Първоначално изпратено от kompas2007
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИма нещо, дето ви убягва. Сравнете нивото на което бяха Софарма и групата на Актавис по времето на приматизацията и сега - имам предвид мощностите. Софарма от една поизбушена фабричка се разрастна в силен концерн - включващ самата модернизирана фабрика, после цехът във Врабево, после Момина крепост, после Медика, после фабриките в чужбина, да не говорим за делът в Доверие холдинг, да не говорим за строящата се нова могъща и модерна фабрика, да не говорим за планираните нови мощности в Медика, в Сърбия... какво е развитието на Актавис групата за това време?
Ако тъй продължава, след 8 години ще купим фабричките на Актавис в България с печалбата си от 18 месеца, че и за дивидент ще остане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИма нещо, дето ви убягва. Сравнете нивото на което бяха Софарма и групата на Актавис по времето на приматизацията и сега - имам предвид мощностите. Софарма от една поизбушена фабричка се разрастна в силен концерн - включващ самата модернизирана фабрика, после цехът във Врабево, после Момина крепост, после Медика, после фабриките в чужбина, да не говорим за делът в Доверие холдинг, да не говорим за строящата се нова могъща и модерна фабрика, да не говорим за планираните нови мощности в Медика, в Сърбия... какво е развитието на Актавис групата за това време?
Ако тъй продължава, след 8 години ще купим фабричките на Актавис в България с печалбата си от 18 месеца, че и за дивидент ще остане.
Коментар
-
Има нещо, дето ви убягва. Сравнете нивото на което бяха Софарма и групата на Актавис по времето на приматизацията и сега - имам предвид мощностите. Софарма от една поизбушена фабричка се разрастна в силен концерн - включващ самата модернизирана фабрика, после цехът във Врабево, после Момина крепост, после Медика, после фабриките в чужбина, да не говорим за делът в Доверие холдинг, да не говорим за строящата се нова могъща и модерна фабрика, да не говорим за планираните нови мощности в Медика, в Сърбия... какво е развитието на Актавис групата за това време?
Ако тъй продължава, след 8 години ще купим фабричките на Актавис в България с печалбата си от 18 месеца, че и за дивидент ще остане.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от skorpionСега като национализираха банките на Тор, Актавис може и да не дава подкупи на лекари, защото Дойче банк може и да си ги поиска, а пък Русия не дойде на помощ - сложна ситуация :-)
Току-що Optic ме спечели за каузата с покупките още повече - много се радвам, че Софарма не дават подкупи на лекарите
BTW, Impe, ti na 9.00lv beshe s 800% pechalba. Sega na kolko si?
Znachi sega e na 2oo% pechalba
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от skorpionСега като национализираха банките на Тор, Актавис може и да не дава подкупи на лекари, защото Дойче банк може и да си ги поиска, а пък Русия не дойде на помощ - сложна ситуация :-)
Току-що Optic ме спечели за каузата с покупките още повече - много се радвам, че Софарма не дават подкупи на лекарите
BTW, Impe, ti na 9.00lv beshe s 800% pechalba. Sega na kolko si?Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от skorpionСега като национализираха банките на Тор, Актавис може и да не дава подкупи на лекари, защото Дойче банк може и да си ги поиска, а пък Русия не дойде на помощ - сложна ситуация :-)
Коментар
-
Сега като национализираха банките на Тор, Актавис може и да не дава подкупи на лекари, защото Дойче банк може и да си ги поиска, а пък Русия не дойде на помощ - сложна ситуация :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от prolet
Актавис са по-добре на всички пазари,но това няма нищо общо с темата
Interesno shte stane ako razparchatosat grupata, tui kato koito kupi bulgarskata chast shte stane proizvoditel nomer 1 v stranata. Ako Teva (sobstvenik na Barr/Pliva) go kupiat, to Sopharma shte ima dulgo da chakat za podobriavane na pazarnia si dial.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от proletПървоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ghettoffНезнам дали е най-бързо развиващата се, но със сигурност е достатъчно силна да не фалира. Никога не съм твърдял обратното.
Dori i da niamash oficialen cradit rating, bankite ti praviat sintetichen takav kogato iskash da izdadesh obligacia ili puk iskash niakakav vid finansirane. Ot tova zavisi kade shte te pozicionirat kato crediten rating i shte ti iskat lihva otgovariashta na riskovia ti profil.
Ta nikoi ne e dostatuchno silen v nastoiashtata situacia - opredeleno ne mojesh da se finansirash s izdavaneto na sobstven capital, a dulgovoto finansirane im e dosta skupo. Kak da rastesh i da se razvivash kato niamash resurs?
Drug e vuprosa, che firmata raste glavno chrez pridobivki, koito dopulnitelno utejniavat situaciata s dulga, a za sega efekta vurhu profitabilnosta (EBITDA) e po-losh otkolkoto beshe predi.
Само не ми стана ясно кой гений там реши да предоговори договорите от долари в евро в момент в който долара тръгна нагоре,което ще донесе други загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prolet
Софарма е изцяло генерична компания и може да се развива само екстензивно като увеличава мощностите.;това не означава мощ;Затова са необходими доста кредити ,защото нормата на печалба при генериките е доста по ниска. Пазарът им няма нищо общо с Европа;даже в Б-я пада; и зависи изцяло от позицията им в СССР и икон. ситуация в този район .
Само не ми стана ясно кой гений там реши да предоговори договорите от долари в евро в момент в който долара тръгна нагоре,което ще донесе други загуби.
Sopharma obache e generichna compania i dori ima 25% sobstven R&D i proizvodstvo. Takiva companii obiknovenno rabotiat s margin 20% - 30%. Sopharma i Egis sa malkoto za koito se seshtam kadeto marginite sa podtisnati.
No kakto kazva H, neka ne zanimavame Imperatora s gluposti
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ан МакГърчПървоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от ATILAПървоначално изпратено от ghettoffПървоначално изпратено от ATILAПървоначално изпратено от BGoldбаси стената
Колко имат още.... само мисълта за цифрата ме кара да се .....кам.
Щегичка! Да не се засегнеш сега!Просто си играя с..думите!
Коментар
Коментар