Днес официално бе съобщено по телевизия ”Би Би Ти”, че 11 български щангисти са заловени с допинг и няма да играят на Олимпийските игри в Пекин. Състезателите са дали положителни допинг проби по време на лагера на националния отбор в Асеновград на 8-и и 9-и юни. „Да, информацията ви е вярна. Тези дни получихме писмо от ВАДА (Международна антидопингова организация), че 11 наши щангисти са заловени с допинг. Това са състезатели, които се готвеха за Игрите в Пекин”, каза за Агенция "Фокус" президентът на родната федерация Антон Коджабашев.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
ОК
-
Първоначално изпратено от ATILAГ-н Донев - купете Байер - искам да пазарувам Софарма на 10 стинки !!!
Импе, шегата на страна, много олигофрени на туй БФБ....
Много кухи лейки!
И ние им сърбаме попарата...
споко бе човек ще ги видим и тия меци къде ще си счупят зъбите
от 30 октомври моят протфейл е коригирал 34% и ми трябва 52% ръст
да възстанови ама не съм се притеснил особенно
Успех Атила
Коментар
-
Ето - гледам и днес цената на софармовиците пада - това сигурно е заради обявената на всеослушание на събранието новина за строежът на новата, модерна и грандиозна фабрика...
Г-н Донев - купете Байер - искам да пазарувам Софарма на 10 стинки !!! :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Точно така, Алекс - г-н Донев загуби сума време да обяснява, че ако търсят сигурен ежегоден доход, по е добре да си търсят други варианти, ама... невежество у хорицата, повечето възрастни. А някои имаха сосно количество акции - сметнах грубо и наум за един, седящ близо до мен човечец, че ако си продаде Софармите и си купи Софкомчета, всяка година ще прибира по 17-18 000 кинта дивидент !!! И щеше да е доволен и да прави убави подаръци на деца и внуци...
Аз съм в първото дружество заради могъщото му разрастване, а във второто заради дивидентът - даже бих предпочел Софарма хичда не раздава диведент, а да инвестира тия мангизи, ама...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111Кравата я ценят заради млякото, което дава;кокошката - заради яйцата, които снася; а акцията, по дяволите, заради дивидентите, които носи.
Ако приходите не се разпределят като дивиденти и се реинвестират успешно, тогава тези приходи ще доведат до дивиденти по-късно; ако не, тогава те са загуба на пари. Накратко, стойноста на акцията се определя от това, което може да се вземе от нея.BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Кравата я ценят заради млякото, което дава;кокошката - заради яйцата, които снася; а акцията, по дяволите, заради дивидентите, които носи.
Ако приходите не се разпределят като дивиденти и се реинвестират успешно, тогава тези приходи ще доведат до дивиденти по-късно; ако не, тогава те са загуба на пари. Накратко, стойноста на акцията се определя от това, което може да се вземе от нея.
Коментар
-
Мале-мале, как врещяха на сборището някои за дивидент, голям цирк беше - наложи се г-н Донев да им изнася лекция по корпоративно управление...
Дали чичо Уорън щеше да стане най-богатият човек на светът, а и най-дребните му стари акционери - заможни хора, ако така всяка година си хвърляха цялата печалба за дивидент, вместо да я реинвестират? Само веднъж в началото са дали дивидент от по 10 цента - чичо Уорън се бъзика, че в сюблимният момент му се наложило да иде до кенефът и те го гласували без него... ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар