Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Абе какво ще ти се обясняват...., който няма 51% от България и не му харесва тука да си
ходи....
даже К-р оператора го няма да им спретне един екселНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение...Прадават си продуктите, разработени по Татово време. Опитаха се с нови продукти, тотална греда. Ни вдигнахме самолета, ни отказахме цигарите. Смучат каквото могат, останало от комунизма от тази компания и нищо ново и иновативно не сме видяли. Ясно, че продаваме генерици...
НО: Няма лошо в продажбата на генерици! Внос на субстанция на приемлива цена и EP/USP качество, създаване на добавена стойност и положителен финансов поток.
Относно самолета и цигарите: Не съм убеден, че има анализ, който да даде цифров вид (за да има база за сравнение преди/след) на понятието "не ми се пуши".
Живеем в свят на свръхпроизводство и като следствие ударението се премества от съдържанието към опаковката/рекламата. Доколко е успешна промяната на опаковките при Софарма е друг въпрос.
Въпреки това мисля, че се полагат усилия за растеж на бизнеса.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Аз, аз, може ли азПонеже сте секта (не ти конкретно, ти си още адепт/новопокръстен/ - приятелски бъзик
), та други акции не гледате (или гледате боклуци като евана агро - странен ръст на агро акциите в последните дни, апропо, много странен), да ти кажа такава компания - Соди Девня се казва и е раздала над 1 000 000 000 лева в новото хилядолетие! 1 милиард (МИЛИАРД) лева - как ще ги стигне чича ти Оги, идея си нямам! Да кажа ли, че за последните 3 години Соди Девня е дала 500 000 000 милиона (500 МИЛИОНА или 0,5 МИЛИАРДА) левадивиденти, а за послените 5 години - 700 000 000 лева. Само инфо, сравненията са излишни, имам акции на Соди
П.С. А в началото на века Содито го разпродаваха по 9 лева на акция (оттогава до днес е дало към 150 лева на акция само дивиденти) и имаше обща капитализация около 40 милиона лева, горе-долу толкова беше и на Софарма (по спомени, но едва ли греша)
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Бончо, да ти задам и на теб елементарния въпрос - Колко компании би изброил, които са дали повече дивиденти на миноритарите от Софарма? Говорим за пенсионни фондове, Гошо, Пешо, мен..... Надявам се да отговориш, а да не се покриеш като останалите хейтъри.
И нещо много важно - никой не ви гони от дискусията,а напротив - вие гоните всеки един, който има различно мнение от вашето! Нека да обсъждаме, но с числа ако е възможно!Понеже сте секта (не ти конкретно, ти си още адепт/новопокръстен/ - приятелски бъзик
), та други акции не гледате (или гледате боклуци като евана агро - странен ръст на агро акциите в последните дни, апропо, много странен), да ти кажа такава компания - Соди Девня се казва и е раздала над 1 000 000 000 лева в новото хилядолетие! 1 милиард (МИЛИАРД) лева - как ще ги стигне чича ти Оги, идея си нямам! Да кажа ли, че за последните 3 години Соди Девня е дала 500 000 000 милиона (500 МИЛИОНА или 0,5 МИЛИАРДА) левадивиденти, а за послените 5 години - 700 000 000 лева. Само инфо, сравненията са излишни, имам акции на Соди
П.С. А в началото на века Содито го разпродаваха по 9 лева на акция (оттогава до днес е дало към 150 лева на акция само дивиденти) и имаше обща капитализация около 40 милиона лева, горе-долу толкова беше и на Софарма (по спомени, но едва ли греша)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
Като е елементарно, дай данните ти. Ама ги дай като процент от инвестицията, а не като абсолютна стойност. И включи в данните колко са получили акционерите във влятите дружества, като Севтополис. Наистина ще е интересно да се види.
ходи....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Бончо, да ти задам и на теб елементарния въпрос - Колко компании би изброил, които са дали повече дивиденти на миноритарите от Софарма? Говорим за пенсионни фондове, Гошо, Пешо, мен..... Надявам се да отговориш, а да не се покриеш като останалите хейтъри.
