IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

ОК ама тогава и акцията трябва да се движи по подобаващ начин а тя пада. Теоретичната цена на варантите е 6.84 (текуща цена на акцията) минус 4.13 (цена на упражняване) минус 0.9 (дивидент декемрви). И така цената е равна на 1.81 лева за варант. И това е цената на варант с нулева печалба при трансформирането му в акция. Значи варантът трябва да струва под 1.81. Според мен справедливата цена на варант в момента е не повече от 1.5 лева за бройка.
    Запознай се с терорията за оценка на опции. Ти имаш 1-годишна опция и имаш и времева стойност все пак. Не че някога варантите са достигали цени, които на теория трябва да достигнат, но като логика дори - твоята логика, че цената трябва да е с дисконт спрямо вътрешната стойност - аз не я разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Купувачите на варанти ще могат да купят акция на Софарма на 4.13 не сега, ами ще могат и след година! Бизнесът си расте, а ако дойдат новини от САЩ след една година възможно ли е цените да бъдат и по-височки?
      ОК ама тогава и акцията трябва да се движи по подобаващ начин а тя пада. Теоретичната цена на варантите е 6.84 (текуща цена на акцията) минус 4.13 (цена на упражняване) минус 0.9 (дивидент декемрви). И така цената е равна на 1.81 лева за варант. И това е цената на варант с нулева печалба при трансформирането му в акция. Значи варантът трябва да струва под 1.81. Според мен справедливата цена на варант в момента е не повече от 1.5 лева за бройка.
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Аре бе какво става с тия варанти. Не падат. Акцията пада, варантите седят на 2 кинта. Няма никаква логика да са толкова скъпи.
        Ако купиш сега варант и превърнеш в акция при тази цена на акцията просто няма смисъл. Много интересно на какво се надяват купувачите на варанти.
        Купувачите на варанти ще могат да купят акция на Софарма на 4.13 не сега, ами ще могат и след година! Бизнесът си расте, а ако дойдат новини от САЩ след една година възможно ли е цените да бъдат и по-височки?

Коментар

• Аре бе какво става с тия варанти. Не падат. Акцията пада, варантите седят на 2 кинта. Няма никаква логика да са толкова скъпи.
          Ако купиш сега варант и превърнеш в акция при тази цена на акцията просто няма смисъл. Много интересно на какво се надяват купувачите на варанти.
          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• В петък, в последните 10 мин. на търговската сесия някой събра отгоре ACHV. До + 9.59%.
            Не намирам никакви значими новини. Да видим в следващите дни дали ще излезе Form 4...
            Щото... спешното приземяване може да се отложи за необозримото бъдеще...

Коментар

• Падат от август ,а тук фърчиме във въздуха неадекватно и без криле
              Е,ще се наложи спешно приземяване

https://tvc-invdn-com.investing.com/...64a4a5999b.png

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Адски скъпи даже.И много по-надолу ще се търгуват от 1.70
                Като гледаш кораба майка как пада,смятай.
                Това е само началото !
                Доста камилчета ще изтръпнат ноември
                Това не е хейт,както би казал БФБ глупака

Wall Street се срина под тежестта на увеличената доходност на американските ценни книжа

https://www.investor.bg/a/538-pazari...-tsenni-knizha

Коментар

• Първоначално изпратено от Софарма на 20.07.
                  За първото полугодие на 2023 година продажбите нарастват общо с 13%, в т.ч. спад на продажбите на вътрешен пазар с 1% и 24% ръст на продажбите за износ.
                  Първоначално изпратено от Софарма на 20.10.
                  За деветмесечието на 2023 година продажбите нарастват общо с 15%, в т.ч. ръст на продажбите на вътрешен пазар с 1% и 25% ръст на продажбите за износ.

Коментар

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
                    Амен, амен...тръгна по пътя на ЧайкаФарма - висококачествените лекарства...
                    онези са 1,4 млрд капитализация, а нашите хора са само 0,2 по малко... Но пък повече заслужават от чайките
                    Ако калкулациите в сайта на БФБ са верни P/E е 322, което леко надценено и надали натам са се запътили. Интересно ако имаше къси продажби дали пазарът нямаше сам да коригира свръхвисоката цена на Чайката.

Коментар

Просто в момента според мен са много скъпи. Трябва да се търгуват под 1.7 лева...
                      Адски скъпи даже.И много по-надолу ще се търгуват от 1.70
                      Като гледаш кораба майка как пада,смятай.
                      Това е само началото !
                      Доста камилчета ще изтръпнат ноември
                      Last edited by petrg5s; 20.10.2023, 13:13.

Коментар

• Амен, амен...тръгна по пътя на ЧайкаФарма - висококачествените лекарства...
                        онези са 1,4 млрд капитализация, а нашите хора са само 0,2 по малко... Но пък повече заслужават от чайките

Коментар

• https://www.sopharmagroup.com/bg/pre...lianc-blgariya

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Тея варанти са с 10-15% спред повечето дни.Хич не ги смятай като някъв показател
                            Не ги гледам като показател. Просто в момента според мен са много скъпи. Трябва да се търгуват под 1.7 лева...

Коментар

Интересно, че варантите не падат под 2 лева. това калкулира цена на акциите от над 7+ лева. И това е break-even цена. Аз продадох моите варанти за 2.19 и чакам в ниското да си ги върна пак.
                              Тея варанти са с 10-15% спред повечето дни.Хич не ги смятай като някъв показател

Коментар

• Интересно, че варантите не падат под 2 лева. това калкулира цена на акциите от над 7+ лева. И това е break-even цена. Аз продадох моите варанти за 2.19 и чакам в ниското да си ги върна пак.

Коментар

Working...
                                X