If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
инта - какво си изкарал ти като цена,? нещо не се вързва с подвикванията за 4,20 на папира, какво ти показа "елка"та,??))) че нещо много омазано май се вадят числа или тълкуват Да не стане 1 път мери 3 пъти режи и все късо да излиза !???)))
Да, на 4,18 бях със сметалото , но то Пазар е - шумно и понякога и кавги са ставали!!!
Тони ,Всичко е добре ,ама как някои от вас не каза следните думи...
фармата е добра ,но има голям продавач и най нормалното е да продадем и да влезем на ниското...
......
защото колкото по ниско мине портфеила...
Толкова по трудно ще стане възстановяването на тези цени..
Поздрави!
Монти, малко цитати от другия чичо - Уорън
Мислете дългосрочно.
Ако не смятате да притежавате една акция десет години, дори не си и помисляйте да я купувате за десет минути. В този контекс, какво значение има, че временно губи 5, 10, 15%, след като акцията има потенциал.
Завинаги е добър период да притежавате една акция.
"Когато притежаваме част от забележителни компании със забележителен мениджмънт, нашият любим срок на притежание е завинаги." Тук да не възхваляваме мениджмънта, има много кусури, но факт е колко агресивно се управлява и са поставени основите на бизнес, който тепърва пазара ще оценява.
Бъдете алчни когато другите се страхуват.
"Инвеститорите трябва да знаят, че въодушевлението и разходите са техни врагове. И ако държат да избират времето, в което да инвестират в акции, трябва да да се опитват да се страхуват, когато другите са алчни, и да са алчни, само когато другите се страхуват." Към момента има много хора, които се страхуват да влязат, за да не се минат, защото цената може да падне още. Тони каза инвестиционната си стратегия, по отношение на тази позиция аз съм на същата - купувам винаги, когато мога допълнително, не си смятам виртуалния портфейл ежедневно, не ми пука за временния спад, просто знам, че времето на акцията ще дойде.
А за това защо продава пакета си купувача, защо трябва да се търси конспирация, че нещо не е наред в Софарма, затова бяга. Нищо подобно, в неговия баланс тези акции не са дългосрочни активи, те са текущи. Той ги е купил за спекула. Само че, май ще се окаже, че няма нищо по-постоянно от временните решения. Изтраял е кризата, прави достатъчно печалба (вижте му отчетите), кое ще го накара да продава на загуба, при това по 1-2 лева на акция?
За възстановяването, ако целия пазар тръгне нагоре и този пакет, ако се продава, да се продаде най-после, при тия перспективи и резултати, според мен възстановяването ще бъде максимум до следващия отчет.
инта - какво си изкарал ти като цена,? нещо не се вързва с подвикванията за 4,20 на папира, какво ти показа "елка"та,??))) че нещо много омазано май се вадят числа или тълкуват Да не стане 1 път мери 3 пъти режи и все късо да излиза !???)))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
"За 9-процентовия дял в "Софарма" пък "Ромфарм" плати миналата седмица още 36 млн. лв. Преди това компанията е изкупила на дребно още 4.5% и така в момента е сред трите най-големи акционера в "Софарма" с 13.5% от капитала й"
10 месеца обаче преди това цената се е търкаляла под впросните 3 лв .... така че 1 наум и дано монти не е прав, че може да се окаже плач и скърцане със зъби )))
Не е препоръка... !!!
"Ромфарм" купи още 3% от акциите на "Софарма"......... но окрупни дела си с придобиването на 9% през септември миналата година срещу 36 млн. лв.
9% от 134 мил са 12мил хартии, при 36 мил правят 3 лв/папир, - това е за половината акциЙ на Ромфарм... така че поле за изява има вероятно и на по-ниски цени от сегашните
Не е препоръка... !!!
Хайде за последно , борсата е отражение на икономическата и политическата обстановка в света и страната в следващите от 6 до 12 месеца...
И какво толкова е станало,нито криза има ,нито война само голи мераци да прецакаме другите.Така я убивате борсата не я развивате.Лихвата е 0%,пазарът на имоти прегрява,наред е пазарът на акции.
Напротив ,годината в земеделието е три пъти по-добра от миналогодишната,туризма има рекордни приходи.
Вие се опитвате да изнасилите борсата,което е много погрешно.
Хайде за последно , борсата е отражение на икономическата и политическата обстановка в света и страната в следващите от 6 до 12 месеца...
Но не толкова много , хващането на падащ нож и осредняването е трудна задача ,да кажеш почти непосилна..
когато имах над 50 % кеш и табака връщаше аз се радвах на това като малко дете....
Сега чакам Михаля там с още 20 човека с над 2000 бр да купуваме и се надцакваме с малко ...
Има разлика ,когато си сам или когато сте много в купуването а предлагането е ,милиони бройки на 4,2 или 500 бройки до 50 лв
Напротив ,годината в земеделието е три пъти по-добра от миналогодишната,туризма има рекордни приходи.
Вие се опитвате да изнасилите борсата,което е много погрешно.
Но не толкова много , хващането на падащ нож и осредняването е трудна задача ,да кажеш почти непосилна..
когато имах над 50 % кеш и табака връщаше аз се радвах на това като малко дете....
Сега чакам Михаля там с още 20 човека с над 2000 бр да купуваме и се надцакваме с малко ...
Има разлика ,когато си сам или когато сте много в купуването а предлагането е ,милиони бройки на 4,2 или 500 бройки до 50 лв
Съжалявам че си пълен с акции....
Обикновено разсъждаваш логически правилно ,но сега си на грешната страна ,нали разбираш ,при мен няма загуби ,даже пропуснати ползи....няма .
Той чичката щото трева пасе,накрая да не стане купих на 10 пв?
Съжалявам че си пълен с акции....
Обикновено разсъждаваш логически правилно ,но сега си на грешната страна ,нали разбираш ,при мен няма загуби ,даже пропуснати ползи....няма .
Intern-trader,
Това с мненията и хората който ги неглижират ...
това важи в случая само когато никой не ми обръща внимание ....
А при мен някой ги приемат директно във Форума, но повечето водят яростна борба с тях с цел да докажат че са несъстоятелни или няма да станат...
Не искаЙ от човек със 150 % в акции и хиляди лева репа ,да каже Боже какво направих,той търси следващия с горещия картоф ,който да хариже ,даже и на малка загуба.......
Но това не значи ,че ги неглижират...
Тони ,
Всичко е добре ,ама как някои от вас не каза следните думи...
фармата е добра ,но има голям продавач и най нормалното е да продадем и да влезем на ниското...
това го направи Чичо Оги ,защо не и аз...
А играете ролята на Матрософ на тези нива е обречена исторически и когато стигне примерно 2 лв няма никой от дребните да купуват а такива като мен ще кълчат стойки как са купили без пари и са продали със 100% печалба както преди 10 дни във Етропал....
А вие ще ближете рани и намалени портфеили и ще изпаднете във Ауфория че е излязал поредния недоволен от Чичо ОГИ и ХИМ... ..
защото колкото по ниско мине портфеила...
Толкова по трудно ще стане възстановяването на тези цени..
Виждате Хима как се мъчи от 1,10 примерно....
Защо излизат Партньорите ,като е толкова читава компания..
Защо?
Всичко ли се знае и е на масата...
Относно масовката ами тя се Усеща вече ,да му мислят тези с Репата...
що снана с Ралито , от 6 месеца...
Поздрави!
Монти ,тук на стинки ли се надяваш,пък и какво те топли?
Коментар