IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Някой с айсберг ли откъсна от пакета?
    Кой пакет ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
      Иха!
      Някой с айсберг ли откъсна от пакета?

Коментар

• Иха!
        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Навремето подложката Бг е носила предимно положителна наднадена стойност на нашенските фирми, дори заради дисциплината при диктатурата, а сега много фирми страдат, че ги разпознават като български. Имат ги за мутренски, неподлежащи на съдебен контрол, ползващи порочни производствени и търговски практики. Почтените предприемачи страдат от натрупаните негативи и предразсъдъци към българското. Затова са ни ограничени пазарите.
          Проблемът на цялата държава, че у нас нищо не се надгражда - първо се руши и отрича по причини характерни за нашия фолклор и его и се започва всичко отначало и доста често без необходимите за това познания и най-вече опит.... Примерно наскоро фалиралата ЕЛМА Троян беше една от водещите фирми в бранша си в доста свят. Елма двигателите бяха Марка и досега ментата от Китай по Африка и Латинска Америка носят марката ЕLМА-Troyan за да си осигурят пазар!!! Има държави, където няма предразсъдъци към нашите стоки - дори обратното. Има и изключения разбира се, но медикаментите със сигурност не са от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

И аз предполагах, че това имаш предвид, но не бях сигурен... В годините на тоталитарния режим и дълго след това Софарма беше далеч по разпознаваема по света и имаше по-добра реализация от Полфарма - от Латинска Америка през Европа и Африка до далечна Азия вкл. и Япония...
            Има достатъчно отчети от онези години...иначе си прав. Проблемът е и в научната част на този бизнес - досиетата на продуктите, които трябва да се актуализират постоянно в този бизнес, за разлика от едни други досиета....Затова е имало и има НИХФИ!
            Навремето подложката Бг е носила предимно положителна наднадена стойност на нашенските фирми, дори заради дисциплината при диктатурата, а сега много фирми страдат, че ги разпознават като български. Имат ги за мутренски, неподлежащи на съдебен контрол, ползващи порочни производствени и търговски практики. Почтените предприемачи страдат от натрупаните негативи и предразсъдъци към българското. Затова са ни ограничени пазарите.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

По света връзките играят още по-голяма роля отколкото у нас, инак аз например нямаше да имам работа или щях да работя друго, но не това е важното.
              Това което съм писъл не е във връзка с Полфарма, нито с качеството на продукцията на Софарма. Просто исках да кажа че мениджмънта се опитва да пробие там където изглежда по-лесно. А е по-лесно например заради лични познаства както и заради вече малко или много утвърден пазар. Друго е като ти знаят продукта, друго е да тръгнеш да си го хвалиш на преситен пазар като западния, където купувачите не ги бъркат малки разлики в цените, а без да мислят ще си купят конкурентен продукт само заради локацията на производство.
              Това имах предвид с поста си, не подценяване на продукцията. Сори че не съм бил ясен.
              И аз предполагах, че това имаш предвид, но не бях сигурен... В годините на тоталитарния режим и дълго след това Софарма беше далеч по разпознаваема по света и имаше по-добра реализация от Полфарма - от Латинска Америка през Европа и Африка до далечна Азия вкл. и Япония...
              Има достатъчно отчети от онези години...иначе си прав. Проблемът е и в научната част на този бизнес - досиетата на продуктите, които трябва да се актуализират постоянно в този бизнес, за разлика от едни други досиета....Затова е имало и има НИХФИ!

Коментар

Софарма винаги е имала по-стойностна продуктова листа, въпреки че продължава да има тотално пренебрегвани продукти с огромен потенциал. И при двете фирми водещ продукт е мeтамизола - при нас аналгин, при тях пиралгин.
                И двете фирми са приватизирани през 2000 година......В България, ако става с връзки, по света връзките не играят - не мога да разбера какво имаш предвид. Едно е сигурно, че Софарма е имала и все още притежава продукти с по-голям потенциал от тези на Полфарма.В световен мащаб... Колкото до Старак - не е бил милиционер. Даже не е и външно-търговец, завършил е Селскостопанската академия във Варшава, но запази и разви търговския екип на предприятието включително с помощта на някои българи в него...имаше една руска приказка за кадрите, не я харесвам много, поради различните контексти в които се употребява, но е много вярна в този случай!
                По света връзките играят още по-голяма роля отколкото у нас, инак аз например нямаше да имам работа или щях да работя друго, но не това е важното.
                Това което съм писъл не е във връзка с Полфарма, нито с качеството на продукцията на Софарма. Просто исках да кажа че мениджмънта се опитва да пробие там където изглежда по-лесно. А е по-лесно например заради лични познаства както и заради вече малко или много утвърден пазар. Друго е като ти знаят продукта, друго е да тръгнеш да си го хвалиш на преситен пазар като западния, където купувачите не ги бъркат малки разлики в цените, а без да мислят ще си купят конкурентен продукт само заради локацията на производство.
                Това имах предвид с поста си, не подценяване на продукцията. Сори че не съм бил ясен.
                Last edited by VNM; 20.01.2017, 11:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Или пък зависи от позиции и връзки ... От вече направени инвестиции разни такива дреболии
                  Софарма винаги е имала по-стойностна продуктова листа, въпреки че продължава да има тотално пренебрегвани продукти с огромен потенциал. И при двете фирми водещ продукт е мeтамизола - при нас аналгин, при тях пиралгин.
                  И двете фирми са приватизирани през 2000 година......В България, ако става с връзки, по света връзките не играят - не мога да разбера какво имаш предвид. Едно е сигурно, че Софарма е имала и все още притежава продукти с по-голям потенциал от тези на Полфарма.В световен мащаб... Колкото до Старак - не е бил милиционер. Даже не е и външно-търговец, завършил е Селскостопанската академия във Варшава, но запази и разви търговския екип на предприятието включително с помощта на някои българи в него...имаше една руска приказка за кадрите, не я харесвам много, поради различните контексти в които се употребява, но е много вярна в този случай!
                  Last edited by maki; 19.01.2017, 22:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ми той отговора си е не особено сложен - или продуктовата гама като качество е такава че става главно за украйна, русия и у нас и /или мениджмънта толкова си може.
                    Или пък зависи от позиции и връзки ... От вече направени инвестиции разни такива дреболии

