If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като е толкова голям.... да вземе да обере АСК-а до 4.231, 12 К , кауфланд на 3 каси.... до обяд... )))))) Хем и ръст ше има... Ама не смеее... )))))))))
От средата на август текат разпродажби. За последните три седмици (с изключение на днес) има неизвестен продавач с пакет. Колко време е нужно, за да стане известен такъв продавач? Артио излизаха при хим-а с години, разбра се кои са месеци след началото на продажбите. Дано тук да нямаме нещо подобно, не че няма и катерещи позиции дори и в момента.
то така стана, че грешно може да се изтълкува. Нали когато някой купи на "промоция", казва понякога във форума - "поздравления, на който ми продаде" - та това имах предвид,. че си отървал бенча от книгите (y)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
ВЪЗМОЖНО Е ПРОДАВАЧ ДА БЪДЕ АЛИАНЦ, А НЕ РОМФАРМ
В тази връзка, ще пусна едни скромни изчисления, които могат да покажат, че продавач може да бъде и Алианц. Знам, че от мен ще прозвучи еретично, защото пуснах преди 2-3 седмици анализ на ФФ и доказах, че при тези условия не може да бъде Алианц.
ФФ към 30.06.2017 е 421049,9 които представляват 31,2%.
Обявените акционери с над 5% в отчета към 2ро тримесечие са:
Донев инвестмънтс холдинг АД 25.14 Тeлекомплект инвест АД 20.41 Ромфарм компани ООД 18.04 ЗУПФ Алианц България 5.17 или общо 68.49%.
Губят се 0,31%, т.е. общо на акционери с над 5% се падат 68,8%.
Ако Алианц са тези, които са купили останалите 0,31% или пък са направили вътрешно прехвърляне към УПФ, който има 5,17%, тогава те имат около 5,50%, т.е. досегашните продажби не ги задължават да обявяват.
Това е просто една хипотеза, но да не се окаже, че търсим продавач, там където няма такъв?
Като събереш още веднъж процентите на четирите компании с над 5% ще видиш, че сборът е равен на 68,76%, така че тази хипотеза няма основание.
ВЪЗМОЖНО Е ПРОДАВАЧ ДА БЪДЕ АЛИАНЦ, А НЕ РОМФАРМ
В тази връзка, ще пусна едни скромни изчисления, които могат да покажат, че продавач може да бъде и Алианц. Знам, че от мен ще прозвучи еретично, защото пуснах преди 2-3 седмици анализ на ФФ и доказах, че при тези условия не може да бъде Алианц.
ФФ към 30.06.2017 е 421049,9 които представляват 31,2%.
Обявените акционери с над 5% в отчета към 2ро тримесечие са:
Донев инвестмънтс холдинг АД 25.14 Тeлекомплект инвест АД 20.41 Ромфарм компани ООД 18.04 ЗУПФ Алианц България 5.17 или общо 68.49%.
Губят се 0,31%, т.е. общо на акционери с над 5% се падат 68,8%.
Ако Алианц са тези, които са купили останалите 0,31% или пък са направили вътрешно прехвърляне към УПФ, който има 5,17%, тогава те имат около 5,50%, т.е. досегашните продажби не ги задължават да обявяват.
Това е просто една хипотеза, но да не се окаже, че търсим продавач, там където няма такъв?
Логиката ти е грешна защото ти липсва в сметките изсипването на акции и спад от 5 лв на 4.20 лв. Ако сега изсипят по добре слагайте каските и се надявайте на подкрепа доста по надолу.
Защото от момента, в който стартираха продажбите в началото на септември, има постоянно увеличение на ФФ, който докладва ЦД (а също и ФФ по наредба 16), т.е. имаме прехвърляне на дялове от акционери с дял над 5% към такива с дял под 5% - общо около 650 хил. дяла за последния един месец. Освен свързаните с Донев, другите два акционера с дял над 5% са Ромфарм и Алианц. Алианц е със съвсем малко над 5%, т.е. ако продаваха те, досега щяха да са паднали под границата от 5%, за което трябваше да има уведомление, а също и щяхме да видим рязко повишение на ФФ със същите тези 5%.
Ясно, благодаря за разяснението.
Само не знам кой ще им вземе 23 млн. акции и на каква цена, ако са тръгнали да излизат...
Защо всички решиха, че е Ромфарм? Може да е някой ПФ.
Защото от момента, в който стартираха продажбите в началото на септември, има постоянно увеличение на ФФ, който докладва ЦД (а също и ФФ по наредба 16), т.е. имаме прехвърляне на дялове от акционери с дял над 5% към такива с дял под 5% - общо около 650 хил. дяла за последния един месец. Освен свързаните с Донев, другите два акционера с дял над 5% са Ромфарм и Алианц. Алианц е със съвсем малко над 5%, т.е. ако продаваха те, досега щяха да са паднали под границата от 5%, за което трябваше да има уведомление, а също и щяхме да видим рязко повишение на ФФ със същите тези 5%.
Коментар