IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Арго, аз пък се учудих как вчера нямаше проблеми с доставчика на интернет на борсата. Попринцип когато се прехвърлят мажоритарни пакети, увеличение на капитала или IPO винаги има някакви мистериозни обстоятелства под които преминава деня. Ти пък се косиш за това, че голям пакет от дружеството с най-голяма пазарна капитализация беше прехвърлене на незнаен собственик и борсата си трае :wink:

Коментар

• A, то че има и други възможности - има, правиха разни представителства насам-натам по Сърбия и Полша (май), и това не е лошо, но защо от бфб мълчат не е ясно, нали трябваше при едиколко си процента промяна на собствеността да уведомят. Кой ги знай и те през кой ИП играят

Коментар

• Като видим утре как играе Първа ФБК по тази позиция ще разберем дали трябва да се купува или продава

Коментар

• Ако наистина са "хамериканците", можем да чакаме и листване на чужда борса, това го е казвал и Донев.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            А как се връзва цената от 1 лев с тия теории. Толкова ли струва Софарма? Или може би американците са донесли останалите пари кеш в дипломатическо куфарче?
            :-)
            американците току виж се оказали... нашите момчета ,които имат по една фирма минимум в щатите в офшорните райони или пак нашите момчета (собствениците) от близък Кипър...май пак същото :-) и тогава цената е повече от обяснима... иначе куфарчето също не е изчерпан метод :-), ... но аз съм за избери българското ;-)
            Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• интересно взе да става хвърчат акции ама да види цената на къде ще лети към небето или към земята!

Коментар

• Те ако искат и под номинал могат да ги прехвърлят това не е никакъв проблем. Софикс аз не съм казал, че 100% въпросния фонд е купул тези 50% но и не излючвам възможността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                  А как се връзва цената от 1 лев с тия теории. Толкова ли струва Софарма? Или може би американците са донесли останалите пари кеш в дипломатическо куфарче?
                  що прайш ся такива работи?
                  остави хората да си мислят че нещата са такива квито на тях им се иска

Коментар

• А как се връзва цената от 1 лев с тия теории. Толкова ли струва Софарма? Или може би американците са донесли останалите пари кеш в дипломатическо куфарче?

Коментар

• Аз мисля че ще е най-добре да си купя малко слухове после и малко факти и квото има да става да става.

Коментар

• Софикс скивай какво ще направиме. Ще купувам слухове от кръчмата и ще продавам факти на тебе? Така добре ли е?

ПС: Замисли се как ще се отрази една евентуална американска дивидентна политика върху цената на акцията. В частност апетита на порфейлните инвеститори от западните части на света. И бъди сигурен, че отговора не в графиките

Коментар

• Де бре Николчо се носят тия слухове? В кварталната кръчма ли?

Ако слуховете и предположенията станат факти аз нямам нищо против да давам дори 11 лв. за бройка.

Коментар

• Кои тия американци?
                            Аргонавтов - аз ти говоря за ниво на производството, ти ми говориш за мащаб... не се ли усещаш?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Дам носят се слухове, че американците са си купили мажоритарен дял. Ако това се потвърди до края на деня, утре 10 лв не мърдат.

Коментар

• Три сделки за общо 32 190 хил. бр. акции или 48.77% от капитала на Софарма, разтърси днешната борсова търговия. Прехвърлянето стана факт по време на блоковата търговия, като и по трите сделки респективно от 11 070 хил., 10 400 хил. и 10 720 хил. бр. акции, цената беше една и съща – 1 лв. за бр. Продавач и по трите договорени сделки беше клиент на Българска пощенска банка, който логично е мажоритарният собственик на фармацевтичното дружество, единствено разполагащ с подобно количество ценни книжа. По интересно е обаче кой е действал от другата страна по сделките. Според БФБ – София, това е клиент на Първа ФБК. Интересен е факта, че през същия инвестиционен посредник в края на януари бяха придобити 5 млн. акции от фармацевтичната компания от страна на американския инвестиционен фонд Gramercy Emerging Market Fund. Ако и този път се окаже така то нашето публично дружество вече си има нов чуждестранен мажоритарен собственик (с 56.35%). По време на официалната търговия книжата на фармацевтичната компания записаха спад от 0.53% до нивото от 9.35 лв. за бр., а формираният оборот възлезе на близо 21 хил. лв.

Коментар

Working...
                                X