IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
    има ли някой, който е разглеждал в повече детайли Онкогенекс и е напазарувал там?
    Питай Интов - разби ги...

А сериозно - за 1 седмица търговия и 20м $ прехвърлени акции - маркет капа е по малък дори отпреди новината.
    Тоест пазара там оценява стойността на цитизина ( табекса, екстаба) на кръгла нула.
    В същото време тук м.капа е с 50М нагоре, за 3.5% дял ....кой е по прав - времето ще каже

Коментар

• има ли някой, който е разглеждал в повече детайли Онкогенекс и е напазарувал там?

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
        VNM - явно мислим еднакво само дето пиша бавно...

vlado64 - кеш не остана...
        Абе аз пиша бързо, ама толкова дълго, че по-добре да не започвам .

Кешът като свърши, сменям кончетата, ако някои ми се струват по-уморени от други (далеч не твърдя, че имам правилна преценка кои какви са). Така есента започнах да влизам тук, компанията ми се стори подценена с оглед очакванията ми за нея, а и някой през ноември мисля натисна цената до около 2.50 лв, та това допълнително ме мотивира. Мисля, че нямам покупка точно на тази цена, но през ноември имам няколко покупки на акции на Софарма. Разделих се с акции на други компании, някои пък намалих, но това е то. Честно казано, когато ги купувах, се надявах да достигнем настоящата цена, но го предвиждах малко по-напред във времето, а не още в началото на годината.

Биг Беар, радвам се, когато пишеш по-често.

Притежавам акции на БФБ, включително и Софарма. Не знам как ще се движи цената занапред. Не твърдя, че моят подход на борсата е правилен, възможно е в бъдеще да ми донесе загуби. Препоръки нямам никакви.
        Last edited by Татко Щърк; 11.01.2017, 15:10.
        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
          .... Кройф ми е идол и вярвам, че ако освен близалките беше посегнал и към табекса можеше още да се радваме на неговото присъствие!!!!
          Заслужаваш награда от Бисери и Вицове за самодейно творчество.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Последно за да не флудиме по темата. Може да ползва всякакви трикове човек. Кройф, Бог да го прости, смучеше постояно близалки. Аз се изхитрих да изчакам да ме задере гърло и докато ме болеше не пуших, после като ми мина се оказа че е важно да устискам само още 2-3 дена. Натам беше лесно. Успех на всеки настоящ клиент на БулгарТабак и подобни, който иска да им стане бивш клиент.

На тези които искат да мислят държавнически и ги боли че държавата губи акцизи им предлагам да компенсират с алкохол и нафта
            наистина да не раздуваме темата, въпреки че си заслужава табекса и Софарма да получат заслуженото признание - 1. Близалките, дъвките итн. борят навика. Цитизинът премахва никотиновия глад, което е различно!!!!Без да е никотин!! Нещо като метадона при наркоманите... Колкото до акцизите от цигарите - ползите от намалените разходи по здравеопазване са далеч по-големи. Имам разработено от специалисти колко акциз средно губи държавата средно от средният пушач отказал цигарите и колко печели от медицински разходи. Съотношението е 3.5 пъти в полза на второто.Без да са вземани предвид ползите за пасивните пушачи. Кройф ми е идол и вярвам, че ако освен близалките беше посегнал и към табекса можеше още да се радваме на неговото присъствие!!!!

Коментар

именно, ако нямаш достатъчно дупе Табекс помага! За това говоря....Той помага да пребориш никотиновия глад. С навиците всеки трябва да се пребори сам!
              Последно за да не флудиме по темата. Може да ползва всякакви трикове човек. Кройф, Бог да го прости, смучеше постояно близалки. Аз се изхитрих да изчакам да ме задере гърло и докато ме болеше не пуших, после като ми мина се оказа че е важно да устискам само още 2-3 дена. Натам беше лесно. Успех на всеки настоящ клиент на БулгарТабак и подобни, който иска да им стане бивш клиент.

