Абе Телсо защо пак купуват? Нали продадоха на търговото на 4.50? Теории някакви...?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
И аз мисля така. Не изключвам междинен дивидент за 2023, но изглежда, че пазарът не ми споделя възгледите особено много, имайки предвид текущото съотношение на цените на варанити и акции.
а съотношението е такова, каквото е изгодно на него
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Би било прекрасно да е така, но не е. Дивидента е кофти новина за варантажиите, но вероятно ще я чуваме отново
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
... емисионната не би ли трябвало да падне с този дивидент или ще остане 4,13?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Има си корелация! Да, не е перфектна, защото и БФБ не е напълно ефективен пазар, но все пак.. Погледни как се търгуваха варантите когато акциите на Софарма се търгуваха по 4,50 около търговото и какво става с цената на варантите, когато търговото мина и Софарма направи рали към и над 6 лв.
И сега формулата си е в сила: Цена на варанта + 4,13 лв./емисионна за нова акция на Софарма/ = 5,13 лв. Имаш дисконт спрямо борсовата цена на акция. Ако тя пада, ще пада и цената на варантите.. Но не е точна математика разбира се.. влия се основно от търсене/предлагане!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнениеОт няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.
Първи пост ми е тук. Дано не съм написал глупости
И сега формулата си е в сила: Цена на варанта + 4,13 лв./емисионна за нова акция на Софарма/ = 5,13 лв. Имаш дисконт спрямо борсовата цена на акция. Ако тя пада, ще пада и цената на варантите.. Но не е точна математика разбира се.. влия се основно от търсене/предлагане!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнениеОт няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.
Свиквай по бързо, тук един "чичо" кара влака, а варанти има бол на пазара,- най тънкия билет за влакчето на "чичо"
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
От няколко дни ме гложди нещо. Не трябва ли да има корелация между варантите и акцията? Гледайки представянето след датата на дивидента нещата не са точно така. Може и да е прекалено рано де, но съм любопитен да чуя други мнения.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Network Разгледай мнениеА кога се очаква действителното изплащане на дивидента, по сметките в ИП
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Нормално. Екс-дивидентната дата е днес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнениеАко някой не си конвертира варантите в акции какво става след септември месец? Горят ли или ще има и друг прозорец за конвертиране?
Коментар
Коментар