IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен,
    след приключване на подписката за записване на новите акции на Софарма, ще има едно голямо суррр при Софарма и варантите, което ще повлече и други акции от Групата.

После ще се стартира процедурата за записване на варанти за Софарма Трейдинг. Тма има решение за увеличение на капитала с емисионна за варант 0,60 и цена за упражняване 6,75. Проспекта вече е одобрен от КФН - миналата година.

А след това - същото за втората емисия варанти на Софарма. Там емисионната за варант 0,48 и цена за упражняване 6,10.

След големия суррр, варантите на Софарма Трейдинг и новите варанти на Софарма ще изглеждат абсолютно неатрактивни за записване

И двете процедури с новите варанти ще трябва да приключат скоро - преди да излезе решението на FDA за одобрението за Cytisinicline на Achieve. А там шансовете за одобрение изглеждат големи.

(По принцип Доверие могат да си увличават капитала до 100 м с решение на УС)

Прав си Груйче, ще става интересно
    Last edited by sunny; 09.09.2023, 08:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Само дето Телсо са продавали вчера.....малко, но .....

Тогава се фиксира цена ) и при Трейдинга и при Доверие според мен ни очаква увеличение на капитала след това на Софарма
      но как ?
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

1. доста спекулативен капитал е влязъл с варантите и скоро ще иска да излиза с печалба.
        2. цената както на варантите така и на акциите се е покачила доста.
        3. много милиони ще влязат във фармата(дружеството).
        Като направим уравнение с капиталите, виждаме, че трябва да се намерят големи донори, така че цената на акцията да не падне яко.
        Печалбата на спекулантите + Парите влезнали във фармата = Парите от донорите
        Ако има голямо предлагане на варанти и/или акции е ясно, че цената ще пада - и на акции и на варанти.

Спекулантите са купили на аукциона до 5 млн. права за варанти (съдейки по големината на сделките, които общо са 134). 3 права записваха един варант. Така че "спекулантските" варанти са 1,5-1,7 млн.
        Много ли са, малко ли са и колко са още на същото място?
        Срещу колко от тях ще се запишат сега акции, ще излязат ли те на пазара и ще окажат ли натиск?
        Всеки си го решава!

Всички варанти са малко под 45 млн.
        Не за спекулантите трябва да се тревожим тук, а за СПЕКУЛАНТА
        Last edited by Poncho; 08.09.2023, 19:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

Та той си в в ход ) Донев през Калиман държи цената ниска ) намаляйки ФФ- та въпрос е дали ще продаде ниско на Стоев
          Само дето Телсо са продавали вчера.....малко, но .....
          Life won't wait for you.

Коментар

1. доста спекулативен капитал е влязъл с варантите и скоро ще иска да излиза с печалба.
            Като направим уравнение с капиталите, виждаме, че трябва да се намерят големи донори, така че цената на акцията да не падне яко.
            Мисля, че не си прав за спекулативния капитал, че е доста. Повечето варанти, над 90 процента, ги държат вътрешните, според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Цената на варанта няма как пазарно да се отдалечи прекалено от цената на акцията. За добра доходност винаги ще се намерят пари. Ако има натиск върху варантите, това ще се отрази и на акциите.

Възможността за изплащане на голям дивидент води до разликите в цените, но с наближаването на конвертиране разликата се стопява. Като сложим и това, че този който знае за дивидента определя и цените... За момента той купува варанти.

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                Основният проблем, който аз виждам , е че спекулантите масово сме закупили много повече варанти отколкото мислиме да запишем с надеждата да ги продадем на някои неориентирани пенсии. С приближаването на 2025 тези варанти ще стават все по-горещ картоф и се опасявам , че цената им може да падне много.
                Цената на варанта няма как пазарно да се отдалечи прекалено от цената на акцията. За добра доходност винаги ще се намерят пари. Ако има натиск върху варантите, това ще се отрази и на акциите.

Възможността за изплащане на голям дивидент води до разликите в цените, но с наближаването на конвертиране разликата се стопява. Като сложим и това, че този който знае за дивидента определя и цените... За момента той купува варанти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

То докато от там излезе заек хората ще минат изцяло на електронни цигари и от заека няма да има никаква нужда !
                  Те електронните цигари да не би да са здравословни? Тепърва ще започва осъзнаването на техните ефекти и забраните при тях.
                  Иначе едното изпитване е точно при такава зависимост: https://ir.achievelifesciences.com/n...hase-2-orca-v1

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                    Основният проблем, който аз виждам , е че спекулантите масово сме закупили много повече варанти отколкото мислиме да запишем с надеждата да ги продадем на някои неориентирани пенсии. С приближаването на 2025 тези варанти ще стават все по-горещ картоф и се опасявам , че цената им може да падне много.
                    а тези спекуланти, които като Батя запишат всичките варанти(сигурно са му много, щото се хвалеше с добрите печалби с тях), с цел да направят едни бързи печалби с въртележката, пари -> варанти -> акции -> пари . Няма ли проблем кой ще е балъкът да им даде парите накрая? Дали ще е чичо Оги или неориентираните пенсии ?
                    Last edited by petyob; 08.09.2023, 17:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Ачийв си работят, излизат положителни новини, наливат се пари по изследванията. Най-вероятно ще излезе заек от шапката. Аз поне съм с положителна нагласа, че ще дойдат добри вести от там. Кога - нямам идея
                      То докато от там излезе заек хората ще минат изцяло на електронни цигари и от заека няма да има никаква нужда !

Коментар

въобще не съм намесвал тази компания, а само че се чакат някакви новини от време оно ... Не съм заинтересован за да пускам каквито и да е сигнали. Но всеки, ако пусне графиката с цената на тази компания от преди 2007 година ще се замисли, че нещо не е наред
                        Achieve Life Science се сля с публичната Oncogenex през 2017г. Тоест това което гледаш на графиката няма нищо общо с Achieve, Софарма или Табекс

Коментар

• Основният проблем, който аз виждам , е че спекулантите масово сме закупили много повече варанти отколкото мислиме да запишем с надеждата да ги продадем на някои неориентирани пенсии. С приближаването на 2025 тези варанти ще стават все по-горещ картоф и се опасявам , че цената им може да падне много.

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
                            и защо да запиша на 4+ като мога да купя сега на 1,14????
                            Става въпрос за акция на 4 лева!

Коментар

• Ачийв си работят, излизат положителни новини, наливат се пари по изследванията. Най-вероятно ще излезе заек от шапката. Аз поне съм с положителна нагласа, че ще дойдат добри вести от там. Кога - нямам идея

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Имаш на предвид че Achieve Life Science е митология и не съществува, и някой просто си прави врътки на NASDAQ? И съобщенията които пуска са измислени? Пусни сигнал към FSC ако наистина го вярваш.
                                въобще не съм намесвал тази компания, а само че се чакат някакви новини от време оно ... Не съм заинтересован за да пускам каквито и да е сигнали. Но всеки, ако пусне графиката с цената на тази компания от преди 2007 година ще се замисли, че нещо не е наред

Коментар

Working...
                                X