" !
                        А другото е ясно - Евро - по статията !
                        Инта, извинявай, но за пореден път ми е трудно да те разбера. Какво имаш предвид под "сделката тежи в частта си откъм пазар и време, а не от резултати"? Интересното за мен са не толкова 5-те или 10-те млн. евро, а по-скоро коефициентите, при които се сключват реални сделки с оптимални пиъри! Та нали всяка компания се продава на база резултати, активи, перспективи и т.н.?
                        Явно все пак съм познал, че имаш предвид евро или бъркам?
                        Last edited by 15%; 10.05.2016, 21:35.
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Тъй като "Инта" не пише, ще си позволя да кажа какво според мен мисли той: След като използва термина "вдигам мизата", най-вероятно има предвид Евро .

Пак ще попитам дали някой може да намери отчет на сърбите, за да направим аналогия, защото иначе, ако компания, имаща приходи от около 7 млн. Евро на година се продаде за над 10, какво правим тук?

- Бъркаш приятелю , сделката тежи в частта си от към "пазар" и "време" /действащ- произвеждащ/ , а не от към "резултати" !
                          А другото е ясно - Евро - по статията !

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            Тони, аз пък искам да се раздвижи търговията тук, да се появи интерес и при други позиции след последните отчети има звездички на небосклона, които могат да раздвижат цялата изстрадала борса. Трябват бели лястовички.
                            последните отчети са страхотни - за читавите компании, а липсата на доходоносни активи и Сий Линк-а рано или късно ще доведат пари тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              не ми пука, важното е бизнеса да върви, а той е ОК.
                              Не ми дреме дали сега някой ще преоткрие БГ пазара или една от читавите компании и то защото вече от ренти/наеми/депозити не може да си докара повече от 3-4%.
                              Не знам какво ще е утре или дори догодина, но знам че ако вървим така до 3-4години СФАРМ ще задмине цената на акция на дъщерите си

Поздрави!
                              Тони, аз пък искам да се раздвижи търговията тук, да се появи интерес и при други позиции след последните отчети има звездички на небосклона, които могат да раздвижат цялата изстрадала борса. Трябват бели лястовички.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Как виждате утре деня
                                не ми пука, важното е бизнеса да върви, а той е ОК.
                                Не ми дреме дали сега някой ще преоткрие БГ пазара или една от читавите компании и то защото вече от ренти/наеми/депозити не може да си докара повече от 3-4%.
                                Не знам какво ще е утре или дори догодина, но знам че ако вървим така до 3-4години СФАРМ ще задмине цената на акция на дъщерите си

Поздрави!
                                Last edited by tony1975; 10.05.2016, 21:15.

Коментар

Working...
                                X