IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Valuator
    Не става само с очакванияяяя...
    Трябват и резултатииии...
    Добре, де - извън очакванията фактите, които са налице са следните:
    - това е най-големият български производител на лекарства
    - за 2007 г. ръста на приходите е 72%, а печалбата 32 млн.
    - имат 20 % пазарен дял на бълг. пазар
    - изнася 60% от продукцията си в 28 държави,
    - 2007 г. износът на лекарства е нараснал с 40 %
    - това е най-голямата компания от нефинансовия сектор, търгувана на БФБ
    - 2007 създаде джойнт венчър с полската "Natur Produkt Zdrovit", която ще строи нова фабрика в Полша
    - 2007 - купи украинската ОАО "Витамини", която сега се модернизира и разширяване.

.... е какво повече от това ??? Не знам как смята онзи дето вика, че струвала 4.50, ама за мен и сега си е като подарък, от който впрочем се възплозвах. Това е една от малкото акции, в чийто ръст съм абсолютно убедена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Хммм - не сигур н в това, което пишеш. Според теб какво още трябва да купи Софарма, за да си струва поне 7-те кинта - Байер ли? ;-)
      Ne triabva samo da kupuva, a da pokaje che moje da integrira i da poluchava niakakvi synergii ot vsichkite tezi pokupki (i.e. EPS accretion). Osven tova ne moje da se ochakva firmi s oborot ot po EUR3m (pod 2% ot oborota na Sopharma AD) da okazvat niakakvo goliamo vlianie vurhu akciata.
      Kato nachalo SFARM triabva da podobri capitalovata si struktura, koeto bi im bilo dobre doshlo pri budeshti pokupki. Pravilno sa se nasochili kam Ukraina i Romania. Ne znam dali ne gledat i neshto v Kazakhstan ili Russia. Triabva da kupiat neshto po-mashtabno (>EUR 50m), za da se vidi, che firmata tursi rastaj i realna ekspanzia v iztochna Evropa. Osven tova ako si lider, opredeleno mojesh da iziskvash premia nad peer grupata si. V momenta SFARM e osnoven igrach na malak pazar kato bulgarskia i malak takav navsiakade drugade.
      Kakto biah pisal i predi, segashnoto nivo na cenite e podurjano ot niskia free float, kakto i ot fakta che tova e edna ot 5 nai-golemi companii na BFB. Obshto vzeto stana dobre, che SFARM ne se listna vav Warsaw, zashtoto tam investitorite shtiaha da gi sravniavat s Gedeon Richter, Egis, Sanitas i Zentiva i niamashe da kupuvat na 14x EBITDA sled kato drugite turguvat v range-a 10x - 11x.

Коментар

• Не става само с очакванияяяя...
        Трябват и резултатииии...

Коментар

• Хммм - не сигур н в това, което пишеш. Според теб какво още трябва да купи Софарма, за да си струва поне 7-те кинта - Байер ли? ;-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе, ако освен сентимента гледаме и фундамента и переспективите за тази година, справедливата цена на акцията в момента е по-скоро някъде в диапазона 4.5-5.0
            Време е вече, освен да пишете, да се научите и да смятате, иначе още много изненадани ще има

Коментар

• Поредната добра новина - в съответствие с Брустъровият пазар, очакваме цената да падне до 6 кинта, че може и по-надолу... ;-)

Коментар

• Софарма ще изгради нов завод в Сърбия за 8 млн. евро
                27.03.2008 14:31 ( SFARM )

Изпълнителният директор на Софарма АД – Огнян Донев, е подписал договор за покупка на 90% от капитала на белградската компания Иванчич и синове ООД, става ясно от съобщение на Софарма, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Предвижда се редом със съществуващото производство на 21 продукта да се изгради и нов завод за твърди лекарствени форми до 2009 г. За целта ще бъдат инвестирани 8 млн. евро, като с построяването на новия завод ще бъдат разкрити 120 работни места.

Разрешението за придобиването на фармацевтичното предприятие бе издадено от Комисията за защита на конкуренцията на Сърбия миналата седмица.

През декември миналата година Софарма получи разрешение от Комисията по конкуренция на Украйна да придобие повече от 50% от капитала на Украинското предприятие ОАО Витамини.

През ноември 2007 г. СД на Софарма взе решение за покупка на фармацевтични предприятия в Република Румъния и Република Сърбия.

В края на септември Софарма и полската фирма Натур Продукт Здровит ООД подписаха договор за учредяване на съвместно дружество, в което участието на Софарма ще бъде 50,01%.

Днес книжата на Софарма се понижиха с 4,15 на сто до 6,23 лева като по позицията минаха 24 249 лота.

