IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как мислите, че ще се развиват нещата от тук нататък?

Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Почна се купи още 100.,Май му свърши кеша +още 70
      Last edited by superexpert; 13.10.2017, 14:48.

Коментар

• Като е толкова голям.... да вземе да обере АСК-а до 4.231, 12 К , кауфланд на 3 каси.... до обяд... )))))) Хем и ръст ше има... Ама не смеее... )))))))))

Коментар

• Голям бик с 100 акции качи цената с 2 % бравус.

Коментар

• От средата на август текат разпродажби. За последните три седмици (с изключение на днес) има неизвестен продавач с пакет. Колко време е нужно, за да стане известен такъв продавач? Артио излизаха при хим-а с години, разбра се кои са месеци след началото на продажбите. Дано тук да нямаме нещо подобно, не че няма и катерещи позиции дори и в момента.
            The strongest stand last.

Коментар

• то така стана, че грешно може да се изтълкува. Нали когато някой купи на "промоция", казва понякога във форума - "поздравления, на който ми продаде" - та това имах предвид,. че си отървал бенча от книгите (y)
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• поздравления за бенча тогава )))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На мен Бенча ми продаде днес

Коментар

• Първоначално изпратено от emgeko Разгледай мнение

Като събереш още веднъж процентите на четирите компании с над 5% ще видиш, че сборът е равен на 68,76%, така че тази хипотеза няма основание.
                    Съгласен, заметнал съм 20,41 с 20,14. Така е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader
                      ВЪЗМОЖНО Е ПРОДАВАЧ ДА БЪДЕ АЛИАНЦ, А НЕ РОМФАРМ
                      В тази връзка, ще пусна едни скромни изчисления, които могат да покажат, че продавач може да бъде и Алианц. Знам, че от мен ще прозвучи еретично, защото пуснах преди 2-3 седмици анализ на ФФ и доказах, че при тези условия не може да бъде Алианц.

ФФ към 30.06.2017 е 421049,9 които представляват 31,2%.
                      Обявените акционери с над 5% в отчета към 2ро тримесечие са:

Донев инвестмънтс холдинг АД 25.14 Тeлекомплект инвест АД 20.41 Ромфарм компани ООД 18.04 ЗУПФ Алианц България 5.17 или общо 68.49%.
                      Губят се 0,31%, т.е. общо на акционери с над 5% се падат 68,8%.

Ако Алианц са тези, които са купили останалите 0,31% или пък са направили вътрешно прехвърляне към УПФ, който има 5,17%, тогава те имат около 5,50%, т.е. досегашните продажби не ги задължават да обявяват.
                      Това е просто една хипотеза, но да не се окаже, че търсим продавач, там където няма такъв?
                      Като събереш още веднъж процентите на четирите компании с над 5% ще видиш, че сборът е равен на 68,76%, така че тази хипотеза няма основание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader
                        ВЪЗМОЖНО Е ПРОДАВАЧ ДА БЪДЕ АЛИАНЦ, А НЕ РОМФАРМ
                        В тази връзка, ще пусна едни скромни изчисления, които могат да покажат, че продавач може да бъде и Алианц. Знам, че от мен ще прозвучи еретично, защото пуснах преди 2-3 седмици анализ на ФФ и доказах, че при тези условия не може да бъде Алианц.

ФФ към 30.06.2017 е 421049,9 които представляват 31,2%.
                        Обявените акционери с над 5% в отчета към 2ро тримесечие са:

Донев инвестмънтс холдинг АД 25.14 Тeлекомплект инвест АД 20.41 Ромфарм компани ООД 18.04 ЗУПФ Алианц България 5.17 или общо 68.49%.
                        Губят се 0,31%, т.е. общо на акционери с над 5% се падат 68,8%.

Ако Алианц са тези, които са купили останалите 0,31% или пък са направили вътрешно прехвърляне към УПФ, който има 5,17%, тогава те имат около 5,50%, т.е. досегашните продажби не ги задължават да обявяват.
                        Това е просто една хипотеза, но да не се окаже, че търсим продавач, там където няма такъв?
                        Логиката ти е грешна защото ти липсва в сметките изсипването на акции и спад от 5 лв на 4.20 лв. Ако сега изсипят по добре слагайте каските и се надявайте на подкрепа доста по надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Защото от момента, в който стартираха продажбите в началото на септември, има постоянно увеличение на ФФ, който докладва ЦД (а също и ФФ по наредба 16), т.е. имаме прехвърляне на дялове от акционери с дял над 5% към такива с дял под 5% - общо около 650 хил. дяла за последния един месец. Освен свързаните с Донев, другите два акционера с дял над 5% са Ромфарм и Алианц. Алианц е със съвсем малко над 5%, т.е. ако продаваха те, досега щяха да са паднали под границата от 5%, за което трябваше да има уведомление, а също и щяхме да видим рязко повишение на ФФ със същите тези 5%.
                          Ясно, благодаря за разяснението.

Само не знам кой ще им вземе 23 млн. акции и на каква цена, ако са тръгнали да излизат...

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                            Защо всички решиха, че е Ромфарм? Може да е някой ПФ.
                            Защото от момента, в който стартираха продажбите в началото на септември, има постоянно увеличение на ФФ, който докладва ЦД (а също и ФФ по наредба 16), т.е. имаме прехвърляне на дялове от акционери с дял над 5% към такива с дял под 5% - общо около 650 хил. дяла за последния един месец. Освен свързаните с Донев, другите два акционера с дял над 5% са Ромфарм и Алианц. Алианц е със съвсем малко над 5%, т.е. ако продаваха те, досега щяха да са паднали под границата от 5%, за което трябваше да има уведомление, а също и щяхме да видим рязко повишение на ФФ със същите тези 5%.
                            Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Защо всички решиха, че е Ромфарм? Може да е някой ПФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Ооооо в детайли не ми се влиза и анализира... Пазара си знае работата... и посоката...

п.п. Знам, че си специалист тук...
                                Ти купи ли евтино? Ако не си, съжалявам за теб.
                                The strongest stand last.

Коментар

Working...
                                X