IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че той си е добър и последният отчет кой си мърмори, мърмори, ако някой го е яд, че не си е напазарувал да си пазарува сега, още не е късно, да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от H5N1
      А непрекъснато прииждащите нови представителства на утвърдени в цял свят производители, немалка част от които имат заводи в Китай, Индия и т.н.?..... А самите китайски и индийски производители със смешни цени на аналогични продукти?
      Китайските и индийските производители не са проблем, нито лекарите ги изписват, нито касата ги плаща, нито аптекарите ги препоръчват.

Софарма и Актавис имат сериозна конкуренция в лицето на източноевропейските и германските генерични производители. Но Софарма са намерили решението - ветикалната интеграция. В момента контролират над 20 % от дистрибуцията на лекарства чрез Елфарма и закупените наскоро търговци на едро, а и развиват аптечната си верига.
      Към вертикалната интеграция прибавяме добрия маркетинг - Софарма успяха да изградят много добър екип от медрепове по подобие на представителствата на западните фирми.
      И не на последно място - лобиране. Чуждите генерици са много назад в това отношение, направо хич ги няма.
      Следващия отчет ще е много добър, помнете ми думата!

Коментар

• На Вирусов му се ще да падне курсът, та да си гепи и той...
        Вирусов - ти би ли си купил лекарства произведени от Хиндустанските цигани? Аз не. А китайците да си се лекуват сами - малък ли им е вътрешният пазар?

Коментар

• А непрекъснато прииждащите нови представителства на утвърдени в цял свят производители, немалка част от които имат заводи в Китай, Индия и т.н.?..... А самите китайски и индийски производители със смешни цени на аналогични продукти?
          на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Първоначално изпратено от H5N1
            Първоначално изпратено от SPEKO
            Много съжалявам, но съм на друго мнение. За мен таргета е 5 лв.
            Дано не съм прав и успех
            Е, чак 5 лв не, но посоката е вярна...
            Какви са аргументите, колеги?

Аз не мисля като Вас, защото знам как се развива фармацевтичния пазар у нас и виждам, че Софарма се справят много добре и увеличават пазарния си дял.
            Освен това, виждам и как си плетат кошницата по отношение на вертикалната интеграция в сектора. Вижте проекта за нов закон за лекарствата и аптеките.

Изводът е ясен - добри отчети и стабилно увеличение на печалбите в дългосрочен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO
              Много съжалявам, но съм на друго мнение. За мен таргета е 5 лв.
              Дано не съм прав и успех
              Е, чак 5 лв не, но посоката е вярна...
              на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Аз от Софармовите хапчета помня да съм ял само Табекси... но после реших, че LM-ът е по-вкусен и ги спрях, Табексите де... :-)

Коментар

• Тук станало лудница,да не са пуснали нови хапччета и да сте се надрусали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dart Vador
                    Дълго време отсъствах и какво да видя - Императорът се е влюбил в Софарма и ще купува до 9 лева. Какво ти стана бре къде отиде вярната ти Албена която беше " най-надежната"?
                    Падуан - погледни новината за печалбата на Албена на челната страница на този сайт. И никога не съм подценявал Софарма - самият факт, че от години никога не съм оставал без техни акции в портфейлът си, говори достатъчно. Да.

И защо се казваш така? Туканка вече си има Вейдър. И не ме ядосвай, че другият път ще те оставя да агонизираш, гърчейки се на Мустафар, край реката от лава, негоднико двуличен !!!! Бунтуваш се срещу твоят господар и Император, а? А? А ???? :-) :-) :-)

Коментар

• Много съжалявам, но съм на друго мнение. За мен таргета е 5 лв.
                      Дано не съм прав и успех

Коментар

• Дълго време отсъствах и какво да видя - Императорът се е влюбил в Софарма и ще купува до 9 лева. Какво ти стана бре къде отиде вярната ти Албена която беше " най-надежната"?

Коментар

• 10-те лева са при поръчки през фронт-офиса, а за Кобоса е 1% или някъде там в зависимост от посредника или парите, които въртиш. Влез в сайта на Елана и виж там има такси и ще се информираш
                          tya

Коментар

• Незнам, дали прегазването ще е неочаквано, но съм сигурен, че до две седмици ще стане. УСПЕХ на всички в позицията. Имам едно въпросче относно COBOS: Има ли установен минимум за комисионната (10 лв) или е само 1% ?Понеже се обадих на няколко души и всички ми казват различни неща.(Елана са ми ИП).Благодаря предварително.

Коментар

• Не е изключено прегазването да се получи всеки момент и ситуацията да ни остане за домашни расъждения през почивните дни !

Коментар

• Тук ще има прегазване, когато най малко се очаква !

Коментар

Working...
                                X