Коментар

защо близо 30 години след промените и 17 години след приватизацията на Софарма сме се вторачили в нестабилния руски пазар??? Останалият свят не го боли глава ли, хапчета не пие ли? В Африка хапчета не пият ли? В двете Америки хапчета не пият ли???? бившите КОМЕКОМ сателити, където софарма изнасяше с камиони - лекарства не ползват ли??? за справка сайта на Полфарма - близнака на Софарма в Полша! Абсолютно подобни параметри до края на 90-те години ....http://www.api.polpharma.com/
                      и двете създадени по образ и подобие в рамките на СИВ - В момента Полфарма има износ в повече от 60 държави на всички континенти вкл. Австралия и около 25 държави в Европа! Приватизирана е от полския бизнесмен Старак...
                      Старак бил ли е милиционер...

Коментар

защо близо 30 години след промените и 17 години след приватизацията на Софарма сме се вторачили в нестабилния руски пазар??? Останалият свят не го боли глава ли, хапчета не пие ли? В Африка хапчета не пият ли? В двете Америки хапчета не пият ли???? бившите КОМЕКОМ сателити, където софарма изнасяше с камиони - лекарства не ползват ли??? за справка сайта на Полфарма - близнака на Софарма в Полша! Абсолютно подобни параметри до края на 90-те години ....http://www.api.polpharma.com/
                        и двете създадени по образ и подобие в рамките на СИВ - В момента Полфарма има износ в повече от 60 държави на всички континенти вкл. Австралия и около 25 държави в Европа! Приватизирана е от полския бизнесмен Старак...
                        Мда, добро сравнение си дал с полфарма.
                        Ми той отговора си е не особено сложен - или продуктовата гама като качество е такава че става главно за украйна, русия и у нас и /или мениджмънта толкова си може. По вероятно и двете заедно.

Лошото е че и Русия има вече официална политика за подкрепа и увеличение дела на тяхната си фармаиндустрия за сметка на чуждата...където може. Та особено хубави новини от там надали ще се чуят скоро.

Speaking at the Russian Popular Front’s forum for Quality and Affordable Medicine in September 2015, Putin reiterated Russia’s domestic manufacturing goals, as outlined in the Pharma 2020 strategy, and updated on the success of the strategy thus far. Pharma 2020, launched in 2009, asserted the development of a strong domestic pharmaceutical industry as a top political priority for Russia. The core goal of Pharma2020 is an ambitious desire to raise domestically produced drugs’ market share from 22% of sales in 2010 to 50% by 2020.

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                          И аз мисля ,че за хапчета пари се намират ,по-скоро курсови разлики оказват влияние и превалутиране
                          Сега рублата расте, дано има положителни валутни ефекти. Но кризата със санкциите ограничава възможностите за развитие на пазара в Русия, въпреки шанса хаповете с по-ниска стойност да разширят дела си. Кофтито е, че руснаците се лекуват предимно с течни лекове и едва като закъсат от тях се сещат за по-модерни средства.

Коментар

Освен да лекуват махмурлука не с аналгин ,а с нещо друго
                            Last edited by maki; 18.01.2017, 13:02.

Коментар

• Освен да лекуват махмурлука не с аналгин ,а с нещо друго

Коментар

И аз мисля ,че за хапчета пари се намират ,по-скоро курсови разлики оказват влияние и превалутиране
                                И аз така мислих, но ако не се лъжа, гледах интервю на Донев, в което каза, че намалените продажби са следствие и на двата фактора. Един вид, че и за хапчета не се намират в трудни моменти. Сигурен съм, че разбира повече от мен и се доверявам на мнението му.

П.П. Честит имен ден на Тонката и на всички останали именници! Една прогноза за цена към края на 2017 няма ли да споделите, ей така, вместо почерпка
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X