Първоначално изпратено от Здравко
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Едно бързо отговорче на въпроса на Жоел защо отчитат печалбата сега, а не в 2006 - Щото ги одитира Прайса, а те не биха разписали творчески отчетПо ясни причини - не защото е Прайса, а защото като играеш много с печалбата с благословията на одиторите и после ти отковат данъчен акт със все лихвите, веднага скачаш на одитора, че те е излъгал и е виновен. Risk management u know
Освен това е доста странно, когато дадено дружество си играе много с счетоводната печалба, всички пищят, че няма дивиденти и мениджмънта е калпав. Като не го правят - защо не го правели, за да има повече дивиденти догодина. Хайде определете се най-накрая какво точно искате и дръжте една посока на разсъждение по въпроса.
Коментар
-
Nqma info....?! Shto za nekompetetno izkazvane...? Ne che nqma, a nqkoj go marzi da tursi, a posle trqbva i da se misli stava slojno.... :-)
Za poreden put se ubejdavam, che tozi forum e samo za "baloni" sas samochuvstvie na borsovi igrachi....koito gledat samo ili grafiki, ili samo momentni finansovi pokazateli....
Znachi trqbva, chovek da Vi smeli infoto i da Vi go podnese...za da moje da se narechete finansovi analizatori, taka li...? Tova me natujava mnogo.... razmurdajte si zadnicite, v Bulgaria informaciata se nosi vav vazduha ili e pred ochite Vi, samo triabvada si pochistite ushite, da si otvorite ochite i da mojete da suberete 2+2.....
Коментар
-
nevermind
e kak bre..... imashe Inter RAO
sorry.... tova ne e investicia na bfb!no kato se zamislq, kato 4e li si prav....
nikude ne e 4ulo za golqm finansov investitor ne ot BG da u4astva prqko na borsata. ina4e bulgari jiveeshti v 4ujbina, kakto i nqkoi otdelni fizi4eski lica investirat dosta 4rez IP
Коментар
-
"... Днес ако се обърнем назад, ще видим, че ЕС е изиграл роля, но не е бил нещо, което се случва веднага и не директно върху пазара, а по-скоро върху цялата икономика. Изигра роля за това чуждите компании да се чувстват по-уверени при инвестиции в страната. Това всъщност е най-важният резултат от евроинтеграцията...."
Коментар
-
И аз това исках да кажа в предния си постинг, в момента се намираме във неформална борсова ситуация. Така че нищо не би трябвало да ни учудва. Аз лично съм вложил почти всичко и ще чакам с акции под ръка. Доиде ли му времето, ще правя анализи. Но сега базата данни и доста разнородна и резултатите от какъвто и да било анализ ще бъдат противоречиви.
Направил съм си анализите когато му е било времето, купил съм си каквото е трябвало и сега си пия в кръчмата. Като му дойде пак времето - пак ще седна. Не изключвам някоя от инвестициите ми да се окаже балон тогава. Е ми ще продам и тва е.Бех мечка, сега ми се бичи нещо!
Коментар
-
nevermind
dobre 4e Bobi75 e edin ot malkoto svestni tuka...
Bond, ako igraesh samo na BFB, te razbiram donqkude za tvoite baloni.
ako subirash tuka pari za blizalki ot balon4etata, tvoq rabota...
sled 5-6 meseca, az li4no ne mislq 4e ve4e shte sme svideteli na takiva skokove na indexite kakto i na cenite na pove4eto drujestva.
spored mene shte e,koito vlqzul vlqzul.... sled vreme shte ima korekcii i na mesta samo plavni poka4vania.
tova e li4no mnenie
Коментар
-
Bobi75
интересно е, че съгласно опита с балоните по света, те траят по 5-10 години, особено, ако самият пазар е склонен към високо P/BV
според мен очакванията са, че печалбите ще растат със забележителни темпове близките години и доколкото икономическата обстановка и влизането в ЕС го предразполагат, то ще виждаме още доста "балони". в този смисъл ще се окаче, че в близките години това може да не са балони))
Коментар
Коментар