IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе Телсо защо пак купуват? Нали продадоха на търговото на 4.50? Теории някакви...?

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

И аз мисля така. Не изключвам междинен дивидент за 2023, но изглежда, че пазарът не ми споделя възгледите особено много, имайки предвид текущото съотношение на цените на варанити и акции.
      Не бях се замислял за междинен, но при Донев всичко е възможно,
      а съотношението е такова, каквото е изгодно на него

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Би било прекрасно да е така, но не е. Дивидента е кофти новина за варантажиите, но вероятно ще я чуваме отново
        И аз мисля така. Не изключвам междинен дивидент за 2023, но изглежда, че пазарът не ми споделя възгледите особено много, имайки предвид текущото съотношение на цените на варанити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

... емисионната не би ли трябвало да падне с този дивидент или ще остане 4,13?
          Би било прекрасно да е така, но не е. Дивидента е кофти новина за варантажиите, но вероятно ще я чуваме отново

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Има си корелация! Да, не е перфектна, защото и БФБ не е напълно ефективен пазар, но все пак.. Погледни как се търгуваха варантите когато акциите на Софарма се търгуваха по 4,50 около търговото и какво става с цената на варантите, когато търговото мина и Софарма направи рали към и над 6 лв.
            И сега формулата си е в сила: Цена на варанта + 4,13 лв./емисионна за нова акция на Софарма/ = 5,13 лв. Имаш дисконт спрямо борсовата цена на акция. Ако тя пада, ще пада и цената на варантите.. Но не е точна математика разбира се.. влия се основно от търсене/предлагане!
            Аз вече нямам варанти, но след като се даде дивидент по акциите, емисионната не би ли трябвало да падне с този дивидент или ще остане 4,13?

Коментар

• Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнение
              От няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.

Първи пост ми е тук. Дано не съм написал глупости
              Има си корелация! Да, не е перфектна, защото и БФБ не е напълно ефективен пазар, но все пак.. Погледни как се търгуваха варантите когато акциите на Софарма се търгуваха по 4,50 около търговото и какво става с цената на варантите, когато търговото мина и Софарма направи рали към и над 6 лв.
              И сега формулата си е в сила: Цена на варанта + 4,13 лв./емисионна за нова акция на Софарма/ = 5,13 лв. Имаш дисконт спрямо борсовата цена на акция. Ако тя пада, ще пада и цената на варантите.. Но не е точна математика разбира се.. влия се основно от търсене/предлагане!

Коментар

От няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.

Свиквай по бързо, тук един "чичо" кара влака, а варанти има бол на пазара,- най тънкия билет за влакчето на "чичо"

Коментар

Не си и си прав,но това е "БФБ"!Жалка картинка,но всичко е такова при нас!

Коментар

• От няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Network Разгледай мнение
                      А кога се очаква действителното изплащане на дивидента, по сметките в ИП
                      От екстри: Началната дата за изплащане на дивидент е 31 юли 2023 година.

Коментар

• А кога се очаква действителното изплащане на дивидента, по сметките в ИП

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Нормално. Екс-дивидентната дата е днес.
                          Вярно, за сигурност на практика ги Смятам дата оса +12, защото датата на сетълмента е Т+2. Оса беше 2.06, следователно вчера е била последната дата в която купувачите имат право на дивидента...а не на 16.06

Коментар

• Нещо не работи арбитража, много се отвори ножицата

Коментар

• По думите на Донев, ще има поне още две процедури за конвертиране на варантите до крайния им срок.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                                Ако някой не си конвертира варантите в акции какво става след септември месец? Горят ли или ще има и друг прозорец за конвертиране?
                                ще

Коментар

Working...
                                X