IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado
    Първоначално изпратено от Gaki
    Трудно мога да си представя уважаващ себе си инвеститор или спекулант да пренебрегва тази акция.Ще се въздържа от обосновка.
    Тук очевидно няма да има повече изливания. Тя е от акциите които ще расте постоянно, но относително бавно на фона на някои други при условие че имаме скоро ясна промяна на нагласата на инвеститорите. Ако обаче кризата е мноооого дълга, не виждам по-добро убежище от нея.
    След година и половина кризата в САЩ ще е отминала,надявам се и у нас да е така.Навярно сте забелязали,че това е една от няколкото позиции,където трудно се придобиват големи пакети.Причини определено има.Зависи кой какво иска да види.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
      Трудно мога да си представя уважаващ себе си инвеститор или спекулант да пренебрегва тази акция.Ще се въздържа от обосновка.
      Тук очевидно няма да има повече изливания. Тя е от акциите които ще расте постоянно, но относително бавно на фона на някои други при условие че имаме скоро ясна промяна на нагласата на инвеститорите. Ако обаче кризата е мноооого дълга, не виждам по-добро убежище от нея.

Коментар

• Трудно мога да си представя уважаващ себе си инвеститор или спекулант да пренебрегва тази акция.Ще се въздържа от обосновка.

Коментар

• повече няма да пиша против него
          разбрах мотива му за злобата изливана в тази тема

Коментар

• [quote="малката сестра"]точно така не може да се говори за никого тук Импе
            но на ЕР не му прави чест да се представя така във форума
            за всичко си има граници, а той отдавна ги премина........[/quote

Не говоря на Приватов - с него почти винаги сме на различни мнения, но се уважаваме. И да - какви граници преминал? Казва си мнението съвсем коректно.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
              точно така не може да се говори за никого тук Импе
              за всичко си има граници, а той отдавна ги премина........
              ???
              Той не говореше за мен.

П.п. Кои точно граници ме видя да преминавам?

Коментар

• точно така не може да се говори за никого тук Импе
                за всичко си има граници, а той отдавна ги премина........

Коментар

• Очаквана новина покрай компанията - г-н Донев отдавна говореше за това.

А на оня смешник по-долу ще му кажа, че аз съм Императорът, а той е добитък - никовете говорят достатъчно. Когато аз съм се учел да инвестирам и съм направил най-добрите си покупки, той е пасъл магарешки бодили покрай синорите.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                    Процесът започна в най-хубавото време за капиталовия пазар и не се знае кога ще завърши Ясно е, че компанията има ангажимент да листне акциите, за да могат Грамърси да излязат. Едва ли при текущата оценка ще ги ползват за придобивания, както говореше Донев преди.
                    Макар че като се замисля, не е паднала само оценката на софарма, но и на тези, които са щяли да бъдат купувани. Така че пак може.
                    Ами аз дори не мисля, че О. Донев и самата Софарма имат много общо с това листване. Дори ако г-н Донев влезе във форума и някой го попита защо листването е точно във Варшава съм почти сигурен, че няма да може да ти даде логичен отговор. Аз мисля, че е ясно за кого се прави това, така че предполагам Грамърси си плащат таксите по листването и на банката букрънър, а проспекта излиза от името на Софарма, защото нейните акции ще са обект на продажба.
                    Ще е интересно да се види каква част от капитала се предлага и на каква цена.

Коментар

• Процесът започна в най-хубавото време за капиталовия пазар и не се знае кога ще завърши Ясно е, че компанията има ангажимент да листне акциите, за да могат Грамърси да излязат. Едва ли при текущата оценка ще ги ползват за придобивания, както говореше Донев преди.
                      Макар че като се замисля, не е паднала само оценката на софарма, но и на тези, които са щяли да бъдат купувани. Така че пак може.
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• г-н Донев това го е казвал отдавна
                        дали момента е лош или цените са подходящи е въпрос на преценка
                        а грамърси не са Господ нито л.брадърс
                        или са???
                        Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                          Няма какво толкова да се интерпретира.

На свое заседание от 05 март 2009 г. КФН взе следните решения:

1. Потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия акции на „Софарма” АД, гр. София, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството. Емисията е в размер на 132 000 000 лева, разпределени в 132 000 000 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Хубаво е, че има напредък.
                          Между другото, вчерашните данни за продажбите ме поизненадаха.
                          Е ти как си обясняваш излизането на Софарма на борсата в най-лошия момент за капиталовия пазар (и най-ниските цени на техните акции)?

Коментар

• кой е този с тези оферти от по 2 бр. купува, голям тъпанар

Коментар

• Няма какво толкова да се интерпретира.

На свое заседание от 05 март 2009 г. КФН взе следните решения:

1. Потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия акции на „Софарма” АД, гр. София, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството. Емисията е в размер на 132 000 000 лева, разпределени в 132 000 000 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Хубаво е, че има напредък.
                              Между другото, вчерашните данни за продажбите ме поизненадаха.
                              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                                Софарма АД ще се търгува пазар в Европейския съюз
                                06 Март 2009 11:21

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия акции на Софарма АД, съобщиха от надзора.

Емисията на Софарма представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството. Размерът й е 132 000 000 лева, разпределени в 132 000 000 броя обикновени акции с право на глас.Номинална стойност на една акция е 1 лев.

от един друг сайт
                                Новината е представена точно като "Софарма ще търгува в ЕС" (все едно България не е в ЕС), но за мен това има друго по-важно значение - Грамърси явно искат да излизат! Всеки да си го интерпретира както иска.
                                Като излезе проспекта ще видим дали листват към 17% във Варшава и ще стане ясно това Грамърси ли е или Софарма търси ликвидност.

Коментар

Working...
                                X