Първоначално изпратено от Orange Ray
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Ромфарм не са обявявали нищо. Те си действат. Обяви го "гуруто на БФБ", "големия ИГРАЧ", Снуп Оги Доги.
Поне да я бяха пуснали и официално преди това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Твоята теза е че някой продава на 3.50 или на 3.30, защото Ромфарм продавали на 4.30, така ли?
Или ако не купуваха сега всичко щеше да е наред. Ако оценяват акцията на 4.26 и са готови да продават на цени над тази ст-ст, защо да не почнат да купуват като падне с 25% под нея? Аз поне не разбирам.
Сега дори тези, които преди няколко дни са купили за бърза "врътка" много вероятно да ги пускат за продажба с едни 20-30 стинки отгоре - сума по-голяма и от дивидента. Защото знаят, че докато пакета не мине, няма смисъл да очакват повече от обявеното. Така целият диапазон 3.30 до 4,27 стана определен за сделки на единият от мажовците.
След като всички са толкова щастливи, от това акцията с най-голяма тежест в софикс да е лимитирана на 4,27 за неясно колко дълъг период - защо не купувате ? Като не се чувствате манипулирани и щом всичко е наред - купувайте и освободете продавача от мъките.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мда, гледам че в корпоративния календар ИОСА на дата 13.09. е изчезнала - та явно и свикване на ИОСА няма да има...
http://www.sopharmagroup.com/bg/akcenti/sbitiya
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
точно, проблема е че маркетмейкъра е Ромфарм, а те са трън в очете на партньорите, защото Ромфарм от партньор на чичото се превърна във враг и това партньорите го приеха за предателство. А и отделно ги напълни с акции на цени от 4.25 - 4.5 лв. и след това загубите бяха тежки. Сега наличието му по позицията ги изнервя, защото те с нетърпение се опитваха да го отърват от акциите му на 4.27, но не успяха изцяло, а сега той пак ги увеличава. Трудно ще го отлъчат, та затова сега ще ги обвиняват в манипулативни дийствия и други подобни глупости.и то не само филмът ами и жанрът
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
тия роми са ни хванали в такава вилка!!!
На 3,3 пълнят на 4,2 продават - направо гадост, няма измъкване...
В ТР не намирам входирана покана за ИОСА...
п.п. няколк интересни за мен неща от доклада:
- "Разходите за персонал (с относителен дял 30% от разходите за дейността) намаляват с 1,4 млн. лв. или с 5% от 26,9 млн. лв. през първо полугодие 2018 г. до 25,5 млн. лв. през първо полугодие 2019 г."
- "Нетните парични потоци през първото полугодие на 2019 г., генерирани от оперативна дейност, са в размер 20,7 млн. лв. входящ поток, от инвестиционна дейност са в размер на 74,4 млн. лв. изходящ поток и от финансова дейност са в размер на 46,4 млн. лв. изходящ поток. В резултат на тези дейности паричните средства и еквиваленти намаляват нетно със 7,3 млн. лв. и към 30.06.2019 г. са в размер 1,7 млн. лв., спрямо 9 млн. лв. към 01.01.2019 г."
- "Разработки
• Извършва се фармацевтично разработване на 20 нови лекарствени продукти.
• Трансферирани/в процес на транфер са 5 лекарствени продукта и валидирани/оптимизирани са 23 производствени процеси/технологии."
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениепо позицията се появи маркетмейкър ....... а някои побързаха да го обявят за манипулатор...
нема угодия, ей!!!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Търговската активност на Ромфарм е трудно да се определи като спекулантска. Спекулатска е търговията на Огнян Донев и жена му, които купуват 2000 акции на Софарма, продават 3000 акции на Софарма Трейдинг, докатоТелекомплект продава 7 000 акции на Софарма и т.н.
Ромфарм явно оценяват компанията на определена цена и при достигането и продават, а сега след продължителен съществен спад в зената за период от близо 2 години, може да виждат стойност и купуват. Това определено не е спекулантско поведение и още повече манипулативно, в случая думата е използвана неправилно. А за дребните участници това е най-доброто, когато голям участник осигурява ликвидност на пазара, могат да си купуват и продават колкото си искат!Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Реално те си купуват и продават чисто спекулантски и не правят нищо нередно, в правото са си като участници на борсата. Обаче пазарът ни е толкова малък и това го прави манипулируем. Това е.
Друг е въпросът колко е полезно за другите участници, особено дребните
Ромфарм явно оценяват компанията на определена цена и при достигането и продават, а сега след продължителен съществен спад в зената за период от близо 2 години, може да виждат стойност и купуват. Това определено не е спекулантско поведение и още повече манипулативно, в случая думата е използвана неправилно. А за дребните участници това е най-доброто, когато голям участник осигурява ликвидност на пазара, могат да си купуват и продават колкото си искат!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Въпроса ми е в какъв смисъл се използва думата МАНИПУЛАЦИЯ, в смисъла на регламентите за предотвраняване на злоупотреби с финансови инструменти! От отговора ти се разбира само че акцията се търгува в някакви граници, които се определят от значително по обем търсене и предлагане, но какво общо има това с МАНИПУЛАЦИЯ?
Друг е въпросът колко е полезно за другите участници, особено дребнитеМненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Ами много просто, сега акцията ще се движи в тези граници 3,27-4,27, където те купуват на 3,27 и продават на 4,27. Аз и ти или повечето, които търгуват с акцията, можем ли да им купим целия пакет, който виси на 4,27?Last edited by 4f4; 31.07.2019, 15:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнение
За мен си е чиста манипулация. - Да обявиш, че ще си продаваш над 20 милиона акции по 4,27. и да разпродадеш 2/3ти, в резултат на което играчорите да се надлъгват под тази цена, да скапеш ръста на акцията за 2г, а после да купуваш с .лев отдолу ... ало извинете
Коментар
-
Ами много просто, сега акцията ще се движи в тези граници 3,27-4,27, където те купуват на 3,27 и продават на 4,27. Аз и ти или повечето, които търгуват с акцията, можем ли да им купим целия пакет, който виси на 4,27?
- 1 like
Коментар
Коментар