Яхо-о-о-о-о !!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
nevermind
Hakkinen, toi Impeto predi malko prodade 15K na 9.02
ne go misli!
Коментар
� -
Аз пък чакам пресконференция
И ако може Мариян да попита:
Листването IPO ли ще бъде, или съществуващи акции (примерно на американците)?
Ако е IPO, за какво ще се използват набраните средства
Джоинт венчъра с полската фирма включва ли нейните настоящи производства, или е само за новия завод, който ще се изгражда?Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
� -
Явно очакванията са положителни :-)
Първоначално изпратено от Alan GreenspanДоктор Огнян Донев пише история във всеки случай ...
Че става интересно, става - все пак Софарма ще е ПЪРВАТА българска компания, чиито акции ще се търгуват на чужда борса.
А и Варшавската борса има средноденевен оборот от 517 милиона евро през 2007.
Всички се надяваме че добре са си написали домашното. В което лично аз не се съмнявам.
Поздравления.изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
� -
С риск да оголя невежеството си ... ще попитам...
- листването на друга борса как се отразява на капитализацията?
- нима, нещо кето струва "Х" пари, като се листне на още една борса ще стане 2.Х... ?
- нещо от софарма ще се редуцира ли (намали или друго) ... за да има една част тук и една част там?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от apСтрува ми се, че е малка вероятността Софарма да се окаже надценена спрямо полските компании. Полската борса е един от най-големите балони в Европа. Там местните пенсионни фондове, управляващи няколко десетки миларда Евро, инвестират средствата си 95% в Полша. Немалка част от тези пари са в акции.
Изберете произволен полски пиър на Софарма. Сега посмятайте... И какво се получи?
Споко, the only way is up, може би ;-)
http://www.money.pl/gielda/spolki_gp...M,finanse.html
Поне на този етап потенциала е много ограничен!
Коментар
� -
Струва ми се, че е малка вероятността Софарма да се окаже надценена спрямо полските компании. Полската борса е един от най-големите балони в Европа. Там местните пенсионни фондове, управляващи няколко десетки миларда Евро, инвестират средствата си 95% в Полша. Немалка част от тези пари са в акции.
Изберете произволен полски пиър на Софарма. Сега посмятайте... И какво се получи?
Споко, the only way is up, може би ;-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Бориса кой ще им продава там на 5 лв. ако тук може на 8?
може би ако поляците преценят че е надценено просто няма да има търговия.
което пак ще си е знак за надцененост
Коментар
� -
Доктор Огнян Донев пише история във всеки случай ...
Че става интересно, става - все пак Софарма ще е ПЪРВАТА българска компания, чиито акции ще се търгуват на чужда борса.
А и Варшавската борса има средноденевен оборот от 517 милиона евро през 2007.
Всички се надяваме че добре са си написали домашното. В което лично аз не се съмнявам.
Поздравления.изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
� -
@Kompas - Софарма Поланд е с предмет на дейност "проучване на общественото мнение". Но това не пречеше и до сега да се изнасят лекарства за там, макар и в неголеми количества.
А за дружеството, с което сега направиха JV, погледни линка по-долу. То разполага с технологии и портфолио, които досега липсваха на Софарма.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
�
Коментар