И нещо много важно - никой не ви гони от дискусията,а напротив - вие гоните всеки един, който има различно мнение от вашето! Нека да обсъждаме, но с числа ако е възможно!
Коментар
� -
Не знам дали има някакво отношение към Софарма.. сигурно има. Българинът не купува български стоки. Има мн български фирми, които продават най-малко в Бг. Дори рекламата им предизвиква само хейт и обратен ефект. Така, че ние сами си вкарваме автоголове цял живот. Едно и също лекарство с 5 наименования се купува на принципа - последната видяна тв реклама. В аптеката някаква майка си купуваше витамини за детето, обяснението на продавачката беше - Има такива и български. - Ааа не български дайте от другите. Какви са "другите" няма никакво значение.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Boncho Разгледай мнение
Защо така? Като не сме “мажоритари”, нямаме право да си изказваме мнението, така ли? Дай да погледнем реално на нещата. Г-н Донев, откакто придоби компанията (айде да не си отваряме устата как) какво е направил реално за компанията? Прадават си продуктите, разработени по Татово време. Опитаха се с нови продукти, тотална греда. Ни вдигнахме самолета, ни отказахме цигарите. Смучат каквото могат, останало от комунизма от тази компания и нищо ново и иновативно не сме видяли. Ясно, че продаваме генерици и не сме узряли за ар енд ди, ама така няма да изкараме дълго. Както каза колегата, във фармацията, 10 години са цял век, а тук не сме мръднали и сантиметър от 89 година.
И нещо много важно - никой не ви гони от дискусията,а напротив - вие гоните всеки един, който има различно мнение от вашето! Нека да обсъждаме, но с числа ако е възможно!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте,
На който не му харесва компанията спокойно може да купи от другата фармация на БФБ - Чайкафарма)))
Който иска смяна на мениджмънта - да направи враждебно изкупуване и като събере 51% да сменя, до тогава да си направи своя и успех!
15% мисля че резултатите от юни малко ме заблудиха - да спада е голям, но си направих труда да се върна юни 2017 и видях че тогава е имало доста значителен ръст - 58% някъде май беше, ето защо като имам в предвид това - приемам че драмата не е голяма.
Чакам си дивидента и мисля че покупки на 4,05 ще ми донесат бърза доходност от 5% до септември, но да видим!
Успех на всички и хубаво лято!
Защо така? Като не сме “мажоритари”, нямаме право да си изказваме мнението, така ли? Дай да погледнем реално на нещата. Г-н Донев, откакто придоби компанията (айде да не си отваряме устата как) какво е направил реално за компанията? Прадават си продуктите, разработени по Татово време. Опитаха се с нови продукти, тотална греда. Ни вдигнахме самолета, ни отказахме цигарите. Смучат каквото могат, останало от комунизма от тази компания и нищо ново и иновативно не сме видяли. Ясно, че продаваме генерици и не сме узряли за ар енд ди, ама така няма да изкараме дълго. Както каза колегата, във фармацията, 10 години са цял век, а тук не сме мръднали и сантиметър от 89 година.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение...а как да разрасне бизнеса...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
...с такива изказвания и такива приятели на Софарма врагове не са и необходими! Всички които имат под 51% да духат супата и да се разкарат от форума /пазара на италиански/....Déjà vu! .....именно тук се крие и разковничето за "успеха" на Софарма!!!!!
Колко компании би изброил, които са дали повече дивиденти на миноритарите от Софарма? Говорим за пенсионни фондове, Гошо, Пешо, мен.....Пътека се прави камък по камък!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдравейте,
На който не му харесва компанията спокойно може да купи от другата фармация на БФБ - Чайкафарма)))
Който иска смяна на мениджмънта - да направи враждебно изкупуване и като събере 51% да сменя, до тогава да си направи своя и успех!
15% мисля че резултатите от юни малко ме заблудиха - да спада е голям, но си направих труда да се върна юни 2017 и видях че тогава е имало доста значителен ръст - 58% някъде май беше, ето защо като имам в предвид това - приемам че драмата не е голяма.
Чакам си дивидента и мисля че покупки на 4,05 ще ми донесат бърза доходност от 5% до септември, но да видим!
Успех на всички и хубаво лято!
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар