Първоначално изпратено от Гошо_от_село
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
http://pazari.dnevnik.bg/show/536720/
Тук и последните реални собственици излизат на светло.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от proletПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от dobi
Ето това ме уби и направо не ми се влиза в морето. Ами ако камионът със стока на Софарма няма надписи, или ако има Иванчич и синове, как се отразява това на пазарната препоръка?
и то с все по малък пазарен дял,който в повечето случаи не влиза в официалните статистики
За какви камиони иде реч??
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от dobi
Ето това ме уби и направо не ми се влиза в морето. Ами ако камионът със стока на Софарма няма надписи, или ако има Иванчич и синове, как се отразява това на пазарната препоръка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от dobi
и то с все по малък пазарен дял,който в повечето случаи не влиза в официалните статистики
За какви камиони иде реч??
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateАбе я Н преди да е влезнал в морето да каже дали случайно не е видял някой ТИР с логото на Софарма в Хърватско. Може и някоя малка камионетка да е било, няма значение.
В Сърбия били видяли камион на Оргахим и утре се очаква акцията им да излети. За Софарма не може да се разбере дали е buy, hold или sell докато не знаем какво става с камионите.
Коментар
-
Абе я Н преди да е влезнал в морето да каже дали случайно не е видял някой ТИР с логото на Софарма в Хърватско. Може и някоя малка камионетка да е било, няма значение.
В Сърбия били видяли камион на Оргахим и утре се очаква акцията им да излети. За Софарма не може да се разбере дали е buy, hold или sell докато не знаем какво става с камионите.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от HProshtavai, nqmam namerenie da razvalqm diskusiqta, no komentarut mi ne beshe plod na zaqjdane, a zabelejka. Naqsno si, che dosta hora ot foruma vzemat za chista moneta kakvoto pishesh tuk, taka che ako ne si siguren v neshto e redno da go napishesh taka.
s dosta ot tvoite komentari inache sum suglasen po drugite temi i kakto vijdash ne te kritikuvam na vseki post, a specialno za tozi.
Pravi mi vpechatlenie, che ne turpish kritika, taka che, za da ne razvodnqvame neshtata, nqma da sporq poveche.
jiv i zdrav
Първоначално изпратено от ValuatorН, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.
И прощавай, ама високопарни и нищо не казващи коментари типа на "изказваш се малко неподготвен", "свидетел на реална транзакция", "тия wieghts са по-скоро плод на учебникарски подход, отколкото на реалността", "важните неща за преговорите са съвсем други" ми приличат на дребно заяждане и грандоманщина/комплексарщина.
Естествено е, че са разпределнието и теглата са условни и учебникарски, естествено е, че методите и теглата не са най-важната тема в M&A сделките, ама какъвто е зададения въпрос, такъв и е отговора.
А дали се изказвам подготвен или неподготвен и дали съм бил свидетел или реален участник в една или повече транзакции - това нито има как да го знаеш, нито аз виждам смисъл да го обсъждам и доказвам в анонимен интернет форум.
Ако ти имаш нужда и имаш нещо смислено да споделиш с аудиторията - направи го, ако ли пък не - просто си спести високопарните констатации, защото мен лично те не ме интересуват, а пък и едва ли помагат твоя анонимен авторитет без да са подкрепени с нещо смислено и реално като пример и нформация.
Иначе и на теб, както и на всички останали участници във форума, желая успехи в там каквото правиш.
Коментар
-
Proshtavai, nqmam namerenie da razvalqm diskusiqta, no komentarut mi ne beshe plod na zaqjdane, a zabelejka. Naqsno si, che dosta hora ot foruma vzemat za chista moneta kakvoto pishesh tuk, taka che ako ne si siguren v neshto e redno da go napishesh taka.
s dosta ot tvoite komentari inache sum suglasen po drugite temi i kakto vijdash ne te kritikuvam na vseki post, a specialno za tozi.
Pravi mi vpechatlenie, che ne turpish kritika, taka che, za da ne razvodnqvame neshtata, nqma da sporq poveche.
jiv i zdrav
Първоначално изпратено от ValuatorН, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.
И прощавай, ама високопарни и нищо не казващи коментари типа на "изказваш се малко неподготвен", "свидетел на реална транзакция", "тия wieghts са по-скоро плод на учебникарски подход, отколкото на реалността", "важните неща за преговорите са съвсем други" ми приличат на дребно заяждане и грандоманщина/комплексарщина.
Естествено е, че са разпределнието и теглата са условни и учебникарски, естествено е, че методите и теглата не са най-важната тема в M&A сделките, ама какъвто е зададения въпрос, такъв и е отговора.
А дали се изказвам подготвен или неподготвен и дали съм бил свидетел или реален участник в една или повече транзакции - това нито има как да го знаеш, нито аз виждам смисъл да го обсъждам и доказвам в анонимен интернет форум.
Ако ти имаш нужда и имаш нещо смислено да споделиш с аудиторията - направи го, ако ли пък не - просто си спести високопарните констатации, защото мен лично те не ме интересуват, а пък и едва ли помагат твоя анонимен авторитет без да са подкрепени с нещо смислено и реално като пример и нформация.
Иначе и на теб, както и на всички останали участници във форума, желая успехи в там каквото правиш.
Коментар
-
Н, нямам нито нужда, нито намерение да водя професионални спорове и да се "доказвам" в анонимни интернет форуми.
Коментар
-
Svruhskorostna) Pravi ralika mejdu organic i acquisition growth
Първоначално изпратено от ИмператорътПървоначално изпратено от vhkЗасега посоката и надоло ,пробием ли 4лв.ще идем и до3лв от гледна точка на Т.А. .А фундаментално погледнато при цена 3лв. П/Е ще е 12 което е по- приемливо.Това е само прогноза може и да не се сбъдне, макар че при Оргахим имах няколко прогнози и ми се сбъднахана 100%.
1. Човекът като пазарува трябва да гледа бъдещето на компанията, защото именно него си купува, а не миналото.
2. ТА е шаманска глупотевина.
Коментар
-
Osnovniqt problem tuk e, che sfarm nqma normalen konsolidiran otchet. ima edin, koito te sa si go pravili, no ako ne e praven ot dobur oditor, to nqma smisul da se gleda za sujelenie.
oshte poveche kato se gleda peer grupata na generics, to togava mislq, che e redno da se disaggregatene sfarm na generic business i drugite i parts (medika, aroma, rozata i tn), zashtoto te nosqt konsolidiran market cap ama mai namalqvat i margina.
Първоначално изпратено от NikolaАми в модела съм им дал 10% процента дискаунт на очакванията на мениджмънта и отделно съм им намалил допълнитено маржовете. Смисъл, че няма накъде повече да променям импутите.
Иначе по моите форкасти в момента трейдва на forward EV/EBITDA 10.86x.
Коментар
Коментар