Че той си е добър и последният отчет кой си мърмори, мърмори, ако някой го е яд, че не си е напазарувал да си пазарува сега, още не е късно, да.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от H5N1А непрекъснато прииждащите нови представителства на утвърдени в цял свят производители, немалка част от които имат заводи в Китай, Индия и т.н.?..... А самите китайски и индийски производители със смешни цени на аналогични продукти?
Софарма и Актавис имат сериозна конкуренция в лицето на източноевропейските и германските генерични производители. Но Софарма са намерили решението - ветикалната интеграция. В момента контролират над 20 % от дистрибуцията на лекарства чрез Елфарма и закупените наскоро търговци на едро, а и развиват аптечната си верига.
Към вертикалната интеграция прибавяме добрия маркетинг - Софарма успяха да изградят много добър екип от медрепове по подобие на представителствата на западните фирми.
И не на последно място - лобиране. Чуждите генерици са много назад в това отношение, направо хич ги няма.
Следващия отчет ще е много добър, помнете ми думата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от H5N1Първоначално изпратено от SPEKOМного съжалявам, но съм на друго мнение. За мен таргета е 5 лв.
Дано не съм прав и успех
Аз не мисля като Вас, защото знам как се развива фармацевтичния пазар у нас и виждам, че Софарма се справят много добре и увеличават пазарния си дял.
Освен това, виждам и как си плетат кошницата по отношение на вертикалната интеграция в сектора. Вижте проекта за нов закон за лекарствата и аптеките.
Изводът е ясен - добри отчети и стабилно увеличение на печалбите в дългосрочен план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dart VadorДълго време отсъствах и какво да видя - Императорът се е влюбил в Софарма и ще купува до 9 лева. Какво ти стана бре къде отиде вярната ти Албена която беше " най-надежната"?
И защо се казваш така? Туканка вече си има Вейдър. И не ме ядосвай, че другият път ще те оставя да агонизираш, гърчейки се на Мустафар, край реката от лава, негоднико двуличен !!!! Бунтуваш се срещу твоят господар и Император, а? А? А ???? :-) :-) :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Незнам, дали прегазването ще е неочаквано, но съм сигурен, че до две седмици ще стане. УСПЕХ на всички в позицията. Имам едно въпросче относно COBOS: Има ли установен минимум за комисионната (10 лв) или е само 1% ?Понеже се обадих на няколко души и всички ми казват различни неща.(Елана са ми ИП).Благодаря предварително.
Коментар
Коментар