IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Съжалявам че ще го кажа, но какво ви кара да мислите че "мислене, маркетинг, реклама, продажби, канали, цена, марж" в Щатите ще бъде по-различно от това в Русия и Прибалтика? Мениджмънта ли ще е по-различен? Или смятате че просто американците ще харесват повече Софарма от руснаците примерно?
    mancev в момента коя компания се опитва да регистрира продукта в щатите ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Ако успеят да регистрират продукта в Щатите разликата ще е огромна. Не мисля, че може да се сравнява пазар, мислене, маркетинг, реклама, продажби, канали, цена, марж и т.н на американския пазар с Беларус, Русия и други държави от Прибалтика ... Най-важното е да влезе ключов инвеститор или нов собственик който да развие продукта в Америка и други държави на глобално ниво. Ползите за Софарма определено ще бъдат огромни.

п.п Какво мислите за последните новини около Софарма ?
      Съжалявам че ще го кажа, но какво ви кара да мислите че "мислене, маркетинг, реклама, продажби, канали, цена, марж" в Щатите ще бъде по-различно от това в Русия и Прибалтика? Мениджмънта ли ще е по-различен? Или смятате че просто американците ще харесват повече Софарма от руснаците примерно?

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Табексът е регистриран в Русия, Полша, Прибалтика....
        Продажбите са трагични и вървят все по-зле. Каква ще е разликата, ако бъде регистриран и в САЩ!
        Ако успеят да регистрират продукта в Щатите разликата ще е огромна. Не мисля, че може да се сравнява пазар, мислене, маркетинг, реклама, продажби, канали, цена, марж и т.н на американския пазар с Беларус, Русия и други държави от Прибалтика ... Най-важното е да влезе ключов инвеститор или нов собственик който да развие продукта в Америка и други държави на глобално ниво. Ползите за Софарма определено ще бъдат огромни.

п.п Какво мислите за последните новини около Софарма ?
        Last edited by Innocent; 26.05.2021, 10:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Хм, и ти си прав. Аз обаче нямам представа при евентуална регистрация на Табекс колко биха се променили нещата за Софарма. Трябва да прочета какъв потенциален пазар има, какъв марж би правил и т.н. Дали само при регистрация, капитализацията на Софарма би се вдигнала с едни 150 млн., за да оправдае разликата от 3,30 до 4,50? Да не се окаже, че дори при регистрация с тези плачевни напоследък резултати и политики, цената да не задмине 4 лв....
          Табексът е регистриран в Русия, Полша, Прибалтика....
          Продажбите са трагични и вървят все по-зле. Каква ще е разликата, ако бъде регистриран и в САЩ!

Коментар

...играч, който би искал да влезне тук, но само ако станат нещата с Ачийв и Табекс....
            Подобен залог за бъдещето може да бъде направен без да се плаща такса "вход" в размер между 6 и 12 М...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              Предполагам, че желаещите са осигурени. Интересна е цената на упражняване - по-височка е от текущата. Явно имат очаквания цената да расте. Не знам дали не е свързано с Ачийв?!

За целта съм платил на един приятел малко от Ачив,- тръгнели да ми дава от там може и да ги наместя при мама

Коментар

Хм, и ти си прав. Аз обаче нямам представа при евентуална регистрация на Табекс колко биха се променили нещата за Софарма. Трябва да прочета какъв потенциален пазар има, какъв марж би правил и т.н. Дали само при регистрация, капитализацията на Софарма би се вдигнала с едни 150 млн., за да оправдае разликата от 3,30 до 4,50? Да не се окаже, че дори при регистрация с тези плачевни напоследък резултати и политики, цената да не задмине 4 лв....
                Да, мен също ме притесняват лошите резултати от основния бизнес на Софарма в последно време. Иначе колкото повече инструменти за търгуване, толкова по-добре по принцип.

*нямам акции, за варантите ще мисля..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Не виждам пречка и ние да си купим варанти и да постъпим "Хитро", както се изразяваш?
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Според мен вай-важният въпрос е дали вече има желаещ/и за тези варанти, които са по-скъпи дори от пакета на Ромите. Отделно, че е даден срок от 3 години. Абсолютна манипулация е това, но аз допускам, че има огромен играч, който би искал да влезне тук, но само ако станат нещата с Ачийв и Табекс. Всеки нормален за нашата борса играч /вкл. Донев/ може да си купи предостатъчно бройки от пазара на цена под обявената днес!
                    Един вид допускам цялата тази работа да се прави за някой, който да купи мноооого варанти и да изчака Ачийв. Ако стане - ще ги запише, ако не - ще загуби тези стотинки и това е. Хитро...
                    Не виждам пречка и ние да си купим варанти и да постъпим "Хитро", както се изразяваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

По-важният въпрос е за какво са им парите ?
                      Според мен вай-важният въпрос е дали вече има желаещ/и за тези варанти, които са по-скъпи дори от пакета на Ромите. Отделно, че е даден срок от 3 години. Абсолютна манипулация е това, но аз допускам, че има огромен играч, който би искал да влезне тук, но само ако станат нещата с Ачийв и Табекс. Всеки нормален за нашата борса играч /вкл. Донев/ може да си купи предостатъчно бройки от пазара на цена под обявената днес!
                      Един вид допускам цялата тази работа да се прави за някой, който да купи мноооого варанти и да изчака Ачийв. Ако стане - ще ги запише, ако не - ще загуби тези стотинки и това е. Хитро...
                      Last edited by 15%; 21.05.2021, 16:55.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Предполагам, че желаещите са осигурени. Интересна е цената на упражняване - по-височка е от текущата. Явно имат очаквания цената да расте. Не знам дали не е свързано с Ачийв?!
                        Last edited by melon; 21.05.2021, 16:36. Причина: пр грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Хммм интересна работа,докато доста други компании приятно изненадват че раздават пари(дивиденти),тук търсят пари,Има ли желаещи да си купят варанти?
                          По-важният въпрос е за какво са им парите ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
                            Да видим колко броя ценни книжа ще могат да се закупят с един варант...

И да видим за SFT какво се предвижда...
                            Хммм интересна работа,докато доста други компании приятно изненадват че раздават пари(дивиденти),тук търсят пари,Има ли желаещи да си купят варанти?

Коментар

• Да видим колко броя ценни книжа ще могат да се закупят с един варант...

И да видим за SFT какво се предвижда...

Коментар

• София, България, 21 май 2021 година – Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма“ АД (SFA:„БФБ – София“, SPH: Warsaw Stock Exchange) уведомява, че в съответствие с чл. 25 от Устава на Дружеството, на свое заседание Съветът на директорите прие решение за издаване при условията на първично публично предлагане на емисия варанти, както следва:
                                Стойност на упражняване: 4.13 лева
                                Емисионна цена на един варант: 0.28 лева
                                Брой варанти: 44 932 633 броя
                                Минимален праг на успеваемост на емисията: 22 466 317 броя
                                Срок, в който може да бъде упражнено правото: 3 години

http://www.x3news.com/?page=News

Коментар

Working...
                                X