IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Гошо_от_село
    Първоначално изпратено от B.Graham
    http://pazari.dnevnik.bg/show/536720/
    Тук и последните реални собственици излизат на светло.

Нищо ново според мен - собствеността там винаги се е въртяла около Софиянски
    Точно.Сега излизат обаче на светло.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
      http://pazari.dnevnik.bg/show/536720/

Нищо ново според мен - собствеността там винаги се е въртяла около Софиянски
      На никого нищо не препоръчвам

Коментар

• http://pazari.dnevnik.bg/show/536720/
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от prolet
          Първоначално изпратено от EquityPrivate
          Първоначално изпратено от dobi

Ето това ме уби и направо не ми се влиза в морето. Ами ако камионът със стока на Софарма няма надписи, или ако има Иванчич и синове, как се отразява това на пазарната препоръка?
          Баси хората има на БФБ!
          Софарма има реален износ само в някои от бившите републики на СССР
          и то с все по малък пазарен дял,който в повечето случаи не влиза в официалните статистики
          За какви камиони иде реч??
          Моето момиче, в продължение на предния постинг къв човек съм - си падам по непретенциозни в интелектуално отношение дами. Не мога да разбера защо едно лично съобщение не искаш да напишеш. А за реалния износ остави на отчетите...

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate

Ето това ме уби и направо не ми се влиза в морето. Ами ако камионът със стока на Софарма няма надписи, или ако има Иванчич и синове, как се отразява това на пазарната препоръка?
            Баси хората има на БФБ!
            Не разбрах баси къв човек съм, но за сведение на интересуващите се от инвеститорите-мъже съм висок, с висше образование и интерес към историята и тук-таме рок :-D

Коментар

Баси хората има на БФБ!
              Софарма има реален износ само в някои от бившите републики на СССР
              и то с все по малък пазарен дял,който в повечето случаи не влиза в официалните статистики
              За какви камиони иде реч??

Коментар

• Първоначално изпратено от dobi

Баси хората има на БФБ!

Коментар

Абе я Н преди да е влезнал в морето да каже дали случайно не е видял някой ТИР с логото на Софарма в Хърватско. Може и някоя малка камионетка да е било, няма значение.
                  В Сърбия били видяли камион на Оргахим и утре се очаква акцията им да излети. За Софарма не може да се разбере дали е buy, hold или sell докато не знаем какво става с камионите.

Коментар

• Абе я Н преди да е влезнал в морето да каже дали случайно не е видял някой ТИР с логото на Софарма в Хърватско. Може и някоя малка камионетка да е било, няма значение.
                    В Сърбия били видяли камион на Оргахим и утре се очаква акцията им да излети. За Софарма не може да се разбере дали е buy, hold или sell докато не знаем какво става с камионите.

Коментар

• Н, вероятно си прав, макар, че аз си мисля, че принципно съм толерантен към критичните коментари по същество, но не съм толерантен и отвръщам раздразнително на личностни квалификации и нападки. Както и да е - никой не е съвършен и всеки има да работи още много по себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от H
                        Proshtavai, nqmam namerenie da razvalqm diskusiqta, no komentarut mi ne beshe plod na zaqjdane, a zabelejka. Naqsno si, che dosta hora ot foruma vzemat za chista moneta kakvoto pishesh tuk, taka che ako ne si siguren v neshto e redno da go napishesh taka.

s dosta ot tvoite komentari inache sum suglasen po drugite temi i kakto vijdash ne te kritikuvam na vseki post, a specialno za tozi.

Pravi mi vpechatlenie, che ne turpish kritika, taka che, za da ne razvodnqvame neshtata, nqma da sporq poveche.

jiv i zdrav

Първоначално изпратено от Valuator
                        Н, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.

И прощавай, ама високопарни и нищо не казващи коментари типа на "изказваш се малко неподготвен", "свидетел на реална транзакция", "тия wieghts са по-скоро плод на учебникарски подход, отколкото на реалността", "важните неща за преговорите са съвсем други" ми приличат на дребно заяждане и грандоманщина/комплексарщина.

Естествено е, че са разпределнието и теглата са условни и учебникарски, естествено е, че методите и теглата не са най-важната тема в M&A сделките, ама какъвто е зададения въпрос, такъв и е отговора.

А дали се изказвам подготвен или неподготвен и дали съм бил свидетел или реален участник в една или повече транзакции - това нито има как да го знаеш, нито аз виждам смисъл да го обсъждам и доказвам в анонимен интернет форум.

Ако ти имаш нужда и имаш нещо смислено да споделиш с аудиторията - направи го, ако ли пък не - просто си спести високопарните констатации, защото мен лично те не ме интересуват, а пък и едва ли помагат твоя анонимен авторитет без да са подкрепени с нещо смислено и реално като пример и нформация.

Иначе и на теб, както и на всички останали участници във форума, желая успехи в там каквото правиш.
                        Тцтцт влизай в морето и не се занимвай с глупости бе!

Коментар

• Proshtavai, nqmam namerenie da razvalqm diskusiqta, no komentarut mi ne beshe plod na zaqjdane, a zabelejka. Naqsno si, che dosta hora ot foruma vzemat za chista moneta kakvoto pishesh tuk, taka che ako ne si siguren v neshto e redno da go napishesh taka.

s dosta ot tvoite komentari inache sum suglasen po drugite temi i kakto vijdash ne te kritikuvam na vseki post, a specialno za tozi.

Pravi mi vpechatlenie, che ne turpish kritika, taka che, za da ne razvodnqvame neshtata, nqma da sporq poveche.

jiv i zdrav

Първоначално изпратено от Valuator
                          Н, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.

И прощавай, ама високопарни и нищо не казващи коментари типа на "изказваш се малко неподготвен", "свидетел на реална транзакция", "тия wieghts са по-скоро плод на учебникарски подход, отколкото на реалността", "важните неща за преговорите са съвсем други" ми приличат на дребно заяждане и грандоманщина/комплексарщина.

Естествено е, че са разпределнието и теглата са условни и учебникарски, естествено е, че методите и теглата не са най-важната тема в M&A сделките, ама какъвто е зададения въпрос, такъв и е отговора.

А дали се изказвам подготвен или неподготвен и дали съм бил свидетел или реален участник в една или повече транзакции - това нито има как да го знаеш, нито аз виждам смисъл да го обсъждам и доказвам в анонимен интернет форум.

Ако ти имаш нужда и имаш нещо смислено да споделиш с аудиторията - направи го, ако ли пък не - просто си спести високопарните констатации, защото мен лично те не ме интересуват, а пък и едва ли помагат твоя анонимен авторитет без да са подкрепени с нещо смислено и реално като пример и нформация.

Иначе и на теб, както и на всички останали участници във форума, желая успехи в там каквото правиш.

Коментар

• Н, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.

Коментар

• Svruhskorostna ) Pravi ralika mejdu organic i acquisition growth

Първоначално изпратено от Императорът
                              Първоначално изпратено от vhk
                              Засега посоката и надоло ,пробием ли 4лв.ще идем и до3лв от гледна точка на Т.А. .А фундаментално погледнато при цена 3лв. П/Е ще е 12 което е по- приемливо.Това е само прогноза може и да не се сбъдне, макар че при Оргахим имах няколко прогнози и ми се сбъднахана 100%.
                              Само дето П/Е 12 за свръхскоростно развиваща се компания като Софарма е комическо - ами като стане 7 след 18 месеца напримерно, разбира се при запазване на цената? Винаги съм казвал, че:

1. Човекът като пазарува трябва да гледа бъдещето на компанията, защото именно него си купува, а не миналото.

2. ТА е шаманска глупотевина.

Коментар

• Osnovniqt problem tuk e, che sfarm nqma normalen konsolidiran otchet. ima edin, koito te sa si go pravili, no ako ne e praven ot dobur oditor, to nqma smisul da se gleda za sujelenie.

oshte poveche kato se gleda peer grupata na generics, to togava mislq, che e redno da se disaggregatene sfarm na generic business i drugite i parts (medika, aroma, rozata i tn), zashtoto te nosqt konsolidiran market cap ama mai namalqvat i margina.

Първоначално изпратено от Nikola
                                Ами в модела съм им дал 10% процента дискаунт на очакванията на мениджмънта и отделно съм им намалил допълнитено маржовете. Смисъл, че няма накъде повече да променям импутите.

Иначе по моите форкасти в момента трейдва на forward EV/EBITDA 10.86x.

Коментар

Working...
                                X