Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
Anton Chigurh
Бетата е висока защото я изчислявам по месци. Ако приложим метода на VL (цените на затваряне в края на всяка седмица) бетата ще падне около 1.
Коментар
-
Браво Ники, и аз от доста време се каня да сметна тези неща. До месец ще направя проверка . Особено след като сега се занимаваме и в университета с тези неща.
Честно казано очаквах по-ниска бета, дори малко под 1. Тук може би влияние оказва и избрания период, защото напоследък тежестта на Софарма в индекса доста нарастна.
Първоначално изпратено от NikolaСамо да допълня, че за изчисляването на HPY използвам цените на затваряне на SFRAM и SOFIX в края на всеки месец от периода.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Anton Chigurh
Ето малко инфо за ентусиасти.
Period: 31/07/2003 - 28/12/2005
Average Monthly Return: 4.80%
Correlation: 0.844786021
Covariation: 0.007314813
Variance: 1.35%
Standart Deviation: 11.64%
Beta: 1.32
Само да допълня, че за изчисляването на HPY използвам цените на затваряне на SFRAM и SOFIX в края на всеки месец от периода.
Забравих да допълня, че игнорирам дивидентите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ALFASash, От фармата имам още когато бяха на 6.98, говорех за общата тенденция, но явно не схващаш намеците или не си чел внимателно по-долните коментари. Адреналина си го запази за себе си.
Нищо хубаво не ги очаква няшите предприятия защото БГЛв е ужасно
надценен благодарение на тъпите политици -икономисти. Как се
обяснява по друг начин 6-7 млрд. дефицит в търговския баланс.
Аз също държа фармата на 7,15 и трябваше вече да съм скочил от влака. Прехваленото ихлбл също не може да се задържи над водата
на ниво 3,60.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ALFAPOLIM е на 5, не може SFARM да се изравни с POLIM-a. ИЛИ ако това стане къде ще е Полим-а. А къде ще са останалите. Не Усещате ли че днес всичко е долу. Така че господа офицери може СФАРМ да стане 5лв. но всички други (средно) ще са с 30% долу. Сгромолясването е тотално навсякъде днеска, трагедия
Хич да не ти пука ако загубиш, важен е адреналина.
Коментар
-
Anton Chigurh
Абе алфа ти да не би да си на екстази? Успокой се малко. Като всичко е на долу утре продавай всичко и бегай да депозираш.
Коментар
-
POLIM е на 5, не може SFARM да се изравни с POLIM-a. ИЛИ ако това стане къде ще е Полим-а. А къде ще са останалите. Не Усещате ли че днес всичко е долу. Така че господа офицери може СФАРМ да стане 5лв. но всички други (средно) ще са с 30% долу. Сгромолясването е тотално навсякъде днеска, трагедия
Коментар
-
Anton Chigurh
Извинете.
Коментар
Коментар