Коментар

• Тук здравият разум надделя над революционната несправедливост

Коментар

• Непременно и ще си оправям визията за Плива, междувременно :-)Всички се нуждаят от съчуствие :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi
                      Equity Private,

Ясно ми е вече, че си пиша с фен на Актавис, само че откакто няма Балканфарма, няма и акции техни, а до Исландия не ми се ходи, защото е скъпо и не мога да им оценя мащаба на визията :-) ако бяха така добри да развиват бизнеса тук, щях да си инвестирам и в тях и да си спорим.
                      Сега оценявам като добър знак, че една такава компания се притеснява от моя малък пакет в SFARM и отделя цял анализатор от твоя ранг да ме убеждава как да мисля и то не само по тази позиция.
                      Казах вече, че имам акции тук и инвестирам в български компании, няма да се повтарям как мисля, че трябва да се отнасяме към българския бизнес и не препоръчвам на никого нищо
                      Ne znam dali Sopharma imat niakakvi hapcheta za lekuvane na paranoia, no niama da e zle da proverish. Do izlekuvaneto si povtariai, che shefa na Actavis v Islandia samo tvoia "malak paket v SFARM" sanuva i iska da ti go vzeme.

Коментар

Първоначално изпратено от wannarock
                        Първоначално изпратено от dobi
                        Първоначално изпратено от малката сестра
                        мненията написани по-долу са с аргументи
                        и всеки може да си преценява
                        и всеки може да погледне и по друг начин на нещата
                        така че за мен има полза от всичко написано
                        освен от драсканиците на императора, защото както всички виждате неговите мнения много олекват на фона на всички останали
                        Благодаря ти за мнението и за подкрепата, радвам се, че мога да пиша тук и да казвам какво мисля.
                        Ама за Императора не си права, Малка сестрице, Императорът дава цвят, забавен е, има опит на борсата и категорично му се радват форумците.
                        Тъкмо те намирам, на какво учи детето ти като даскал, та му се ядосваше и сигурно с право, защото да не си говорим извън темата за даскалите?
                        даскалите са такива каквото е обществото като цяло
                        по мое време не си позволявахме да ги наричаме "даскали" благодарение на даскалите, които са поддържали патриотичния дух на българина сега имаме българска държава. естетвено сега интереса е да се затрие българщината
                        Ако Импа, не е такъв, какъвто е никога нямаше да работи тази работа, а щеше да забегне нанякъде. Отнася се за всички български учители, които имат нелеката задача да обучават и възпитават децата в едно общество без ценности. Поклон

А темата тук е за Софама - една от най-добрите компании на БФБ

Казвам даскалите в най-добрите възрожденски традиции и с цялото си уважение към Императора и учителите, извинявам се, ако не съм разбран правилно и за офтопика, опитвах се да кажа на малката сестра защо се заяжда.
                        Dobi, извинявай не съм имал предвид теб. Ти си се изразил правилно, но явно аз не съм - имах в предвид изказванията на други хора
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                          Първоначално изпратено от dobi
                          освен от драсканиците на императора, защото както всички виждате неговите мнения много олекват на фона на всички останали
                          Благодаря ти за мнението и за подкрепата, радвам се, че мога да пиша тук и да казвам какво мисля.
                          Ама за Императора не си права, Малка сестрице, Императорът дава цвят, забавен е, има опит на борсата и категорично му се радват форумците.
                          Тъкмо те намирам, на какво учи детето ти като даскал, та му се ядосваше и сигурно с право, защото да не си говорим извън темата за даскалите?
                          по мое време не си позволявахме да ги наричаме "даскали" благодарение на даскалите, които са поддържали патриотичния дух на българина сега имаме българска държава. естетвено сега интереса е да се затрие българщината
                          Ако Импа, не е такъв, какъвто е никога нямаше да работи тази работа, а щеше да забегне нанякъде. Отнася се за всички български учители, които имат нелеката задача да обучават и възпитават децата в едно общество без ценности. Поклон

Казвам даскалите в най-добрите възрожденски традиции и с цялото си уважение към Императора и учителите, извинявам се, ако не съм разбран правилно и за офтопика, опитвах се да кажа на малката сестра защо се заяжда.

Коментар

п.п. Много е неителигентно, когато не ти хареса мнението на някого да се преминава към лични нападки
                            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Колко компетентно се изказва за мен, мненията ми и инвеститорските ми качества малката фльорца, която, както по-старите тук помнят, твърдо вярваше, че най-добрите акции на БФБ са Химко и Кремиковци... не е истина просто. :-)
                              Императоре, женска му работа, сигурно си написал на компетентното дете некоя двойка и сега си осъден на три пъти ад. Пък не може всички да те харесваме, трябва си и една сестра в тоя живот.
                              Няма ли да кажеш нещо по сръбския въпрос на Софармата или ти признаваш Косово и си диплиш чалмата :-)

Коментар

• Колко компетентно се изказва за мен, мненията ми и инвеститорските ми качества малката фльорца, която, както по-старите тук помнят, твърдо вярваше, че най-добрите акции на БФБ са Химко и Кремиковци... не е истина просто. :-)

Коментар

Working...
                                X