IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За мен публиката няма значение. За профита също няма, не те разбрах може би добре, Сори, ако с нещо бъркам. Просто гледах числата нищо повече, нали ми изказа упрек за интриги а не е имало причина, затова го коментирах. Ако беше казал по-рано, че не искаш публиката, щях на лични да го пратя, но не виждам какво толкова има да се крие, та това всеки може сам да сметне
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      A neee, не така Инта, не ни маскирай сега и ти)) Намирането на средната им цена може би ще определя някаква граница на търпимост до която биха продавали, ясно че където си стсинат ръцете - там, ясно и за метода на стрелбата (в изчислителните методи е това име - което ти наричаш проба грешка) обаче е добре да се знае и интервала където да се нацвъкат офертите, налЕ

Е ти можеш да не ме изцездаш, аз да не мога да се сдържам,- а познай дали ще ни ръкопляска публиката!

Коментар

• A neee, не така Инта, не ни маскирай сега и ти)) Намирането на средната им цена може би ще определя някаква граница на търпимост до която биха продавали, ясно че където си стсинат ръцете - там, ясно и за метода на стрелбата (в изчислителните методи е това име - което ти наричаш проба грешка) обаче е добре да се знае и интервала където да се нацвъкат офертите, налЕ
        Не е препоръка... !!!

Коментар

Inta, мисля, че интервала който си посочил е висок. Ще обясня с прости данни - знаем че 1) Половината им пакет е на цена 3лв. 2) около 1/3 от другата половина е 4,25 Но нека допуснем максималната цена за целия пакет от втората половина че е 4,25 !!! Получаваме средна 3,625, нали, ако не бъркам в сметките. Разбира се има и 3) че са купили 3% още до 09.2013 (тогава цените всеки може да ги види какви са били) т.е. Оня първии интервал, за който те поздравих май се оказва доста по-адекватен, нали, (y) надявам се че не го тълкуваш вече като "интриги"

Пак се успиваш в тънки лайсни, най често излизащи дебели винкели!
          Вчерашните си сметки не помня, но бяха по точни и по ниски, ама кой го е еня за туй???
          Нито твоите, ни моите ще са, а тези които се срещнат и покрият пазара!
          Потрай па да видим;- или си оголело дупето сърбящо и бързаш да не изпуснеш някой по на читава цена да е!
          Е отпусни се малко на с-ма, проба грешка или парата кът?

Коментар

• мале колко сметки са направени за канчето на някой друг
            от къде имате толкова време???

Коментар

• Добре де, ако Ромфарм продават, не трябва ли да пуснат съобщение?

Коментар

• Съвсем се оплетох в сложните ви сметки, а не съм вчерашен... Ще изплашите новите мераклии да инвестират!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta
                  '......За това и вчера си мислех за 3,60-3,80 средна на придобиване за Ромпетрол......
                  Inta, мисля, че интервала който си посочил е висок. Ще обясня с прости данни - знаем че 1) Половината им пакет е на цена 3лв. 2) около 1/3 от другата половина е 4,25 Но нека допуснем максималната цена за целия пакет от втората половина че е 4,25 !!! Получаваме средна 3,625, нали, ако не бъркам в сметките. Разбира се има и 3) че са купили 3% още до 09.2013 (тогава цените всеки може да ги види какви са били) т.е. Оня първии интервал, за който те поздравих май се оказва доста по-адекватен, нали, (y) надявам се че не го тълкуваш вече като "интриги"
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• Intern-trader, не видях че си коригирал поста с цената, писали сме по едно и също време. Инта, не ти разбирам винаги какво казваш, не може ли по-нормално да го напишеш, и така ще отпадат съменията за интриги!? И защо не вярваш на математиката или тя е само чартова?! Не виждам защо да не споделяме числа и мнения. ако това са интриги, то за какво да пишем изобщо !?
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Тони така е, 3лв/акция са за половината дял и следователно няма как да излязат 4, 18 средна цена както го мисли intern-trader. Ако беше така трябваше другата половина цялата да е взета на 5,36, нещо което не се е случвало просто и като цена
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Изтрих си постинга, за средната цена, за да не подведа някого. Не е изключено през този период, за който направих разчетите -2014 и 2015 да имат и акции от Софарма трейдинг, разбрах, че са купували и от тях, но просто нямам откъде да взема дори и ориентировъчно бройките им, както и дали са купували тогава или последните години. При това положение средната им цена за Софарма ще бъде по-ниска от определената от мен, но поне аз не мога да я определя точно. Бегло засичане от 2013 г., показва със сигурност цена над 3 лв., но има информация и за закупуване на цени 4,25 през 2014 г., както показват цитираните от Тони статии и извадки от сделките, поради което не може да се определи средната цена.

