If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
точно, проблема е че маркетмейкъра е Ромфарм, а те са трън в очете на партньорите, защото Ромфарм от партньор на чичото се превърна във враг и това партньорите го приеха за предателство. А и отделно ги напълни с акции на цени от 4.25 - 4.5 лв. и след това загубите бяха тежки. Сега наличието му по позицията ги изнервя, защото те с нетърпение се опитваха да го отърват от акциите му на 4.27, но не успяха изцяло, а сега той пак ги увеличава. Трудно ще го отлъчат, та затова сега ще ги обвиняват в манипулативни дийствия и други подобни глупости.
Нещо си объркал филмът и то не само филмът ами и жанрът
тия роми са ни хванали в такава вилка!!!
На 3,3 пълнят на 4,2 продават - направо гадост, няма измъкване...
В ТР не намирам входирана покана за ИОСА...
п.п. няколк интересни за мен неща от доклада:
- "Разходите за персонал (с относителен дял 30% от разходите за дейността) намаляват с 1,4 млн. лв. или с 5% от 26,9 млн. лв. през първо полугодие 2018 г. до 25,5 млн. лв. през първо полугодие 2019 г."
- "Нетните парични потоци през първото полугодие на 2019 г., генерирани от оперативна дейност, са в размер 20,7 млн. лв. входящ поток, от инвестиционна дейност са в размер на 74,4 млн. лв. изходящ поток и от финансова дейност са в размер на 46,4 млн. лв. изходящ поток. В резултат на тези дейности паричните средства и еквиваленти намаляват нетно със 7,3 млн. лв. и към 30.06.2019 г. са в размер 1,7 млн. лв., спрямо 9 млн. лв. към 01.01.2019 г."
- "Разработки
• Извършва се фармацевтично разработване на 20 нови лекарствени продукти.
• Трансферирани/в процес на транфер са 5 лекарствени продукта и валидирани/оптимизирани са 23 производствени процеси/технологии."
по позицията се появи маркетмейкър ....... а някои побързаха да го обявят за манипулатор...
нема угодия, ей!!!
точно, проблема е че маркетмейкъра е Ромфарм, а те са трън в очете на партньорите, защото Ромфарм от партньор на чичото се превърна във враг и това партньорите го приеха за предателство. А и отделно ги напълни с акции на цени от 4.25 - 4.5 лв. и след това загубите бяха тежки. Сега наличието му по позицията ги изнервя, защото те с нетърпение се опитваха да го отърват от акциите му на 4.27, но не успяха изцяло, а сега той пак ги увеличава. Трудно ще го отлъчат, та затова сега ще ги обвиняват в манипулативни дийствия и други подобни глупости.
Търговската активност на Ромфарм е трудно да се определи като спекулантска. Спекулатска е търговията на Огнян Донев и жена му, които купуват 2000 акции на Софарма, продават 3000 акции на Софарма Трейдинг, докатоТелекомплект продава 7 000 акции на Софарма и т.н.
Ромфарм явно оценяват компанията на определена цена и при достигането и продават, а сега след продължителен съществен спад в зената за период от близо 2 години, може да виждат стойност и купуват. Това определено не е спекулантско поведение и още повече манипулативно, в случая думата е използвана неправилно. А за дребните участници това е най-доброто, когато голям участник осигурява ликвидност на пазара, могат да си купуват и продават колкото си искат!
Приемам забележката. Съгласявам се. Гледах по различен начин на ситуацията и се заблудих. Извинете.
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Реално те си купуват и продават чисто спекулантски и не правят нищо нередно, в правото са си като участници на борсата. Обаче пазарът ни е толкова малък и това го прави манипулируем. Това е.
Друг е въпросът колко е полезно за другите участници, особено дребните
Търговската активност на Ромфарм е трудно да се определи като спекулантска. Спекулатска е търговията на Огнян Донев и жена му, които купуват 2000 акции на Софарма, продават 3000 акции на Софарма Трейдинг, докатоТелекомплект продава 7 000 акции на Софарма и т.н.
Ромфарм явно оценяват компанията на определена цена и при достигането и продават, а сега след продължителен съществен спад в зената за период от близо 2 години, може да виждат стойност и купуват. Това определено не е спекулантско поведение и още повече манипулативно, в случая думата е използвана неправилно. А за дребните участници това е най-доброто, когато голям участник осигурява ликвидност на пазара, могат да си купуват и продават колкото си искат!
Въпроса ми е в какъв смисъл се използва думата МАНИПУЛАЦИЯ, в смисъла на регламентите за предотвраняване на злоупотреби с финансови инструменти! От отговора ти се разбира само че акцията се търгува в някакви граници, които се определят от значително по обем търсене и предлагане, но какво общо има това с МАНИПУЛАЦИЯ?
Реално те си купуват и продават чисто спекулантски и не правят нищо нередно, в правото са си като участници на борсата. Обаче пазарът ни е толкова малък и това го прави манипулируем. Това е.
Друг е въпросът колко е полезно за другите участници, особено дребните
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Ами много просто, сега акцията ще се движи в тези граници 3,27-4,27, където те купуват на 3,27 и продават на 4,27. Аз и ти или повечето, които търгуват с акцията, можем ли да им купим целия пакет, който виси на 4,27?
Въпроса ми е в какъв смисъл се използва думата МАНИПУЛАЦИЯ, в смисъла на регламентите за предотвраняване на злоупотреби с финансови инструменти! От отговора ти се разбира само че акцията се търгува в някакви граници, които се определят от значително по обем търсене и предлагане, но какво общо има това с МАНИПУЛАЦИЯ?
За мен си е чиста манипулация. - Да обявиш, че ще си продаваш над 20 милиона акции по 4,27. и да разпродадеш 2/3ти, в резултат на което играчорите да се надлъгват под тази цена, да скапеш ръста на акцията за 2г, а после да купуваш с .лев отдолу ... ало извинете
Не разбирам какво се има предвид под манипулация, в смисъл на Регламентите за пазарни злоупотреби с финансови инструменти ли?
Ами много просто, сега акцията ще се движи в тези граници 3,27-4,27, където те купуват на 3,27 и продават на 4,27. Аз и ти или повечето, които търгуват с акцията, можем ли да им купим целия пакет, който виси на 4,27?
Някой кара ли ви насила да купувате на 4,27лв. че да е манипулация?
За мен си е чиста манипулация. - Да обявиш, че ще си продаваш над 20 милиона акции по 4,27. и да разпродадеш 2/3ти, в резултат на което играчорите да се надлъгват под тази цена, да скапеш ръста на акцията за 2г, а после да купуваш с .лев отдолу ... ало извинете
Твоята теза е че някой продава на 3.50 или на 3.30, защото Ромфарм продавали на 4.30, така ли?
Или ако не купуваха сега всичко щеше да е наред. Ако оценяват акцията на 4.26 и са готови да продават на цени над тази ст-ст, защо да не почнат да купуват като падне с 25% под нея? Аз поне не разбирам.
Ромфарм не са обявявали нищо. Те си действат. Обяви го "гуруто на БФБ", "големия ИГРАЧ", Снуп Оги Доги.
Коментар