Първоначално изпратено от wannarock
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MichelangeloПървоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от MichelangeloВсеки уважаващ себе си инвеститор в SFARM, DOVUHL, MDIKA или SEVTO трябваше да присъства на срещата според мен. Едно е да гледаш сухи цифри в отчетите и коментари във форума, а друго е да се срещнеш с мениджмънта и да имаш възможността да зададеш публично въпросите, които те интересуват.
P.S. Импе, ти щеше да останеш много доволен от нещата, които каза Донев, особено за MDIKAМежду другото, ти дори беше споменат от него, и то с уважение
А Медика в много отношения дори превъзхожда Софарма. Голям ход на Донев е, че влезе там, хич не му беше лесно.
Между другото, той спомена, че се радва, че си преосмислил оценката си и от Медика си се прехвърлил и на Софарма. Но явно Медиката ти е още по на сърце), но за кой кой е заслугата е на Доби момчета
Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от MichelangeloВсеки уважаващ себе си инвеститор в SFARM, DOVUHL, MDIKA или SEVTO трябваше да присъства на срещата според мен. Едно е да гледаш сухи цифри в отчетите и коментари във форума, а друго е да се срещнеш с мениджмънта и да имаш възможността да зададеш публично въпросите, които те интересуват.
P.S. Импе, ти щеше да останеш много доволен от нещата, които каза Донев, особено за MDIKAМежду другото, ти дори беше споменат от него, и то с уважение
А Медика в много отношения дори превъзхожда Софарма. Голям ход на Донев е, че влезе там, хич не му беше лесно.
Между другото, той спомена, че се радва, че си преосмислил оценката си и от Медика си се прехвърлил и на Софарма. Но явно Медиката ти е още по на сърце
Коментар
-
Първоначално изпратено от MichelangeloВсеки уважаващ себе си инвеститор в SFARM, DOVUHL, MDIKA или SEVTO трябваше да присъства на срещата според мен. Едно е да гледаш сухи цифри в отчетите и коментари във форума, а друго е да се срещнеш с мениджмънта и да имаш възможността да зададеш публично въпросите, които те интересуват.
А Медика в много отношения дори превъзхожда Софарма. Голям ход на Донев е, че влезе там, хич не му беше лесно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътEquityPrivate - питах и на живо и сега пак - каква синергия има между предприятията на един холдинг напримерно? А хапчетата на Софарма все ще се намери кой да ги яде. Сам ти наживо казваше че аспириновата субстанция навсякъде една и съща е. Тогава?
На деветуна може да е надута за това което е в моментът, но няма да е надута за това, което ще е скоро. Всички тия новозакупени фабрики ще носят кинти.
Холдингите имат много диверсифицирани компании в портфолиото си, много често без никакви синергии помежду си. Затова и холдингите търгуват на дискаунт (т.е. пазарната стойност на холдинга е по-малка от тази на съставящите го компании).
А Софарма се държи като холдинг (купува предприятие за производство на спринцовки, примерно) и изисква премия. На срещата говорихме как това е най-скъпата фармацевтична компания в източна Европа, а далеч не е най-добрата.
Коментар
-
Всеки уважаващ себе си инвеститор в SFARM, DOVUHL, MDIKA или SEVTO трябваше да присъства на срещата според мен. Едно е да гледаш сухи цифри в отчетите и коментари във форума, а друго е да се срещнеш с мениджмънта и да имаш възможността да зададеш публично въпросите, които те интересуват.
Коментар
-
EquityPrivate - питах и на живо и сега пак - каква синергия има между предприятията на един холдинг напримерно? А хапчетата на Софарма все ще се намери кой да ги яде. Сам ти наживо казваше че аспириновата субстанция навсякъде една и съща е. Тогава?
На деветуна може да е надута за това което е в моментът, но няма да е надута за това, което ще е скоро. Всички тия новозакупени фабрики ще носят кинти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар