IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Притеснява ме нещо друго.... вече в трето интервю чета че на въпроса - Кога или Мислите ли да се пенсионирате?, Шефа отговаря "скоро" . Там има доста неизвестни.... как ще продължи да се управлява компанията, КОЙ ще управлява компанията - профи като при МОНБАТ или някой от наследниците? Тези млади момчета ще имат ли гръб и хладнокръвието на чичо Оги, за да оцелеят срещу мафията и акулите в БГ? Ще се запази ли дивидентната политита и IR политиката в бъдеще, ккак ще се развива компанията след 2-3-4години? Ще има ли приемственост? Ей такива неща се въртят в главата ми....
    Тук всеки акционер мисля може да е спокоен, докато е жив, няма да пусне юздите. Предствям си го след 30 г. като Бъфет, БГ вариант. И двамата са ключови са компаниите си и няма да е същото без тях.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Доволен съм от цената. Честно казано след супер продажбите януари си представях, че по това време ще сме над 3лв, но ....живот
      Тази година на оса не питах, а както и миналата година слушах и съзерцавах(както казва бат Алнонсо ). Та слушайки между редовете смятам че продажбата в Сърбия ще е приятна изненада в отчета за 2трим. Надявам се кеша да се използва за намаляване на задълженията още и за R&D.
      Тази цена и до края на годината да се задържи или да падне още, ще съм доволен. Дори и Русия да не се оправи скоро вярвам че до 2-3 години ще увеличат продажбите за други пазари - например благодарение на СФТРД, вярвам че Сърбия има доста потенциал .

Притеснява ме нещо друго.... вече в трето интервю чета че на въпроса - Кога или Мислите ли да се пенсионирате?, Шефа отговаря "скоро" . Там има доста неизвестни.... как ще продължи да се управлява компанията, КОЙ ще управлява компанията - профи като при МОНБАТ или някой от наследниците? Тези млади момчета ще имат ли гръб и хладнокръвието на чичо Оги, за да оцелеят срещу мафията и акулите в БГ? Ще се запази ли дивидентната политита и IR политиката в бъдеще, ккак ще се развива компанията след 2-3-4години? Ще има ли приемственост? Ей такива неща се въртят в главата ми....

п.п. от друга страна то пък аз със мойте 100 акции какво съм се зарасмилил толкова
      Last edited by tony1975; 30.06.2016, 19:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от RSS Разгледай мнение
        Ами може и да е добра стратегия. Като гледам последната година - каквото и да се случва, Софарм има една посока - надолу. Явно нещо я натиска
        Не е препоръка. И аз имам акции тук.
        Kато не знаете къде да влизате...
        Я погледнете тук...може да е балоншампиона на дирижаблите - ама я посмей да шортнеш де...

http://www.investor.bg/companies/7TH/view/

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
          Free fall след края на дивидентите. А на всякъде чета, че инвестиционните консултантите препоръчват да не се продават акции на Софарма. Вече съм с 6.5% на минус от тази инвестиция, чудя се дали да не отворя къса позиция. Сега продавам и след 4-5 купувам пак, ако продължи така да пада ще оправя положението.
          Ами може и да е добра стратегия. Като гледам последната година - каквото и да се случва, Софарм има една посока - надолу. Явно нещо я натиска
          Не е препоръка. И аз имам акции тук.
          Last edited by RSS; 30.06.2016, 11:47.

Коментар

• Free fall след края на дивидентите. А на всякъде чета, че инвестиционните консултантите препоръчват да не се продават акции на Софарма. Вече съм с 6.5% на минус от тази инвестиция, чудя се дали да не отворя къса позиция. Сега продавам и след 4-5 купувам пак, ако продължи така да пада ще оправя положението.

Коментар

• Първа оферта продава на 3.5 УАУ

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                Мисля че средносрочно скъпият долар а добре за Софармата.
                До колкото знам цената на външните пазари се договаря в долари.
                Имам акции и не е препоръка.
                волатилноста при валутите не е добра за никои,
                поинтересувай се в каква валута плащат суровините и в каква валута реализират продукцията на чуждестраните пазари, ако имат вземания в каква валута ги чакат...
                нямам акции, може и аз да не съм много запознат, но нещата не са толкова прости че да се обобщят, долара поскъпна значи сме ок
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                  виж с валутите какво става
                  Мисля че средносрочно скъпият долар а добре за Софармата.
                  До колкото знам цената на външните пазари се договаря в долари.
                  Имам акции и не е препоръка.
                  Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнение
                    Какво става? 2.58 лв/акция, едва ли само заради Брексида е тази червена вълна.
                    виж с валутите какво става
                    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Какво става? 2.58 лв/акция, едва ли само заради Брексида е тази червена вълна.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                        Софарма АД ще плати дивиденти на акционерите си толкова, колкото ще получи от три от основните си дъщерни дружества - Софарма Трейдинг АД, Медика АД и Унифарм АД. Сумата е 9 млн. лв.

Фармацевтичната компания се върна към традиционния си дивидент от 0,07 лв. на акция, показва протоколът от общото събрание на акционерите, проведено на 17 юни 2016 г. Документът е публикуван чрез БФБ-София.

Софарма АД разпределяше по 0,07 лв. за 2011 г., за 2012 г. и за 2013 г., като за 2014 г. дивидент не бе разпределен.
                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...olkova-219266/
                        Можеше да даде поне 17 ст. значи

Коментар

• Софарма АД ще плати дивиденти на акционерите си толкова, колкото ще получи от три от основните си дъщерни дружества - Софарма Трейдинг АД, Медика АД и Унифарм АД. Сумата е 9 млн. лв.

Фармацевтичната компания се върна към традиционния си дивидент от 0,07 лв. на акция, показва протоколът от общото събрание на акционерите, проведено на 17 юни 2016 г. Документът е публикуван чрез БФБ-София.

Софарма АД разпределяше по 0,07 лв. за 2011 г., за 2012 г. и за 2013 г., като за 2014 г. дивидент не бе разпределен.
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...olkova-219266/

Коментар

• Я кажете Огнян Донев кога мисли да се оттегля?
                            BSE is dark and full of terrors...

Коментар

• Последният път като купих на 2 лв., приходната част на отчета изглеждаше много по - добре. Тогава цената бе в следствие на делото и т.нар. схеми с Пъпката, странични, по - скоро политически фактори, които отварят възможност за добри покупки и след прекратяване на делото цената скочи двойно.

Сега все още санкциите срещу Русия са в сила, нови пазари не успяват да намерят "невероятните мениджъри", въпросителни има много, дори 2.0 не знам дали би била добра цена за мен, но съм убеден, че от компанията ще се намесят рано и няма да допуснат голям спад на цената, това сме видели, че го могат.

Също акцията има голяма фен база, ту с шапки, ту с кафета разпалват гуру - мениджърите любовта в компанията и всеки при 4 - 5 ст. спад купува ли купува...сантимента тук е висок.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Дайте да говорим за резултати, пазари, продукти, перспективи и други подобни неща! Лично на мен ми е през оная работа кой колко акции има.
                                Ами говори. Хайде и теб да чуем веднъж в повече от две изречения.

Коментар

Working...
                                X