На тези които искат да мислят държавнически и ги боли че държавата губи акцизи им предлагам да компенсират с алкохол и нафта

Коментар

• едва ли ще е конкуренция на varenicline, но пък при чампикса страничните ефекти са много кофти и много по-кофти от колкото при цитизина, та по тая линия много хора може и да предпочетат табекса... бе ще има хляб и по тая линия

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

И двамата сте прави. Табекса няма да ти помогне ако
                  -наистина не искаш да спреш лайната
                  -нямаш дупе да издържиш в началото да не посягаш към лайна и електронни заместители(зарибители)

Но ако имаш, то от табекса ще имаш полза.
                  Навремето отказвахме цигарите заедно с един колега. Аз пушех 2 кутии на 3 дена той по 3 кутии на 2 дена. Аз ги оптказах без табекс, той ги отказа с табекс и каза че му е помогнал.

Пожелаван на всички да ги опставят с или без табекс.
                  именно, ако нямаш достатъчно дупе Табекс помага! За това говоря....Той помага да пребориш никотиновия глад. С навиците всеки трябва да се пребори сам!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 : Табекс-а ,за един път да се "излъжеш " става ,ама нямаш ли воля нищо не помага ,може би само някоя рентгенова снимка може да повлияе ...Това не пречи да се продава де ...Не е препоръка за нищо ..Имам акции ,макар и символично
                    Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Има статистика за това господа...! Не съм запознат с нея в България, но в Полша примерно преди години беше доказано документално, че над 150.000 души бяха отказали цигарите благодарение на табекса. Донев и Софарма получиха високо отличие по този повод лично от министъра на Полша.. М-во но здравето, реципрочно касата в Полша бяха изчислили, че по този начин спестяват милиони разходи за здравеопазване.... В България също доста хора отказват цигарите с табекс - трябва просто с помощта на личните лекари да се направи статистика колко души отказват цигарите с табекс и колко пари по този начин за лечение и профилактика спестява Софарма за здравеопазване у нас!!!!!!!

И двамата сте прави. Табекса няма да ти помогне ако
                    -наистина не искаш да спреш лайната
                    -нямаш дупе да издържиш в началото да не посягаш към лайна и електронни заместители(зарибители)

Но ако имаш, то от табекса ще имаш полза.
                    Навремето отказвахме цигарите заедно с един колега. Аз пушех 2 кутии на 3 дена той по 3 кутии на 2 дена. Аз ги оптказах без табекс, той ги отказа с табекс и каза че му е помогнал.

Пожелаван на всички да ги опставят с или без табекс.

Коментар

Има статистика за това господа...! Не съм запознат с нея в България, но в Полша примерно преди години беше доказано документално, че над 150.000 души бяха отказали цигарите благодарение на табекса. Донев и Софарма получиха високо отличие по този повод лично от министъра на Полша.. М-во но здравето, реципрочно касата в Полша бяха изчислили, че по този начин спестяват милиони разходи за здравеопазване.... В България също доста хора отказват цигарите с табекс - трябва просто с помощта на личните лекари да се направи статистика колко души отказват цигарите с табекс и колко пари по този начин за лечение и профилактика спестява Софарма за здравеопазване у нас!!!!!!!
                      имам предвид 150.000души в рамките само на една календарна година!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                        Табекс-а ,за един път да се "излъжеш " става ,ама нямаш ли воля нищо не помага ,може би само някоя рентгенова снимка може да повлияе ...Това не пречи да се продава де ...Не е препоръка за нищо ..Имам акции ,макар и символично

Коментар

• чакано и изтерзано НАЗДРАВЕ!!!

Коментар

• Табекс-а ,за един път да се "излъжеш " става ,ама нямаш ли воля нищо не помага ,може би само някоя рентгенова снимка може да повлияе ...Това не пречи да се продава де ...Не е препоръка за нищо ..Имам акции ,макар и символично

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Ееее, за там не бързай толкова, пък и сега е затворено- предлагам ти среща по темата след ~ 45дни , оти имам да добавям - сега съм почнал
                              в уса е затворено, аз гледам франкфурт, щутгарт и мюнхен. ще ми е интересно там какво ще става. мисля да отворя солидна позиция. но ще внимавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

Oncogenex
                                Ееее, за там не бързай толкова, пък и сега е затворено- предлагам ти среща по темата след ~ 45дни , оти имам да добавям - сега съм почнал

Коментар

Working...
                                X