Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение
Няма да има дивидент за Трейдинга.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Има документ в х3, но накратко 200 000 облигации всяка с цена 100лв със срок от 5г. При годишна лихва 6 месечния юробор +2%, но не повече от 6%. Конвертируеми 1:10 - след 5г си взимаш или главницата или ги обръщаш в акции. Нещо, което не ми става ясно е, че хем са конвертируеми 1:10(1 облигация за 10 акции), хем пише "конвертиране в такъв брой акции отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Абе Манчев, на руския пазар ли ще се търгуват тия 200 милиона в американски облигации???
Last edited by mancev; 26.11.2023, 16:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Това е облигацията на Доверие. Демек ниска доходност и неясна цена на конверсията. Не бих я докоснал!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение
Има документ в х3, но накратко 200 000 облигации всяка с цена 100лв със срок от 5г. При годишна лихва 6 месечния юробор +2%, но не повече от 6%. Конвертируеми 1:10 - след 5г си взимаш или главницата или ги обръщаш в акции. Нещо, което не ми става ясно е, че хем са конвертируеми 1:10(1 облигация за 10 акции), хем пише "конвертиране в такъв брой акции отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение".Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
може ли по-подробно за тези облигации - какви облигации, от къде/как ги купуваш ? това доходност за година ли е?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Това без информация в какво, кога и как ще се инвестира са си приказки от пусто в празно. То ако вложиш 200 милиона в американски облигации примерно, ще ти носят повече от 40 милиона...
Абе Манчев, на руския пазар ли ще се търгуват тия 200 милиона в американски облигации???
- 3 Харесвания
Коментар
-
Това без информация в какво, кога и как ще се инвестира са си приказки от пусто в празно. То ако вложиш 200 милиона в американски облигации примерно, ще ти носят повече от 40 милиона...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това без информация в какво, кога и как ще се инвестира са си приказки от пусто в празно. То ако вложиш 200 милиона в американски облигации примерно, ще ти носят повече от 40 милиона...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Аз го разбирам че 40 мил. ще носи само тази инвестиция от 200 милиона
- 1 like
Коментар
-
За Трейдинга каза ли нещо........... дивидент или друго?
Коментар
-
Аз го разбирам че 40 мил. ще носи само тази инвестиция от 200 милионаМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнениеГ-н Донев подчерта напреднали преговори за нови инвестиции на Софарма в размер до 200 мил. лв. Моето мнение е, че това ще ни донесе до 200 мил лв годишни приходи и 40 мил лв печалба.
Коментар
-
Предполагам тези 200 милиона ще се търсят от пазара? И то хубаво че сте си гласували над 100 милиона дивидент, но каква е логиката да изплащаш с едната ръка 100, а с другата да търсиш 200? Но вие си знаете де. Евентуална печалба от 40 милиона, при над милиардна оценка, не ми звучи привлекателно така или иначе. Доверието при мен към групата клони към нула, откакто спряха дивидента при Трейдинга, а само месеци преди това твърдяха че точно това ще бъде дивидентната компания в групата.Иначе се надявам че сте си прекарали добре...
- 1 like
Коментар
Коментар