IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
    Някъде бях чел анализ на западни семейни компании, как второто поколение водело бизнеса до банкрут и едва третото поколение назначавало професионален мениджмънт.
    Не коментирам конкретния казус, понеже нямам лични наблюдения, но това твърдение не е лишено от истина. Напълно важи и е доказано с много изследвания, че талантите и приликите се предават през поколение, независимо бизнес нюх ли е, артистичен или нещо друго. От собствен поглед мога да го потвърдя в моето семейство и в още десетки, където ги познавам. Всеки може да се замисли колко общо има с някой дядо/баба. Често има гений родител, детето....без коментар и после внук/внучка с или по - добри способности от дядото. При по - заможните се обяснява допълнително, че успял родител често разглезва детето, като му дава всичко, което не е имал той самият като млад, обаче на по - късен етап вижда грешките си и си взима поука и корекция при третото поколение.

Преди години в университета се запознах случайно с Иван, в последствие разбрах, че фамилията е Донев. Нормален, възпитан, ерудиран, не е леке, каквото би се очаквало. Не виждам нищо странно и укорително човек да си назначи детето в собствена фирма, аз също бих го направил. Коментарът с fortiss и буците е забавен, но ако синът му е способен и има подходяща позиция, какво лошо, ако бъде назначен и той? Сега нека пожелаем успех на Симеон Донев, пък после да съдим по резултатите.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• А после се чудим защо сме на сто и не знам кое си място по свобода на медиите....?!

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

Много сполучливо и точно сравнение, не мога да се сетя за по-поразителна прилика в световен мащаб.

Бонификацията също не е без прецедент на БФБ, ама в момента е малко неловко да се сещаме и да говорим за нея, затова да сменим темата с едно логично и разумно предложение.

Като цяло искам да предложа да се намерят подходящи позиции и за децата на останалите акционери, все пак "нормално е" и трябва да им се даде шанс. Предлагам Фортиса да води списъка на желаещите, той е най-обективен все пак.След това списъкът ще се сведе до знанието на българския Мърдок, който вярваме немедленно и с цялото си сърце ще се захване с назначенията... Така и това леко колебание в безрезервната вяра ще отпадне и акционерният живот ще може да продължи безметежно в ритъма на познатата ни песен "НАЙ !"
        Ти недей предлага такива неща, че фортис има син, дето основното му развлечение извън ритането на буци в Търговищко е да ходи на събранията на "г-н Донев" Мисля, че заслужава шансът да е поне зам ИД на мумифицирания трейдинг, зер татко му е виден миноритар, няма само "г-н Донев" да блажи я

НАЙ!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Веднага се сещам за Мърдок фирмите. Сините чипове вече не са второ и трето поколение Нормално е. Проблема идва когато децата не са кадърни като родителите си .... Изчкайте да видите тези младежи какво могат. Може да ви изненадат приятно. Вече от няколко години трупат опит.

Напълно съм съгласен стеб, ще трябва да уважим даденият шанс и следим развитието им!

Коментар

Веднага се сещам за Мърдок фирмите. Сините чипове вече не са второ и трето поколение Нормално е. Проблема идва когато децата не са кадърни като родителите си .... Изчкайте да видите тези младежи какво могат. Може да ви изненадат приятно. Вече от няколко години трупат опит.
            Не съм сигурен, че news corp е добро сравнение. Една бърза проверка показва, че там free float е 100, т.е. мениджънта е одобрен от несвързани акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Донев предупреждаваше, че ще даде път на младите и способните и аз се надявах, че това не означава шуробаджанащина, но явно съм го надценил. Интересно, това ако се беше случило в някоя западна компания как би се възприело?
              Нали имаше въпроси - Кой е мениджмънта? Е това е мениджмънта от приватизацията насам, който коли и беси във Фирмата. Буквално роднина, милиционер или син на милиционери...., разбирай бившото ДС. На времето на един младежки форум в ММЦ Приморско беше и синът на собственика на Фиат. Беше започнал работа във фирмата като обикновен работник, за да се запознае с нещата отдолу нагоре. Форумът се превърна в края си в паметен купон и той помоли по телефона баща си да остане още два дни до следващия полет за Италия. Баща му не му разреши.... Никой не го е еня за Софарма! Лесно дошло, лесно отишло....

Коментар

Веднага се сещам за Мърдок фирмите.
                Много сполучливо и точно сравнение, не мога да се сетя за по-поразителна прилика в световен мащаб.

Бонификацията също не е без прецедент на БФБ, ама в момента е малко неловко да се сещаме и да говорим за нея, затова да сменим темата с едно логично и разумно предложение.

Като цяло искам да предложа да се намерят подходящи позиции и за децата на останалите акционери, все пак "нормално е" и трябва да им се даде шанс. Предлагам Фортиса да води списъка на желаещите, той е най-обективен все пак.След това списъкът ще се сведе до знанието на българския Мърдок, който вярваме немедленно и с цялото си сърце ще се захване с назначенията... Така и това леко колебание в безрезервната вяра ще отпадне и акционерният живот ще може да продължи безметежно в ритъма на познатата ни песен "НАЙ !"

Коментар

За компании тип сини чипове - много се съмнявам че го има и е нормално. За семейни компании съм съгласен, но Софарм
                  Life won't wait for you.

Коментар

И там го има и е нормално.
                    За компании тип сини чипове - много се съмнявам че го има и е нормално. За семейни компании съм съгласен, но Софарма не е семейна компания, или пък е ???

Коментар

.....Интересно, това ако се беше случило в някоя западна компания как би се възприело?
                      И там го има и е нормално.
                      Life won't wait for you.

Коментар

Донев предупреждаваше, че ще даде път на младите и способните и аз се надявах, че това не означава шуробаджанащина, но явно съм го надценил. Интересно, това ако се беше случило в някоя западна компания как би се възприело?
                        Бях напълно сериозен!
                        И аз имам синове, а и всеки живее за и чрез децата си, и правим всичко за тяхнато правилно израстване!
                        Колкото до

Коментар

• Някъде бях чел анализ на западни семейни компании, как второто поколение водело бизнеса до банкрут и едва третото поколение назначавало професионален мениджмънт.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Риторично попитах

Прочетах го по рано и тутакси си рекох,- "по добре роднина от колкото милиционер"!

Коментар

• Reuters
                              Steroid dexamethasone reduces deaths among patients with severe COVID-19 - trial shows

BBC
                              Coronavirus: Dexamethasone proves first life-saving drug

Ха да видим, дано

https://static.framar.bg/product/dexametazon.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Иван Донев съм го виждал, но Симеон не . Това вторият син ли е?
                                Огнян Донев стана дядо

По-малкият син на изпълнителния директор на „Софарма“ го дари с внучка Амая

Таткото Симеон Донев с малката Амая. Снимка Личен архив
                                НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

Working...
                                X