IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Според мен това с липсата на дивидент се прави с цел да се държи цената на акцията ниска, за да може евентуално бъдещо търгово да е на ниска цена. По спомен един от пенсионните фондове има малко над 5% и ако те не се продадат евтино, номера с натискане на цената няма да мине.
    При консолидирани P/E над 20 при трейдинга и при липсата на дивидент и 4 кинта са и много на таз артия.
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение

Няма да има дивидент за Трейдинга.
      Според мен това с липсата на дивидент се прави с цел да се държи цената на акцията ниска, за да може евентуално бъдещо търгово да е на ниска цена. По спомен един от пенсионните фондове има малко над 5% и ако те не се продадат евтино, номера с натискане на цената няма да мине.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Има документ в х3, но накратко 200 000 облигации всяка с цена 100лв със срок от 5г. При годишна лихва 6 месечния юробор +2%, но не повече от 6%. Конвертируеми 1:10 - след 5г си взимаш или главницата или ги обръщаш в акции. Нещо, което не ми става ясно е, че хем са конвертируеми 1:10(1 облигация за 10 акции), хем пише "конвертиране в такъв брой акции отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение".
        Ако до момента на конверсия има друго капиталово събитие е редно съотношението на конверсия да се промени. Затова е написано по този начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Абе Манчев, на руския пазар ли ще се търгуват тия 200 милиона в американски облигации???
          Прави сте, че яко съм объркал сметките. Моя грешка. Ами успех на Софарма тогава. Ще се радвам да ги видя тези 40 милиона допълнителна печалба...
          Last edited by mancev; 26.11.2023, 16:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Това е облигацията на Доверие. Демек ниска доходност и неясна цена на конверсията. Не бих я докоснал!
            Да, мислех, че за тях става въпрос, извинявам се

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Има документ в х3, но накратко 200 000 облигации всяка с цена 100лв със срок от 5г. При годишна лихва 6 месечния юробор +2%, но не повече от 6%. Конвертируеми 1:10 - след 5г си взимаш или главницата или ги обръщаш в акции. Нещо, което не ми става ясно е, че хем са конвертируеми 1:10(1 облигация за 10 акции), хем пише "конвертиране в такъв брой акции отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение".
              Това е облигацията на Доверие. Демек ниска доходност и неясна цена на конверсията. Не бих я докоснал!
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

може ли по-подробно за тези облигации - какви облигации, от къде/как ги купуваш ? това доходност за година ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Това без информация в какво, кога и как ще се инвестира са си приказки от пусто в празно. То ако вложиш 200 милиона в американски облигации примерно, ще ти носят повече от 40 милиона...

Абе Манчев, на руския пазар ли ще се търгуват тия 200 милиона в американски облигации???

Коментар

Това без информация в какво, кога и как ще се инвестира са си приказки от пусто в празно. То ако вложиш 200 милиона в американски облигации примерно, ще ти носят повече от 40 милиона...
                    Десет годишна американска облигация носи 4.7% на година, не 20%. Нещо сметките са ти грешни!

Коментар

може ли по-подробно за тези облигации - какви облигации, от къде/как ги купуваш ? това доходност за година ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Аз го разбирам че 40 мил. ще носи само тази инвестиция от 200 милиона

Коментар

За Трейдинга каза ли нещо........... дивидент или друго?
                          Няма да има дивидент за Трейдинга.

Коментар

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение
                              Г-н Донев подчерта напреднали преговори за нови инвестиции на Софарма в размер до 200 мил. лв. Моето мнение е, че това ще ни донесе до 200 мил лв годишни приходи и 40 мил лв печалба.
                              За Трейдинга каза ли нещо........... дивидент или друго?

Коментар

Предполагам тези 200 милиона ще се търсят от пазара? И то хубаво че сте си гласували над 100 милиона дивидент, но каква е логиката да изплащаш с едната ръка 100, а с другата да търсиш 200? Но вие си знаете де. Евентуална печалба от 40 милиона, при над милиардна оценка, не ми звучи привлекателно така или иначе. Доверието при мен към групата клони към нула, откакто спряха дивидента при Трейдинга, а само месеци преди това твърдяха че точно това ще бъде дивидентната компания в групата.Иначе се надявам че сте си прекарали добре...

Коментар

Working...
                                X