IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    ... цената е над реалната им стойност...
    Императоре, над 80% от компаниите на БФБ се търгуват над "реалната си стойност" (предполагам имаш предвид intrinsic value), колкото и да е относително това понятие - това означава ли че всичките са балони?
    I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Импе, за мен Софарма е най-доброто на БФБ. И бъдеще си има и добър мениджмънт също, но на тези цени на мен не ми се влиза. Това беше първата акция, която си купих на времето и тая само добри чувства към нея. Ако кажа на колко съм ги вземал сигурно 10-тина души ще скочат, ти това го знаеш от опит.
      П.П. Преди 4 години цената беше около 2лв. Като се раздели на 11 (сплита който направиха 2003) смятайте. Аз моите ги взех малко по-късно :-)

Коментар

• Аналгинов - затова наричам и Петролът и Софармата балони - защото цената е над реалната им стойност. Дотук с приликите.
        Разликите:
        1. Петролът е много по-надценен.
        2. Петролът е компания фантом - загубила тотално пазарът си.
        3. Софарма - напротив - разраства се все повече, увеличава и активите си и печалбата си и делът си в производството и търговията в своят сектор.

Извод - Софарма, според мен, ще продължи бавничко и спокойничко нагоре, ще закатери по-яко като наближи събранието и после - за дивидентченцето, максар че дивидентът от Медика напримерно е десетина пъти по-сосен.

Да.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Технически най-просто погледнато тренда на сфарм е възходящ. Цената е над ПС20 и ПС50 за сега не подават сигнали за спадане на цената, просто лека корекция поне за момента, невиждам условия за притеснения и падане на цената се пак се очаква и хубав фундамент, така че дерзайте и дано е нагоре.

Коментар

• Хинина, INSIDER-A иска да ти каже, че както Петрол АД надуха на времето цената с надеждата да се разделят с голяма част от акциите си на висока цена ( чрез глобалните депозитарни разписки първо зад океана, а после и в Лондон; чрез опцията с Лукойл ), така и от Софарма АД за момента имат интерес цената да е висока. И тя ще е висока дотогава, докато интересът им е актуален.

Коментар

• Инсайдер толкова много години на търговия на БФБ, до сега не съм видял някои, който притежава акции от стабилната СФАРМ да се уплаши. Тук скоро ниски нива не чакайте ! :-)

Коментар

• Изглежда логично. Мерси.

Коментар

• На колкото се може по-високи. Идеята е да не се подплаши от спада някой от по-големите инвеститори и да реши да продаде, защото тогава започва страшното.
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• на какви нива предполагаш, че ще я крепът?

Коментар

• Засега ще крепът цената, но при първото по-сериозно предлагане ще чуем сериозен пукот! Лошото е че ще изгорят доста като Хинина, които виждат само "хубавата част" от борсовата спекулация
                      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Стана това каквото трябваше да стане . Нека да дам една прогноза. Според мен цената ще пада с бавни темпове до 8.20 където ще влезна отново. Ако бъде пробито това ниво още по-добре. Но на мен лично не ми се вярва. Фундамента е прекалено силен тук.

Коментар

• и кво стана ся?

Коментар

• ПУК

Коментар

• Хинине, явно не си разбрал нищо от постинга ми! Както и да е успех от мен!

Коментар

• Вярно е прав си, не съм от основно действащите лица, но не съм си и помислял да се сравнявам с един мощен Американси фонд и водещи банки и ИП-и, а те пазаруваха много яко, защо ли ?

Коментар

Working...
                                X