IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
    Не ми отговори как точно щеше да го изиграеш - от кой ще вземеш книжата назаем? И колко ще вземеш? И ако евентуално се намери авантюрист който да ти даде назаем, колко можеш да продадеш и ако ги продадеш как ще ги събираш за да ги върнеш след това? Това са въпросите, на които трябва да си отговориш, другото са празни приказки. Когато имаш силен мажоритар, всичко което можеш да направиш е да загубиш...
    Кви са тея алогични глупости ?

Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    Силен отчет, никаква пазарна реакция. Интересно. Може би аз нещо не схващам.
    100 пъти повторихме,че Чичо е 99.99% от пазара,ти реакция чакаш когато него го няма ?
    След някой друг ден ще се включи.Сърбят го ръцете вече
    Last edited by petrg5s; 29.11.2023, 18:13.

Коментар

• 1. Задължения по получени заеми към банки и небанкови финансови институции 1-0612 278 589 158 355

Коментар

• Силен отчет, никаква пазарна реакция. Интересно. Може би аз нещо не схващам.
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Е как какво??? Шегуваш ли се?

Цената щеше да е много далеч от сегашната.И в тези месеци когато Чичовия е извън пазара, какво мислиш,че ще става ? Голо мечо хоро
          Като цяло цената щеше да е много по-реална отколкото сега,независимо от нивото.
          Не ми отговори как точно щеше да го изиграеш - от кой ще вземеш книжата назаем? И колко ще вземеш? И ако евентуално се намери авантюрист който да ти даде назаем, колко можеш да продадеш и ако ги продадеш как ще ги събираш за да ги върнеш след това? Това са въпросите, на които трябва да си отговориш, другото са празни приказки. Когато имаш силен мажоритар, всичко което можеш да направиш е да загубиш...

Коментар

Интересно ми е какво щеше да е различно в този случай, ако пазара позволяваше къси продажби. Дай пример как точно щеше да го изиграеш, защото аз не мисля, че в пазар на който имаш голям мажоритар можеш да продаваш на късо и да спечелиш.
            Е как какво??? Шегуваш ли се?

Цената щеше да е много далеч от сегашната.И в тези месеци когато Чичовия е извън пазара, какво мислиш,че ще става ? Голо мечо хоро
            Като цяло цената щеше да е много по-реална отколкото сега,независимо от нивото.
            Last edited by petrg5s; 28.11.2023, 16:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Всичко с месечен RSI 92 е не балон,а дирижабъл.

РАзбира се спецификата на нашия пазар (едно лице и свързаните нему да са 99.99% от изтъргувания обем) ,както и липсата на къси продажби изкривяват силно пазара
              Интересно ми е какво щеше да е различно в този случай, ако пазара позволяваше къси продажби. Дай пример как точно щеше да го изиграеш, защото аз не мисля, че в пазар на който имаш голям мажоритар можеш да продаваш на късо и да спечелиш.

Коментар

• [QUOTE=petrg5s;n4132768]

РАзбира се спецификата на нашия пазар (едно лице и свързаните нему да са 99.99% от изтъргувания обем) ,както и липсата на къси продажби изкривяват силно пазара

$$$$$$$$$$$

Всичко с предходен 4-месечен RSI e ударило 192 , но не балон, а неодържим-дирижабъл. ...
                И труден за приземяване!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

Ex-dividend P/E ще е 11. Не знаех, че фармацевтична компания с P/E от 11 и стабилен бизнес модел е балон.
                  Но всеки си има глава на раменете и сам може да си прецени.

https://www.tradingview.com/x/pY1trHHI

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
                    Този балон прекалено много се наду
                    Ex-dividend P/E ще е 11. Не знаех, че фармацевтична компания с P/E от 11 и стабилен бизнес модел е балон.
                    Но всеки си има глава на раменете и сам може да си прецени.
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
                      Този балон прекалено много се наду
                      От 2 месеца не мърда.А що не мърда? Щото Чичо не може да купува.Без него нищо не става !!! Той е 99.9999% от пазара.Той е всичко
                      Сега от декември ще видим какви ги е намислил

Коментар

• Този балон прекалено много се наду

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Нямат какво да отписват от инвестициите, но това не означава че няма да отписват от вземанията си.

В пряка реч е казвано не веднъж,- първо да си намалят ливериджа до нива, които няма да пречат(тежат) на "мама"!
                          След това те са си в ... - в Мама

Коментар

P/E е над 20, защото имаха обезценки за над 20 млн.лв (Лековит е нулиран) през последното тримесечие на 2022. Вече няма какво да отписват, освен аптеките, но се съмнявам това да се случи, защото ще означава че са купени на твърде висока цена (а продавачите на основния пакет аптеки бяха Донев и Стоев). Така че печалбата отива към 30 млн.лв за тази година. Това означава P/E около 7, което за мен си е атрактивно ниво.
                            Нямат какво да отписват от инвестициите, но това не означава че няма да отписват от вземанията си.

Коментар

P/E е над 20, защото имаха обезценки за над 20 млн.лв (Лековит е нулиран) през последното тримесечие на 2022. Вече няма какво да отписват, освен аптеките, но се съмнявам това да се случи, защото ще означава че са купени на твърде висока цена (а продавачите на основния пакет аптеки бяха Донев и Стоев). Така че печалбата отива към 30 млн.лв за тази година. Това означава P/E около 7, което за мен си е атрактивно ниво.
                              +1

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

При консолидирани P/E над 20 при трейдинга и при липсата на дивидент и 4 кинта са и много на таз артия.

Коментар

Working...
                                X