Коментар

• Много обичам, когато през уикенда форума жужи и хората пишат градивни неща!!!
                          Ето и от мен подарък към дискутиращите - мисля, че изрових част от сделките в Инфостока, е уравнението не е пълно заради добавянето на дялове от Севто, но на който му се смята от тук може да вземе цени за ориентир!!!

Last edited by tony1975; 08.10.2017, 16:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader

Ето ви прочетено между редовете от финансовия отчет на Ромфарм Компани средната цена на която са купували, въпреки многото неизвестни. Взел съм от баланс, отчет за приходи и разходи, оповестяване и доклад от дейността за 2014 г. и 2015 г., смъкнал съм ги от търговския регистър. Тъй като сумите са в хлв. има и грешки от закръгленията. Никъде в отчетите не пишат и точния брой акции, т.е. имали ли са целия пакет тогава или само част. Ако акциите към 31.12.2014 г. са целия пакет акции, които имат сега, значи цената им е 4,06, но има и обезценка, така, че общо са 4,18 лв. Ако са по-малко, тогава е още по-висока. Следващата година също има обезценка. Това е ориентировъчно, но всеки случай е доста далече от въпросните 3 лева, които спрягате.
                            Разбира се, правя уговорката, че това е опит за четене между редовете на отчета.
                            Аз самият не разбирам, ако са верни сметките, кое е това, което ще ги накара да излязат с доста милиони загуба от инвестицията на цените, които спрягате.
                            Дата акции хлв на 1 акц. обезценка хлв на 1 ак. пок. Ц лв.
                            31.12.2014 98796 4.06 2954 0.12 4.184222
                            31.12.2015 66495 2.73 28846 1.19

Добре се справяш с регистъра!
                            Но да припомня че август 2013г. летяха едни пакети от по 25К по 3,25лв. та на 07,09,2013г. -11,9мил. и се продължи с пакетите до към края на септември, а следващият голам пакет е 02,2014г от 5,1мил. - това си е от инфостока и не знам чий е? Но пък и чий друг да е като само те си увеличаваха дела по това време! За това и вчера си мислех за 3,60-3,80 средна на придобиване за Ромпетрол. Пазара също за сега подсказва, че това ще се търси и като изходна цена ~4,20, а кой ще се навие да им я даде си е въпрос за доста милиони? На срещата на 03,11, питайте, може пък и да ви се отговори!
                            Last edited by inta53; 08.10.2017, 15:52.

Коментар

Инта, Няма интриги бе човек още през авуст са разчистени при мене тези, още с първите признаци на спада в индекса, Моята цел там беше 714, всичко след него е бонус. 714 е казно прди не помня вече 2 или 3 г. - техническия (софикс)го помнеше това

Виж разликите!
                              Аз не си повярвах на кота 727,72 и потънах с над 2К лв. в седмицата на шума до 730,+ ....., а ти пак твойта си знаеш;- кога си го казало и колко семки си изгубило !!!
                              Хайде стига холам сте се прехласвали по тия "шампионски" прозрения, няма как да го изречеш и да се не намери някой да те подлее, или спъне по трасето на изреченото!
                              Знаете много, имате опит - изпозвайте го градивно, а не като абуригени!

Коментар

• е остави няколко бройки за да има право да ходя при партньорите, друг е въпроса, че засега не искам да ходя. И като казах седмица - отврем анврем поглеждам да видя как се развиват чертежите, нищо повече))))
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X